آیت‌الله تسخیری:

دشمنان ادیان به دنبال افراط‌گرایی و انحراف هستند

مشاور مقام معظم رهبری در حوزه جهان اسلام گفت: دشمنان ادیان و سکولارهای ضددین و ضدبشریت سعی می‌کنند با عواملی که سبب نجات فطرت بشری و جلوگیری از انحراف و افراط‌گرایی است، مقابله کنند.
کد خبر: ۲۱۷۴۹۸
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۶ - 13December 2016
هر 10 دقیقه یک کودک یمنی می‌میردبه گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، هفتمین دور گفت‌وگوی دینی اسلام و کلیسای ارمنی حوزه سیلیسی با موضوع «نقش عقلانیت و اخلاق دینی در جلوگیری از خشونت و افراط گرایی در منطقه» صبح امروز (23 آذر ماه) با حضور آیت‌الله محمدعلی تسخیری، مشاور مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام، ابوذر ابراهیمی ترکمان رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، جاثلیق آرام کشیشیان رهبر ارامنه حوزه سیلیسی در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.

در ادامه این نشست آیت‌الله تسخیری طی سخنانی عنوان کرد:‌ علاج خشونت و افراط‌گرایی در جهان عقلانیت و اخلاق است امروز وضع کلی جهان مبتلای این خشونت شده است و باید اخلاق را اشاعه دهیم ویژگی انسان خلاصه می‌شود به عقل متفکر تغییر دهنده به سوی کمال و اراده آزاد تقویت شده و عواطفی که در پیوند باورهای عقل عملی است.

وی در ادامه افزود: انسان اگر اراده خود را تابع عقل نکند در حقیقت یک حیوان و شاید بدتر از آن باشد. از برخی صحبت‌های متفکران بزرگ باید درس گرفت ازجمله ملاصدرا فیلسوف بزرگ شیعی ایران صاحب حکمت متعالیه که می‌فرماید عقل عمل نیرویی است شئون انسان را خوب تشخیص می‌دهد و او را هدایت می‌کند.

آیت‌الله تسخیری درباره مسئولیت پذیری گفت:‌انسان به حال خود رها نشده بلکه باید پاسخگوی راه و روش خود باشد آگاهی در انتخاب‌های انسان بسیار مهم است. مسئله دیگر ایمان به تعادل و توازن در این جهان است این جهان خیر و متعادل است حقوق دیگران باید مورد احترام قرار بگیرد.

وی درباره ضرورت گفت‌وگو و نیاز انسان بدان گفت: ما در اسلام مسئله تقریب مذاهب داریم در مسیحیت هم داریم مسئله دیگر انسان و ایجاد تحول و تغییرات انسان است، تعامل و تقویت اراده انسان در روایات نیز مدنظر است. بنابراین تقلید کورکورانه و خرافات و غفلت از موانع دستیابی به حقیقت انسان است به نظر من مسیحیت هم به همه این مباحث معتقد است.

تسخیری در پایان گفت: دشمنان ادیان و سکولارهای ضد دین و ضد بشریت سعی می‌کنند با این عوامل که عامل نجات فطرت و جلوگیری از انحراف و افراط گرایی باشد، مقابله کنند. هم افراط گرایی و هم گروه‌های تکفیری واقعا دور از عقلانیت هستند امروز هم خبر رسیده که گروه‌های تکفیری در سوریه شکست بزرگی در شهر حلب خورده‌اند و حلب به دامن مردم بازگشته امیدوارم ما هم در این مسیر گفت‌وگوهای دینی موفق عمل کنیم.

*خشونت، شری جهانی شده که باید با آن مبارزه کنیم

همچنین در این نشست عالیجناب جاثلیق آرام کشیشیان رهبر ارامنه حوزه سیلیسی طی سخنانی عنوان کرد: این گفت‌وگو ها بیست سال است که شروع شده است. ام نمی‌توانیم بدون اینکه با هم کار و صحبت و تعامل کنیم زندگی کنیم. این روزها گفت‌وگو مسئله مهمی است چون در چارچوب‌های مختلف می‌توانیم به اهداف برسیم و فکرهای یکدیگر دریافت کنیم.

وی با اشاره به اینکه گفت‌وگو عامل فهم از هم می‌شود، توضیح داد: ما باید به اصولی که به آن اعتقاد داریم اهمیت بدهیم در عین حال افکارمان را به دیگران تحمیل نکنیم. شخصی که در روبروی من است ضرورتا دشمن من نیست این تفکر چالش ایجاد می‌کند. خود کشور ایران جامعه‌ای چند فرهنگی و متکثر بوده که همیشه ادیان و فرهنگ‌ها با مسالمت با هم زندگی کرده‌اند در لبنان هم شرایط بدین گونه بوده است.

عالیجناب جاثلیق با اشاره به هجده جامعه مسیحی و مسلمان در لبنان گفت: همه اینها با هم همیشه زندگی کرده‌اند ما هم اتحاد داریم درحالیکه با هم فرق داریم معنای زندگی صلح آمیز همین است. هم مسیحیت و هم اسلام هر دو به منبع واحد مرتبط هستند پس نقاط و سنت‌های مختلف زیادی دارند هرچند اختلاف هم وجود دارد اما اختلافات نباید باعث تنش و تضاد شود.

وی در پایان گفت:‌ ما و ایرانی‌ها صدها سال همسایه و قسمتی از جامعه ایران زندگی کردیم . امروز خشونت حیات ما را نه تنها در خاورمیانه در جاهای دیگر هم تهدید می‌کند. خشونت شر جهانی است که همه مذاهب و جوامع باید با آن مبارزه کنند چرا که مسئله کل بشریت است. ما باید عقلانیت را در روابط بگنجانیم بنابراین باید این عقلانیت به ما کمک کند.

*مردم به جای انسان‌ها به اشیاء عشق می‌ورزند و این علت خشونت‌ها در دنیا است

سپس سیبوه سرکیسیان خلیفه ارامنه تهران درباره اهمیت صلح و احترام و فهم متقابل و همچنین همزیستی مسالمت آمیز ادیان گفت: خوشحالیم که خبر رسیده شهر حلب آزاد شده و این خیلی مسرت بخش است.این هفتمین دور گفت‌وگو است که ما با هم نزدیکتر شویم و به تفاهم و احترام متقابل برسیم این کار سختی است اما من معتقدم اگر اراده داشته باشیم حتما به آن می‌رسیم.

وی در ادامه گفت‌: علت هرج و مرج در دنیا این است که مردم به اشیاء عشق می‌ورزند و از انسان‌ها استفاده می‌کنند درحالیکه باید شرایط برعکس این باشد به همین دلیل هم هست که ما شاهد خشونت در همه جا هستیم. از زندگی روزمره خودمان در جامعه و روابط انسان همه اینها اتفاق می‌افتد چون ما همه از منبع دور افتاده‌ایم.

بنا بر این گزارش، هفتمین دور گفت‌وگوی دینی اسلام و مسیحیت ارمنی حوزه سیلیسی فردا، 24 آذر ماه نیز در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ادامه دارد.
 
منبع: فارس
نظر شما
پربیننده ها