نشست پاریس اذعان حامیان تروریسم به شکست در سوریه بود
حامیان غربی-عربی گروههای تروریستی سوریه در نشست پاریس، متقاعد شدند معارضان جز پذیرش واقعیت و نشستن بر سر میز گفتوگو چاره دیگری ندارند.
به گزارش گروه سایر رسانه های
دفاع پرس، رسانه های عربی روی نشست اخیر موسوم به دوستان سوریه در پاریس تمرکز زیادی نشان دادند.
وزرای خارجه 10 کشور غربی و عربی همپیمان با گروه های مسلح در سوریه از جمله آمریکا، فرانسه، آلمان، قطر، امارات، اردن و چند کشور دیگر شنبه گذشته در پاریس گردهم آمدند.
در این نشست ریاض حجاب، هماهنگکننده هیأت مذاکره کننده معارضان سوریه و تنی چند از همراهانش حضور داشتند و از دیگر معارضان دعوت نشده بود چرا که نشست به موضوع چگونگی احیای مذاکرات بین دولت سوریه و مخالفان در پی پیشروی های ارتش سوریه در حلب اختصاص داشت.
شرکت کنندگان در نشست پاریس بر ضرورت حل سیاسی بحران سوریه تاکید کردند و این در حالی است که پیش از این آنها از تشدید عملیات نظامی سخن گفته و دولت سوریه را به تحریم و اعمال شروطی در خصوص انتقال سیاسی بدون حضور بشار اسد تهدید می کردند.
منابع ویژه سوری گفتند: حامیان تروریسم حالا دیگر متقاعد شده اند که جز پذیرش واقعیت و نشستن سر میز گفت وگو با نمایندگان دولت سوریه برای رسیدن به راه حل بحران چاره ای ندارند.
این منابع افزودند: اهداف کشورهای حامی تروریسم از این قضیه حفظ تداوم حضور معارضان به عنوان ابزاری در داخل سوریه است به این معنا که کشورهای مذکور ادامه مداخله مستقیم خود در سوریه را حتی در صورت ماندن بشار اسد تضمین کنند.
این منابع ویژه تاکید کردند: گواه این قضیه پیشنهادهای کشورهای غربی در خصوص تقسیم قدرت معارضان سوری با دولت است به گونه ای که بشار اسد بماند اما برخی اختیارات از وی گرفته شود.
این منابع افزودند: ناظران سیاسی سوریه این پیشنهادها را غیر منطبق با واقعیت خوانده و تاکید کردند در حالی که موازنه های میدانی سوریه به نفع دولت است و گروه های تروریستی بخصوص در حلب متحمل شکست های پیاپی هستند، دمشق هرگز حاضر به پذیرش چنین پیشنهادهایی نمی شود.
نشست پاریس این پیام را برای روسیه داشت که کشورهای حامی تروریسم تضمین می دهند که گروه های مسلح در سوریه بدون پیش شرط پای میز گفت وگو خواهند آمد به شرطی که در مرحله نخست آتش بس فراگیر در همه مناطق سوریه برقرار شود.
به گفته منابع ویژه سوری، حامیان تروریسم می گویند اگر مذاکرات به نحو درستی جریان پیدا کند در مرحله بعدی دولت مشترکی تشکیل خواهد شد که در آن اختیارات و قدرت تقسیم می شود
وزیر خارجه فرانسه پس از نشست شنبه گذشته در پاریس اعلام کرد: مخالفان سوری اعلام آمادگی کردهاند تا بدون هیچ پیش شرطی به میز مذاکرات بازگردند.
وی گفت: فرانسه با هرگونه دخالت بینالمللی که هدف از آن نجات دولت سوریه باشد مخالف است.
اشاره وی احتمالا به تلاشهای روسیه برای رسیدن به توافقی در مورد درگیریهای سوریه به ویژه حلب است که در آن روسیه تلاش دارد حلب را از وجود تروریست ها خالی کند.
آیرو در کنفرانس مطبوعاتی با همتایان آلمانی و آمریکایی خود گفت: اولویت ما کاهش رنج مردم حلب و دیگر مناطق سوریه است. آنچه که در حلب میگذرد شبیه پاکسازی قومی است و این خود در آینده باعث تنشهای بیشتری خواهد شد.
فرانک والتر اشتاینمایر، وزیر خارجه آلمان نیز گفت: ما از ایران و روسیه خواهیم خواست تا اجازه خروج شبهنظامیان از حلب را بدون اینکه به آنها تعرضی صورت بگیرد بدهند.