پس گروهی که به مجموعهای از تسلیحات کارآمد برای چنین تاکتیکی مانند سلاحهای تک تیرانداز مجهز شده باشد میتواند با گستره متنوعی از تهدیدات شامل انواع بالگردها، تانکها و خودروهای زرهی و همچنین نیروهای پیاده دشمن از فواصل دور درگیر شود.
اما زمانی که جنگ تحمیلی علیه ایران آغاز شد، رزمندگان ما بواسطه آن که فاقد چنین سلاحهایی بودند، با تجربهای تلخ مواجه شدند؛ زیرا در آن مقطع زمانی سلاح تک تیرانداز در یگانهای نیروهای مسلح کشورمان وجود نداشت و فقط تعدادی از سلاحهای ژ-3 به عنوان سلاح سازمانی ارتش به دوربین مجهز شده بودند.
لذا این امر موجب شد تا پس از پایان جنگ تحمیلی و نظر به اهمیت و نقش این نوع سلاحها، صنایع دفاعی کشورمان کار بر روی ساخت انواع سلاحهای تک تیرانداز که به مراتب از لحاظ بُرد مسافت و کارایی با «سیمینوف» تفاوتهای بسیاری داشت، را آغاز کند.
بر این اساس یکی از انواع سلاحهای تک تیرانداز که در سالهای اخیر توسط صنایع دفاعی کشورمان ساخته شده و در اختیار نیروهای مسلح قرار گرفته، سلاح تک تیرانداز 20 م.م «تک تاب» به عنوان سلاحی چند منظوره با برد و دقت بالا برای اصابت به اهداف زرهی سبک، خودروهای فرماندهی و سکوهای بتنی دشمن در فاصله دو هزار متری است.
وظیفه این نوع سلاح، هدف قرار دادن خودورهای نظامی، آنتن رادارهای تجسسی، کابین بالگردها، شناورهای دریایی، نفرات دشمن، سنگرهای دیده بانی، افراد مجهز به لباس ضد گلوله و نفوذ در رزههای سبک نظامی است.
مشخصات این اسلحه عبارتند از:
کالیبر: 20 میلیمتری
سرعت دهانه: 1000متر بر ثانیه
برد مفید: 1700 متر
برد موثر: 2000 متر
وزن سلاح: 22 کیلوگرم
طول لوله: 1245میلیمتر
مکانیزم عملکرد: دستی و به صورت تک تیرانداز
سیستم نشانه روی: دوربین اپتیکی
مشخصه دوربین: مدل غدیر 4 50*12ـ3
مهمات مصرفی: 12*20 میلیمتر(مهمات توپ ولکان)
روش شلیک: بصورت دراز کش
ابعاد کلی سلاح با دوربین(حداقل ارتفاع ممکن): ارتفاع*عرض*طول(میلیمتر) 370*210*1800
عمر سلاح: 5000 شلیک
عمر لوله: 2500 شلیک
انتهای پیام/231