به گزارش خبرنگار خبرگزاری دفاع مقدس، همایش بزرگداشت بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی پیش از ظهر امروز با حضور سردار «محمدرضا نقدی» رئیس سازمان بسیج مستضعفین در دانشگاه پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد.
سردار نقدی در این همایش با اشاره به فرمان حضرت امام(ره) مبنی بر تشکیل جهاد سازندگی گفت: تأسیس جهاد سازندگی یک حرکت بزرگ و مبارک بود که دستاوردهای بسیاری برای کشور داشت.
وی افزود: نقش جهاد در احیای روستاها به هیچ وجه قابل قیاس با شرایط فعلی نبوده بهطوریکه وضعیت آن روستاها برای نسل امروز قابل تصور نیست.
سردار نقدی با بیان اینکه نقش جهاد سازندگی بی بدیل و سرنوشتساز بود، ادامه داد: ترویج فرهنگ جهادی در کشور، حضور نیروهای جهاد سازندگی در دفاع مقدس در غرب و جنوب کشور برکات فراوانی را برای کشورمان به ارمغان آورد.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین خاطرنشان کرد: نیروی جهاد سازندگی پشتمیزنشین نبود، بلکه در مزرعه و دامداری حضور داشت. در بین مردم زندگی میکرد و عشایر را به دنبال خود میکشید. در واقع به جای اینکه روستاییان در نوبت و صف باشند، او خود به سراغ روستاییان میرفت.
سردار نقدی تصریح کرد: امروز به برکت بسیج سازندگی و بسیج مهندسین کشاورزی تلاش میکنیم حرکت جهاد سازندگی را با کمک وزارت جهاد کشاورزی احیا کنیم.
وی با بیان اینکه قدم بزرگ در این راه علمی کردن کشاورزی است، افزود: در واقع بهترین مصادیق اقتصاد مقاومتی و خروج از رکود تورمی، علمی کردن کشاورزی است. باید بتوانیم با همین زمین و آبی که داریم بهرهوری را بالا ببریم.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین در تعریف علمی کردن کشاورزی گفت: علمی کردن کشاورزی به معنای تقلید نیست و نباید باشد. ما باید با توجه به اقتضائات اقلیمی کشور بتوانیم از آب و خاک خود فرمولهای مورد نظر را استخراج کنیم. در واقع علمی کردن کشاورزی باید از داخل مزرعه و دانشگاه خودمان بجوشد، نه با تقلید از کشورهای دیگر.
وی ادامه داد: علمی کردن کشاورزی صرفاً پرداختن به بیولوژی گیاهی نیست، بلکه باید جنبههای دیگری همچون محاسبات ریاضی را نیز بدان بیافزاییم.
نقدی با بیان اینکه پرداختن به بیولوژیک گیاهی و محاسبات ریاضی نیز کافی نیست، بلکه باید به مسائل بازرگانی نیز در علمی کردن کشاورزی توجه کرد، زیرا بزرگترین آفت کشاورزی در حال حاضر محاسبات بازرگانی است.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین، یکی از مهمترین مشکلات آزاردهنده بخش کشاورزی را بازاریابی دانست و گفت: امروز عاملی که باعث کاهش تولید شده آن است که سود سهم بازرگانی و تجارت مواد غذایی چندین برابر سهم تولید کننده است؛ بنابراین همه ترجیح میدهند یا تاجر و یا فروشنده باشند.
وی با تاکید بر اینکه باید از تمامی ظرفیتهای جغرافیایی کشور در جهت بالابردن سطح تولید و بهرهوری استفاده کرد، افزود: کانون بسیج مهندسین کشاورزی در مراکز شهرها، 30 هزار مهندس کشاورزی که اعلام آمادگی کردهاند، بسیج اساتید، بسیج دانشجویی و همه ظرفیتهای و هنر ما باید آن باشد که همه این ظرفیتها را به هم پیوند داده و سازماندهی کنیم تا قدمی در راه علمی کردن کشاورزی برداریم.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به سفر خود به سیستان و بلوچستان گفت: با وجود شرایط مناسب جو، خاک و اقلیمی که در زرآباد این استان وجود دارد چرا باید میوه موز را وارد کنیم؟ در حالی که با فراهم کردن بستر لازم در این مناطق میتوان محصولی را تولید کرد که قابل رقابت بوده و اشتغالزایی و تولید ثروت را بهدنبال دارد.
وی با بیان اینکه ظرفیتها و امکانات در کشور ما فراهم است، گفت: اقدام بسیج مهندسین کشاورزی در راهاندازی طرح ملی بسیج همگام با کشاورز بسیار مبارک و ارزشمند است که امیدواریم روزی به جایی برسیم که در هر روستای ما یک پژوهشکده کشاورزی ایجاد شود تا تولید علم در کشاورزی و بهدنبال آن استقلال در تولید مواد غذایی که یکی از مصادیق اقتصاد مقاومتی است را برای ما در پی داشته باشد.
یادآور میشود، در این مراسم مهندس رجایی، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، جهانپور، رئیس سازمان بسیج مهندسین کشور، دکتر زند، رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی و آیتالله عالمی نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی حضور داشتند.