یادداشت/ هاله بداغی؛

نقش زنان مسلمان در تحکیم وحدت اسلامی

«نقش زنان مسلمان در ایجاد و تحکیم وحدت اسلامی از آن جهت مهم و سرنوشت ساز است که اولا مسولیت‌ها و تکالیف مقرر شده در دستورات اسلامی در ایفای نقش‌های چندگانه برای زنان و ثانیا وجود الگوها و اسوه‌های تاریخ اسلام؛ شیوه جدیدی از وحدت‌آفرینی جهان اسلام را می‌تواند به جهانیان ارائه نماید.»
کد خبر: ۲۱۷۲۶۶
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۳ - 13December 2016

سیر تاریخی وحدت جوامع اسلامی از صدر اسلام تا نقش زنانگروه حماسه و جهاد دفاع پرس: وحدت اسلامی، عامل اقتدار اسلام در برابر کفر، نفاق بوده و اختلاف؛ آفت بزرگ عزت و استقلال مسلمین است. آرمان و امید همه دوستان، عظمت اسلامی، و جدائی و تفرقه، آرزوی شوم دشمنان دیرینه ماست. وحدت؛ کشتی نوح و تفرقه؛ تازیانه عذاب الهی است.

در روزگاری که شیاطین، بذر نفاق و تفرقه می‌پاشند تا در سرزمین مقدس اسلام، درخت دشمنی پرورش دهند، با بیداری و یادآوری سخنان وحدت بخش رسول خدا(ص) و ائمه معصومین علیهم السلام نقشه‌های شوم استکبار، نقش بر آب شود. خداجویان وحدت اندیش بر گرد قرآن و سنت هماهنگ شوند و با رهبری عترت علیهم السلام پرچم استقلال و آزادی را در سراسر گیتی به اهتزاز درآورند.

اسلام‌ هرگونه‌ مرز بندي‌ فكري‌، سياسي‌، اعتقادي‌ و طبقاتي‌ را در درون‌ جامعه‌ اسلامي‌ نفي‌ مي‌نمايد. از اين‌ رو بر اساس‌ اين‌ تعليم‌ قرآني‌ و سيره‌ نبوي‌، اهل‌ بيت‌ نيز همواره‌ در راستاي‌ وحدت‌ امت‌ اسلامي‌ حركت‌ و تلاش‌ کرده‌ و منادي‌ وحدت‌ بوده‌اند و در گفتار و كردار و سيره‌ عملي‌ خود، با محور قرار دادن‌ قرآن‌ و سيره‌ رسول‌ اكرم‌(ص) در جهت‌ تعليم‌ معارف‌ و حفظ‌ دين‌، مبارزه‌ با تحريف‌، بدعت‌، انحرافات‌ فكري‌ و عملي‌ در ميان‌ امت‌ اسلامي‌ حركت‌ کرده‌اند.

اگر فطرت و طبیعت سازگار زنان را با موضوع تربیت در جایگاه‌های مختلف معترف باشیم قطعا در تربیت اخلاقی، وحدت جایگاه خاصی پیدا می‌کند و نقش بانوان در نهاد خانواده و در اجتماع اهمیت بسزایی دارد و باید گفت: «نقش زنان مسلمان در ایجاد و تحکیم وحدت اسلامی از آن جهت مهم و سرنوشت ساز است که اولا مسولیت‌ها و تکالیف مقرر شده در دستورات اسلامی در ایفای نقش‌های چندگانه برای زنان و ثانیا وجود الگوها و اسوه‌های تاریخ اسلام؛ شیوه جدیدی از وحدت‌آفرینی جهان اسلام را می‌تواند به جهانیان ارائه نماید که نه شیوه افراطی غرب و نه طریقه تفریطی و تحجر را مناسب می‌داند.»

زنان مسلمان به تاسی از حضرت خدیجه و حضرت فاطمه سلام الله علیهما که در جهات گوناگون مسائل سیاسی و حکومت اسلامی تاثیرگذار و راه‌گشا بوده‌اند، همواره خود را در قبال جامعه اسلامی مسئول می‌دانند.

زندگانی پرفراز و نشیب حضرت زینب سلام الله علیها در واقعه کربلا پند دیگری برای زنان ما در نقش آفرینی جامعه متحد بشمار می‌آید.

