به گزارش خبرنگار بینالملل دفاع پرس، اگرچه عملیات آزادسازی حلب از ماههای نخست امسال آغاز شد؛ اما روند بسیار پر پیچ و خمی را طی کرد. گروهکهای تکفیری پس از سیطره ارتش سوریه و حزبالله لبنان بر بزرگراه مهم «کاستیلو» در شمال حلب از یک سو و نواحی جنوب غربی شهر از سوی دیگر و بسته شدن راههای امدادی به تروریستها که محاصره کامل مناطق شرقی حلب (که تحت کنترل تروریستهای تکفیری قرار داشت) را در پی داشت، حملات گستردهای را از محور جنوب غربی بهویژه منطقه «راموسه» آغاز کردند، که با مقاومت شدید رزمندگان حزبالله لبنان مواجه شد.
با این وجود آنان موفق شدند در یک مورد از هجومهای خود طی عملیاتی که نام آن را «حماسه بزرگ حلب» گذاشته بودند، اقدام به رخنهای در اطراف راموسه کرده و از آن طریق به نواحی تحت اشغال همقطاران خود در بخش شرقی حلب رسیده و تعدادی از آنان را از خطر محاصره و دستگیری توسط نیروهای مقاومت اسلامی و ارتش سوریه فراری دهند. اگرچه این رخنه مدت طولانی برقرار نماند و نیروهای حزب الله مجددا توانستند سیطره خود را بر نواحی جنوب غربی تحکیم کرده و حلقه محاصره را برقرار نمایند.
در طی این مدت تروریستهای حاضر در شرق حلب با نشر اخبار دروغین و اتهامزنی به ارتش سوریه، حزب الله لبنان، ایران و نیروی هوایی روسیه اقدام به مظلومنمایی کرده تا از طریق رسانه برای خود ایجاد مشروعیت کنند؛ ولی این حربه نیز اثر نکرد، تا اینکه ظرف چند هفته اخیر و با توجه به آغاز رسمی عملیات پاکسازی نواحی اشغالی از اواخر آبان امسال، ارتش سوریه و حزب الله لبنان ابتدا مواضع تروریستها را در نواحی شمالی بخش اشغال شده شرق حلب آغاز کرده و به سمت جنوب آمدند و در این مسیر موفق به پاکسازی تعداد قابل توجهی از مناطق تحت سیطره تکفیری بهویژه مجتمعهای مسکونی منطقه «هنانو» شدند، که مهمترین دژ تروریستهای تکفیری بهخصوص نیروهای «جبهه فتحالشام» (النصره سابق) در شمال شرقی حلب به حساب میآمد. پس از ادامه عملیات، نیروهای ارتش سوریه و حزب الله لبنان به همراه رزمندگان لشکر «فاطمیون» و دیگر همپیمانان موفق به پاکسازی مناطق مهمی همچون «صاخور» و «حیدریه» شدند، تا اینکه در این مرحله نیز یکی از مهمترین اهداف که تصرف قلعه تاریخی حلب بود محقق شد.
پس از تصرف نواحی شمالی و مرکزی شرق حلب، ارتش سوریه و حزب الله لبنان همزمان از شمال و جنوب و شرق، اقدام به حمله همهجانبه به مواضع تروریستها کردند، که در این حین حضور غیرنظامیان در صحنه عملیات تا حدی باعث کاهش سرعت اجرای آن شد. البته دولت سوریه با اعلام برخی راههای امدادی بهعنوان راه خروج مردم از سیطره تروریستها، روند خروج غیرنظامیان از شهر حلب را سرعت بخشید، که البته این مورد نیز با واکنش تروریستها روبهرو شد و در چند مرحله آنان اقدام به تیراندازی به سوی شهروندان فراری از شرق حلب کردند، که به شهادت و مجروحیت تعدادی از مردم غیرنظامی سوری منجر شد.
با وجود پیشرویهای گسترده ارتش سوریه و حزبالله لبنان، هنوز مقاومت تروریستها در برخی نواحی جنوبی بهویژه منطقه استراتژیک «شیخ سعید»، که مهمترین دژ جبهه تکفیری در جنوب حلب محسوب میشد، جریان داشت، تا اینکه با حملات بیامان مقاومت اسلامی از شرق و ارتش سوریه از جنوب، این منطقه نیز آزاد شد و راه برای حملات بعدی به پنج درصد باقیمانده از شهر حلب که در دست تروریستها بود، مهیا شد و سایر نواحی به استثنای دو یا سه منطقه که تنها یک درصد کل حلب را تشکیل میداد، آزاد شدند. به همین خاطر بود که مردم سوریه در اغلب شهرها به محض انتشار اخبار غیر رسمی از آزادسازی حلب، به خیابانها ریخته و اقدام به شادی کردند.
در حین پیشرویهای ارتش سوریه و حزبالله در شهر حلب، گروهک تروریستی داعش فرصت را غنیمت شمرد و اقدام به اشغال مجدد شهر «تَدمُر» (پالمیرا) در حومه شرقی حمص در مرکز سوریه کرد، که هدف از آن دور کردن اذهان از پیروزیهای گسترده محور مقاومت در حلب بود. نکته جالب توجه این است که دولتهای غربی که پس از آزادسازی تدمر توسط ارتش سوریه و متحدین بهویژه لشکر فاطمیون افغانستان حرف از تخریب آثار باستانی در حملات هوایی ارتشهای روسیه و سوریه به این شهر میزدند، اکنون روزه سکوت گرفتهاند و از هر نوع موضعگیری مشابه این پیرامون اقدام اخیر داعش در تجاوز به این شهر خودداری میکنند؛ مسألهای که به خوبی عمق خشم آنان از موفقیتهای دولت سوریه و متحدانش را نشان میدهد.
انتهای پیام/ 421