لاریجانی:
کمک ایران به دولتهای عراق و سوریه برای مبارزه با تروریسم بنا به تقاضای آنها بود/ آزادسازی حلب برای تقویت امنیت سوریه صورت گرفت
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ما بنا به تقاضای دولتهای عراق و سوریه به آنها در مبارزه با تروریسم کمک کردیم چون بیم آن میرفت اوضاع در این کشورها همانند لیبی شود ولی اکنون این کشورها پیشرفتهای خوبی در راه مبارزه با تروریسم داشتهاند.
به گزارش گروه اخبار داخلی
دفاع پرس به نقل از خانه ملت، سرخیو سوسا پینتو رئیس کمیته سیاست خارجی و جوامع پرتغالیزبان مجلس پرتغال روز گذشته (یکشنبه، 28 آذرماه) با علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتوگو کرد.
لاریجانی در ابتدای این دیدار با اشاره به پیشینه طولانی روابط ایران و پرتغال گفت: در فضای جدید پیش روی دو کشور، علاقهمندی به توسعه روابط فیمابین بهویژه در زمینههای اقتصادی و تجاری وجود دارد که باید از آنها به نفع دو ملت استفاده کرد.
وی افزود: سطح روابط اقتصادی فیمابین نسبت به ظرفیتهای فراوان دو کشور ناچیز است و با افزایش همکاریها در زمینههای صنعتی و انرژیهای فسیلی و تجدیدپذیر میتوان سطح روابط دو کشور را ارتقاء داد.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: مجلس شورای اسلامی نیز علاوه بر استقبال از افزایش سطح روابط دوستانه خود با مجلس پرتغال، از همکاریهای دو دولت حمایتهای قانونی لازم را به عمل خواهد آورد.
لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت همکاریهای بانکی در افزایش سطح همکاریهای فیمابین گفت: همکاریهای بانکی پیشنیاز همکاریهای تجاری و اقتصادی است و باید دو کشور اهتمام بیشتری به تسهیل این نوع همکاریها داشته باشند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه این دیدار با اشاره به ثبات امنیتی ایران در میان بحران تروریستی کشورهای منطقه گفت: تروریستها نتوانستهاند خدشهای به امنیت و ثبات ایران وارد کنند چون جمهوری اسلامی ایران خود را متعهد به مبارزه عملی با تروریسم و افراطیگری در همه اشکال آن میداند.
وی افزود: ما بنا به تقاضای دولتهای عراق و سوریه به آنها در مبارزه با تروریسم کمک کردیم چون بیم آن میرفت اوضاع در این کشورها همانند لیبی شود ولی اکنون این کشورها پیشرفتهای خوبی در راه مبارزه با تروریسم داشتهاند.
لاریجانی در همین راستا با اشاره به جنگ علیه تروریستها در حلب گفت: آزادی حلب برای تقویت امنیت سوریه حائز اهمیت بود.
رئیس قوه مقننه افزود: باید به این نکته توجه کرد که زمان به نفع کشورهایی که از تروریسم استفاده ابزاری میکنند پیش نمیرود، جمهوری اسلامی ایران به مبارزات خود علیه تروریسم ادامه میدهد ولی پایان دادن هر چه سریعتر به بحرانهای منطقه نیاز به عزم بینالمللی دارد.
لاریجانی با اشاره به نقش کمرنگ اتحادیه اروپا در مبارزه با تروریسم و حل سیاسی بحرانهای منطقه گفت: اتحادیه اروپا نقش پررنگ و روشنی در مبارزه با تروریسم ندارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کشورهایی که به تروریستها کمک میکنند در اشتباه هستند گفت: تروریسم پدیدهای قابلمهار نیست و در آینده گریبان گیر حامیان آن خواهد شد.
لاریجانی در پایان این دیدار گفت: موضع جمهوری اسلامی ایران حل مسالمتآمیز بحرانهای منطقه از طریق گفتگو است و هم به حل مسئله سوریه و هم یمن، از طریق دموکراتیک و با گفتگوهای ملی باور داریم.
سرخیو سوسا پینتو رئیس کمیته سیاست خارجی و جوامع پرتغالیزبان مجلس پرتغال نیز در این دیدار با اشاره به عزم ملی پرتغال برای توسعه روابط با ایران و با تجلیل از نقش جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تروریسم گفت: دولت و مجلس پرتغال از افزایش سطح مراودات خود با جمهوری اسلامی ایران در ابعاد مختلف استقبال میکنند.
وی افزود: پرتغال دید مثبتی نسبت به ایجاد تسهیلات در صدور روادید برای ایرانیان دارد و این کلید افزایش روابط دو ملت بهویژه روابط توریستی فیمابین است.
سرخیو سوسا پینتو با بیان این مطلب که مواضع پرتغال در بسیاری از مسائل منطقهای و بینالمللی نزدیک به جمهوری اسلامی ایران است گفت: اتحادیه اروپایی و ایالاتمتحده آمریکا در خصوص مسائل منطقه نظرات لزوماً یکسانی ندارند. دیدگاههای جمهوری اسلامی ایران در قبال حل سیاسی بحرانهای منطقه موردتوجه ما است.
وی با اشاره به رفتارهای متناقض و دوگانه در قبال تروریسم گفت: این تناقض بهخوبی مشهود است و باید بهصورت جدی با تروریسم مبارزه کرد.
سرخیو سوسا پینتو رئیس کمیته سیاست خارجی و جواع پرتغالیزبان مجلس پرتغال در ادامه این دیدار با اشاره به ظرفیت کشورهای پرتغالیزبان گفت: جامعه کشورهای پرتغالیزبان با جمعیتی قابلتوجه و با مشابهات فرهنگی با یکدیگر دارای پتانسیلی بالا از نظر اقتصادی و تجاری است که از تقویت همکاریهای خود با ایران در زمینههای موردعلاقه طرفین استقبال میکند.