الوقت بررسی کرد؛
فضاسازی رسانهای علیه پیروزی «محور مقاومت» در «حلب» سوریه
تصمیم دولت سوریه و نیروی مقاومت برای آزادسازی حلب و پشتیبانی هوایی روسیه در این نبرد نگرانیهایی را در میان گروههای تروریستی و حامیانشان برانگیخته که اقدام به فضاسازی رسانهای علیه محور مقاومت میکنند.
به گزارش گروه بینالملل
دفاع پرس، تصمیم دولت سوریه و نیروی مقاومت برای آزادسازی حلب و پشتیبانی هوایی روسیه در این نبرد نگرانیهایی را در میان گروههای تروریستی و حامیانشان برانگیخت. هرچند که گمان نمیکردند دمشق موفق شود شرق حلب را پس از دو سال آزاد کند.
با این حال همزمان با پیشروی نیروهای سوریه و آزادسازی آرام بخشهایی از این شهر استراتژیک، رسانههای وابسته به کشورهای طرفدار تروریستها مانند الجزیره، العربیه، بیبیسی، صدای آمریکا، رویترز در یک هماهنگی آشکار شروع به ایجاد فضایی رسانهای علیه محور مقاومت و روسیه در منطقه کردند.
در شرایطی که جنگ در حلب به سود دمشق پیش میرفت بحث آتشبس در شورای امنیت از سوی کشورهای غیر دائم این نهاد بینالمللی مطرح شد. همچنین در مجمع عمومی قطعنامه ضد سوری به تصویب رسید که در آن نیروهای دولتی سوریه را متهم به نقض حقوق بشر و کشتار غیرنظامیان متهم میکردند.
رسانههای همسو با جریانهای تکفیری نیز با ارائه اخبار و تصاویری از کشته شدن غیرنظامیان، جلوگیری بشاراسد از برقراری آتشبس و رسیدگی به وضعیت مردم شرق حلب و تاکید دمشق بر تداوم جنگ تلاش داشتند تا به ذهن مخاطبان غربی و عربی خود را جهت دهند.
آنها در ادامه این سیاست با بزرگنمایی نقش نیروهای حزبالله و حضور مستشاری ایران در سوریه به دنبال نشان دادن ناکارآمدی ارتش دولتی دمشق بودند. ایندرحالی است که در مورد نقش ترکیه به عنوان دروازه تجهیز تروریستها به سلاح و یا استفاده این گروهها از انواع روشهای وحشتناک برای کشتن مخالفانشان از یک سو و کشته شدن بیش از سههزار غیرنظامی در حملات هوایی عربستان در یمن سکوت کردهاند.
رویکرد رسانههای عربی و غربی تنها با هدف تهییج احساسات مخاطبان بر ضد اسد، ایران و حزب الله پیگیری میشود و پیروزی بزرگ ارتش سوریه در حلب باعث شد تا روند تبلغیات علیه محور مقاومت شدت یابد.
از هنگامی که خبر آزادسازی حلب منتشر شد بیبیسی، الجزیره و العربیه اخباری مبنی بر جلوگیری از ورود آمبولانسها به داخل حلب برای انتقال غیرنظامیان زخمی و کمکرسانی به مردم شرق این شهر منتشر کردهاند. آن ها همچنین بدون ذکر هیچ منبعی و دلیل مستند و صرفا به نقل از امدادگرانی که حتی چهره آنها در تصویر مشخص نیست نوشتهاند بیش از هشتاد غیرنظامی از جمله 18 زن و کودک توسط ارتش سوریه در شرق حلب به صورت میدانی اعدام شدند.
این خبر به سرعت در شبکههای اجتماعی گسترش یافت و به تبع هدف آن تغییر ذهنیت مخاطب نسبت به آزادی حلب بود. در این راستا تنها آنچه میتواند با چنین فضاسازیهایی که البته پای ایران را به عنوان یکی از ناقضان حقوق بشر در سوریه به میان بیاورد، کار رسانهای منسجم و روشن است. در همین راستا انتشار تصاویری از شادمانی بخشی از گروههای مردمی در ایران پس از خبر آزادی حلب و در کنار آن کودکان کشته شده در سوریه که تبدیل به یکی از مهمترین خوراکهای خبری رسانهها شد، صرفا با قصد ضربه زدن به وجه ایران و ترسیم چهرهای ضد انسانی از سیاستهای کشورمان در سطح منطقه و همچنین در داخل صورت گرفت.
با این حال مقامات روسی پس از درج اخباری در مورد گزارش امدادگران در حلب اعلام کردند که این سخنان با آنچه امدادگران مستقل نقل میکنند متفاوت است. اما واقعیت این است که جنس مقابله با این عملیات روانی علیه محور مقاومت باید شبیه خودش باشد تا توان اثرگذاری داشته باشد.
از دست دادن حلب به عنوان شهری که با رقه و درعا مرز مشترک دارد و بزرگترین شهر سوریه نیز به شمار میرود شکست سنگینی به تروریستها و کشورهای حامی آنها وارد کرد و این پیروزی میتواند قدرت مانور ارتش دمشق را ارتقا دهد. چنانکه در بحبوحه جنگ حلب نیروهای ارتش موفق شدند حمله به پالمیرا را نیز دفع کنند.
با این وجود همانطور که پیش از وقوع بحران در سوریه و شدت گرفتن جنگ در این کشور، رسانههایی مانند الجزیره با پشتوانه اعتمادی که در بیش از یک دهه فعالیت خود در دنیای عرب به دست آورده بود، تحولات را به گونهای پوشش داد تا نقشی بیبدیل در بیثباتی این کشور بازی کرده باشد، در حال حاضر نیز باید انتظار هجمه خبری- تصویری شبکههای وابسته به حامیان تروریسم در منطقه علیه محور مقاومت باشیم.
موفقیت بشار اسد در حلب امید مردم این کشور و ارتش را برای خروج تمامی شبه نظامیان افزایش داد و این از دید غرب و متحدان منطقهای آن به معنای نفوذ بیشتر ایران در خاورمیانه است.