همه یادگاران نبوّت و رسالت، نظام امّت اسلامی و مصون بودن از پراکندگی را در گرو امامت و پیروی از رهبر خودشان معرفی فرمودند و عملا اثبات کردند که اساس حفظ وحدت اجتماع هر جامعه‌ای آن است که قطب فکری داشته باشد تا تمام افکار را به خود جذب و خلاء موجود از این ناحیه را برطرف کند. در این صورت است که زمینه ای برای اختلاف فکر باقی نمی‌ماند.

چنانچه در خطبه تاریخی دختر پیامبر اکرم «صلی الله علیه و آله» امامت، چونان کعبه، مظهر وحدت اعلام می‌شود، حتی شکوه‌ها و نوحه های فاطمه «علیهاالسلام» در فراق پیامبر «صلی الله علیه و آله و سلم» را می‌توان دعوت به اتحاد بر محور پیامبر اعظم «صلی الله علیه و آله و سلم» دانست. آن حضرت با نوحه‌ها و اشعار فراوان در اندوه رحلت جانگداز پیامبر «صلی الله علیه و آله و سلم» و با یادآوری نعمت حضور آن رسول خاتم، مردمان را به زنده نگاه داشتن یاد و سیره ایشان دعوت می‌کرد و نسبت به از یاد رفتن برخی سفارش‌های وی و فراموشی بخشی از سیره آن حضرت متذکر می‌شد.

بنابر این نقش زنان مسلمان در ایجاد وحدت جامعه اسلامی متفاوت از تعلیمات و هنجارهای افراطی غرب است، زیرا با پیروی از الگو‌های زنان مبارز مسلمان و بر مبنای اعتقادی دین مبین اسلام، از معارف ناب قرآن‌کریم و سنت پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) نشأت می‌گیرد.

نقش وحدت آفرین زنان ایران هرگز از خاطره تاریخ محو نمی‌شود؛ آنان در جنبش‌های اسلامی همچون مشروطه و در قضیه فتوای میرزای شیرازی و تحریم تنباکو، در جریان پیروزی و استمرار انقلاب شکوهمند اسلامی و در جریان هشت سال دوران دفاع‌مقدس و امروز در راستای ولایت محوری و تبعیت از رهبری فرزانه نظام ثابت کردند که می‌توانند الگوی بی بدیل وحدت بخش جهانی باشند.

به دلیل محوریت زنان مسلمان در خانواده، فرهنگ‌سازی در عرصه‌های گوناگون و در ایجاد وحدت جایگاه ویژه‌ای پیدا می‌کند چنانچه وجود آن‌ها در بروز و ظهور انقلاب ها و تربیت مردان بزرگ، در تاریخ ماندگار است. یعنی اگر ما بخواهیم نسل بعد را وحدت گرا بار بیاوریم بهترین جایش در کانون خانواده است که مادران در این میان، اثرگذارترین هستند.

پیشنهاد مشخص نگارنده در شرایط کنونی؛ افزایش معرفت زنان نسبت به موضوع وحدت و همبستگی بین مسلمانان، تقویت عزم و اراده و اعتماد به نفس در جامعه زنان مسلمان، آموزش و ارتقای دانش و آگاهی زنان در زمینه وحدت اسلامی، ایجاد فرصت حضور زنان فرهیخته در مجامع بین‌المللی و گفتگوی زنان سراسر کشورهای اسلامی با یکدیگر و بهره‌مندی از استعدادها و قابلیت‌های زن مسلمان در تحکیم وحدت اسلامی برای نهادینه شدن موضوع وحدت در جامعه است.

با توجه به مطالب ذکر شده می‌توان اینطور به جمع‌بندی رسید که راهکار مقابله با توطئه‌های دنیای استکبار، انسجام و وحدت هر چه بیشتر مسلمانان است. همه ادیان پیامشان یکی است و ما می‌توانیم با سایر ادیان نیز به وحدت برسیم. وظیفه داریم پیام صلح را به سایر ادیان برسانیم و تلاش کنیم جنگ را از همه ملت‌ها دور کنیم.

انتهای پیام/ 131


نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار