دفاع پرس گزارش می‌دهد؛

تلاش رسانه‌های «معاند» برای تضعیف نقش «ایران» در آتش‌بس سوریه

برخی از رسانه‌های عربی و غربی با نادیده گرفتن نقش «ایران» در آتش‌بس اخیر در سوریه، سعی می‌کنند ماهیت تلاش ایران در حل بحران سوریه را از طریق گفت‌وگو و مذاکره زیر سوال ببرند.
کد خبر: ۲۲۰۰۴۰
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۶ - 02January 2017
به گزارش خبرنگار بین‌الملل دفاع پرس، برخی از رسانه‌های عربی و غربی که با جریان‌های تروریستی همسو هستند، اخباری مبنی بر اینکه «ایران» در آتش‌بسی که اخیرا با ضمانت ترکیه و روسیه در سوریه برقرار شده مشارکت ندارد در رسانه‌های خود منتشر و سعی می‌کنند که ماهیت تلاش ایران در حل بحران سوریه را از طریق گفت‌وگو و مذاکره زیر سوال ببرند.

در همین خصوص از بین رسانه‌های عربی می‌توان به شبکه خبری «العربیه» که با پترودلارهای سعودی اداره می‌شود، اشاره کرد که سیاست‌های‌ مغرضانه سرکرده‌های این شبکه وهابی علیه جمهوری اسلامی ایران بر کسی پوشیده نیست. این شبکه تمام توان خود را بر این گذاشته که نقش ایران را در آتش‌بسی که اخیرا در سوریه برقرار شده بی‌تاثیر جلوه دهد.

شبکه خبری «بی‌بی‌سی» نیز یکی از رسانه‌هایی است که بارها اقدام به نشر اکاذیب و اتهاماتی واهی و بی‌پایه علیه ایران کرده و هم‌اکنون نیز مدعی است که کشورمان در  آتش‌بس سوریه مشارکت نداشته و سعی می‌کند تلاش‌های زیادی که تهران برای رسیدن به حل بحران سوریه از طریق مذاکره و گفت‌وگو مبذول داشته، مصادره و افکار عمومی را نسبت به ایران آشفته سازد که ایران حاضر به حل بحران سوریه از طریق مذاکره نیست.

اما دلائل زیادی وجود دارد که تاکید می‌کند ایران نقش مهمی در برقراری آتش‌بس در سوریه ایفا کرده ولی به صورت رسمی آنرا اعلام نکرده چراکه معتقد است، اعلام آن ممکن است، موجب تحریک برخی از طرف‌های معارض سوریه شود که نمی‌خواهند، تهران در حل بحران کشور آنها نقش محوری داشته باشد.

کشور ما همچنین بر این باور است که برخی طرف‌های غربی و منطقه‌ای که آمریکا و عربستان سعودی در رأس آنها قرار دارند، به محض اعلام رسمی این خبر که ایران در برقراری آتش‌بس در سوریه مشارکت داشته است، شاید اقدام به کارشنکی در آن کنند.

از قرائن و شواهد دیگری که نشان می‌دهد ایران در این آتش‌بس نقش تاثیرگذاری ایفا کرده است، سفر ولید معلم وزیر خارجه سوریه، بعد از دو روز از اعلام آتش‌بس در این کشور به ایران و دیدار با محمد جواد ظریف است تا وضعیت ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه به مناطقی که به سبب بحران سوریه خسارت دیده‌اند را بررسی و زمینه اجرای گفت‌وگوهای سیاسی برای رسیدن به حل نهایی بحران سوریه نیز را فراهم کنند.

ولید معلم و سایر مسئولان سوریه بارها تاکید کرده‌اند که تهران و مسکو دو همپیمان مهم دمشق به حساب می‌آیند و نقش خیلی مهم و تاثیرگذاری در مبارزه با گروه‌های تروریستی در کنار کشورشان ایفا کرده‌اند. علاوه بر این معلم بارها نیز اعلام کرده است که غیر از ایران و روسیه به هیچ کشوری در رسیدن به راه حل مسالمت‌آمیز بحران کشورشان تکیه نمی‌کنند.

موضع ایران در مورد برقراری آتش‌بس در سوریه از زبان جابری انصاری معاون عربی-آفریقایی وزیر خارجه کشورمان که گفته بود ایران از برقراری آتش‌بس در سوریه استقبال می‌کند نیز یکی دیگر از شواهد نقش تاثیرگذار ایران در این آتش‌بس است.

محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان نیز اظهار داشت: برقراری آتش‌بس در سوریه دستاورد مهمی است و باید از فضای به وجود آمده از آتش‌بس برای حل بحران سوریه استفاده کرد و حد و مرزی نهایی برای این بحران قرار داد.

در مقابل اگر اظهارات مسئولان روسی از جمله ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و سرگئی لاورف وزیر خارجه روسیه را نیز بررسی کنیم، می‌بینیم که بر اهمیت نقش ایران در رسیدن به آتش‌بس در سوریه تاکید کرده‌اند.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در تماس تلفنی با حجت‌الاسلام روحانی دستیابی به آتش‌بس را محصول همفکری و همکاری همه کشورهای خواهان صلح و آرامش در سوریه و به ویژه ایران و روسیه ذکر کرد و گفت: وظیفه ما حفظ دستاوردهای موجود و در عین حال تداوم مبارزه مشترک علیه تروریسم بین‌الملل است.

بر اساس گزارش الوقت،‌ وزاری خارجه روسیه، ایران و ترکیه چند روز قبل نشستی را در مسکو در خصوص برقراری آتش‌بس در سوریه برگزار کردند که این نشست نیز تاکید می‌کند که ایران در مذاکراتی که در مسکو برگزار و نتیجه‌اش برقراری آتش‌بس در سوریه شد، نقش تاثیرگذاری داشته است.

در 20 دسامبر 2016 (30آذرماه) روسیه، ایران و ترکیه با صدور بیانیه‌ای مشترکی آمادگی خود را برای تسهیل و ایفای نقش به‌عنوان ضامنین موافقتنامه‌ای که با مذاکره بین دولت سوریه و معارضه در آینده حاصل خواهد شد، اعلام کردند. این مورد نیز دلیل دیگری است که ایران در برقراری آتش‌بس در سوریه با مسکو و آنکارا تلاش کرده که بنا به دلایلی از اعلام رسمی آن خودداری کرده است.

مذاکراتی که ایران، روسیه و ترکیه در خصوص حل بحران سوریه باهم به توافق رسیده‌اند و قرار است در آستانه پایتخت قزاقستان برگزار شود، هیچ شکی را باقی نمی‌گذارد که تهران یکی از طرف‌های اساسی در برقراری آتش‌بس در سوریه است.

هرچند برخی از تحلیلگران براین باور هستند که آتش‌بس در سوریه دوام نخواهد یافت، چراکه همچنان مکانیسم‌های نظامی بر راه‌حل‌های سیاسی برتری دارد و آنچه که ترکیه را به پای میز مذاکره کشاند، پیروزی محور مقاومت در حلب و در عرصه نظامی بود که عرصه را هم بر ترکیه و هم تروریست‌ها تنگ کرده است.

انتهای پیام/ 411
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار