مشاور وزیر و معاون امور اجتماعی مرکز اجتماعی کشور:

وضعیت آسیب‌های اجتماعی در مرز هشدار است

«محبوبی» با اشاره به افزایش آسیب‌های اجتماعی در کشور گفت: وضعیت آسیب‌های اجتماعی در مرز هشدار است.
کد خبر: ۲۱۷۷۷۴
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۶ - 15December 2016
به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، «رضا محبوبی» مشار وزیر و معاون امور اجتماعی مرکز اجتماعی کشور صبح امروز در حاشیه نشست ملی خیرین و توسعه اجتماعی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: از سال گذشته گزارش‌هایی در چارچوب شورای اجتماعی کشور و در رابطه با وضعیت اجتماعی کشور به مقام معظم رهبری با حضور سران قوا ارائه دادیم که نشست‌های متعددی هم برگزار شد و مقام رهبری توصیه اکید برای استفاده از ظرفیت‌های نهادهای مردمی و خود مردم در این زمینه داشتند.

وی ادامه داد: بر همین اساس چند ماه پیش برنامه‌ریزی برای این نشست در دستور کار قرار گرفت تا ضمن تبیین وضعیت اجتماعی، زمینه مشارکت خیران را بیش‌از پیش فراهم کنیم و جمعیت خیران را که با انگیزه‌های متفاوتی تلاش می‌کنند در عرصه آسیب‌های اجتماعی و در زمینه کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی مشارکت دهیم.

محبوبی عنوان کرد: ایده برگزاری این نشست از سوی مسئولان استان یزد بود و با توجه به ویژگی‌هایی که مردم یزد دارند و ظرفیت عظیمی که در حوزه خیری در این استان نهفته است، این استان برای برگزاری همایش انتخاب شد.

وی عنوان کرد: یزد مولفه‌های توسعه اجتماعی قابل قبولی دارد که شاخص‌های آموزش، بهداشت، سلامت و ... به ویژه در حوزه آسیب‌های اجتماعی از مشکلات کمتری برخوردار است و خیران هم استقبال خوبی داشتند.

محبوبی با بیان اینکه 160 خیر بزرگ کشور در این نشست حضور دارند، افزود: بررسی وضعیت اجتماعی کشور از ابتدای دولت یازدهم در دستور کار قرار گرفت و با توجه به اطلاعات به دست آمده در این مدت، از نظر آسیب‌های اجتماعی که فهرست بلندبالایی دارد، در مجموع یک وضعیت هشدار دارد که در مقایسه با روال عادی ارزش‌ها و هنجارهای مورد انتظار جامعه متفاوت است.

مشاور وزیر و معاون امور اجتماعی مرکز اجتماعی کشور  یادآور شد: برای نمونه در زمینه خودکشی رتبه‌های 105 در کشورهای جهان را داریم اما زمانی که این موضوع در شبکه‌های اجتماعی نمود پیدا می‌کند، ممکن است نگرانی‌هایی را ایجاد کند یا اینکه از هر 100 ازدواج 60 طلاق رخ می‌دهد این موضوع در برخی مناطق است و مجموعه ازدواج‌ها با این حجم از طلاق مواجه نیست.

وی ادامه داد: در مجموع باید گفت که وضعیت آسیب‌های اجتماعی در مرز هشدار است و همه مسئولان و شهروندان باید مراقب باشند که این وضعیت با ارزش‌های جامعه اسلامی و با فرهنگ و اصیل ایرانی در یک تراز و هم‌شأن نیست.

محبوبی اضافه کرد: اولین اقدام دولت در این سال‌ها شناخت و فهم این مشکلات بوده و دومین اقدام هم بر اساس اولویت‌بندی‌هایی که از سوی مقام معظم رهبری مشخص شده است از سال گذشته طرح تقسیم کار ملی برای کنترل آسیب‌ها تدوین شد.

وی با بیان اینکه هدف از این طرح تقسیم ملی مدیریت آسیب‌دیدگان اجتماعی است که بتوان آسیب‌ها را پیشگیری و کنترل کنیم، افزود: باید به سمت پیشگیری از آسیب‌ها از ریشه وارد شویم و نهادهای فرهنگی و رسانه‌ها که تاثیرات بالایی دارند را در این زمینه همراه کنیم.

مشاور وزیر کشور با اشاره به نقش خیرین در زمینه مهار و کنترل اسیب‌های اجتماعی بیان داشت: دولت به تنهایی نمی‌تواند در این زمینه موثر باشد و باید با همکاری خیران باشد چراکه معتقدیم کار خیر برکت دارد و نه تنها بر فرد تاثیر مثبتی دارد، بلکه جامعه را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وی با بیان اینکه 11 میلیون نفر حاشیه نشین داریم، تصریح کرد: میلیاردها میلیارد تومان اعتبار برای این بخش نیاز است که هرگز هیچ‌یک از دولت‌ها نمی‌توانند این اعتبار را تامین کنند بلکه باید با مشارکت خیران و جهت‌دهی فعالیت‌ها در این زمینه اقدام کرد.

محبوبی، یکی از اهداف این نشست را جهت‌دهی به فعالیت خیرین برشمرد و تصریح کرد: ما به جامعه خیرین این سیگنال را بدهیم که امر خیر منحصر به ساخت بیمارستان و مدرسه و کتابخانه و ساختمان نیست اما اگر کمک شود جلوی فروپاشی خانواده‌ها گرفته شود و یا موارد دیگر ورود کنند، به طور قطع کار خیر است و ثواب دارد.

وی عنوان کرد: ابتدا مشارکت خیران در مناطق بحرانی در درجه اول اهمیت است تا بتوانیم مهاجرت به شهرها و سکونت در مناطق حاشیه‌ای جلوگیری کنیم همچنین پروژه‌هایی را با مشارکت ساکنین و خیران در زمینه‌های اعتیاد و طلاق به مرحله اجرا بگذاریم تا از بروز این‌ آسیب‌ها جلوگیری شود.

منبع: فارس

نظر شما
پربیننده ها