در نشست خبری جشنواره طنز سوره مطرح شد؛

استقبال از جشنواره «طنز سوره» با ارسال دو هزار و 67 اثر به دبیرخانه

زرویی نصرآباد گفت: 2 هزار و 67 اثر به دبیرخانه جشنواره از سراسر کشور واصل شده است، که هزار و 840 اثر مربوط به بخش آزاد و 227 اثر مربوط به بخش ویژه یعنی اقتصاد مقاومتی است.
کد خبر: ۲۲۰۹۲۴
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۶ - 08January 2017

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس، نشست خبری نهمین جشنواره طنز سوره عصر امروز با حضور «حامد رهنما» مدیرعامل موسسه سپهر سوره هنر و «ابوالفضل زرویی نصرآباد» دبیر هنری جشنواره در تالار امیرحسین فردی برگزار شد.

زرویی نصرآبادی در این نشست با اشاره به زمان برگزاری جشنواره مذکور اظهار داشت: نهمین دوره از طنز سوره طی روزهای 25 و 26 دی ماه در حوزه هنری برگزار می‌شود.

وی افزود:‌ طبق اعلام، 2 هزار و 67 اثر به دبیرخانه جشنواره از سراسر کشور واصل شده است که هزار و 840 اثر مربوط به بخش آزاد و 227 اثر مربوط به بخش ویژه یعنی اقتصاد مقاومتی است. در بخش نثر 343 اثر، نظم 589 اثر، داستان کوتاه 378 اثر، مقالات پژوهشی 37 اثر، عکس 349 اثر، کاریکاتور 337 اثر، استندآپ کمدی 34 اثر واصل شده است.

زرویی نصرآباد دبیر هنری جشنواره با این جمله که زندگی بدون نشاط معنا ندارد، گفت: موتور محرکه زندگی انسانی نشاط است؛ اما معمولا به اشتباه نشاط با خنده یکی دانسته می‌شود، در صورتی که به باور من نشاط امری است قلبی و طنز هنری.

وی در ادامه ضمن بیان اینکه 24 دی سال 63 صابری برای اولین بار دو کلمه حرف حساب را منتشر کرد، توضیح داد: جشنواره امسال همزمان با سالگرد انتشار نخستین شماره از ستون دو کلمه حرف حساب در روزنامه اطلاعات برگزار می‌شود. این ستون در شرایطی نوشته و منتشر می‌شد که فضای کشور تحت تاثیر دوران جنگ و ناامنی حاصل از آن بود، دولت هم تحت تاثیر فضای کشور توقع انتقاد نداشت و از سویی کوچکترین نقد به معنای زیرسوال بردن نظام عنوان می‌شد، در چنین فضایی بود که آقای صابری شروع به نوشتن طنز انتقادی کرد و شخصیت‌های سیاسی را در آثارش به نوعی وارد می‌کرد، که باعث ایجاد وجد و نشاط ملی در میان مردم شد و می‌شود از آن به عنوان یک معجزه یاد کرد.

این شاعر در ادامه با طرح هدف کلی جشنواره متذکر شد: هدف از برگزاری این جشنواره کشف استعدادها در زمینه طنز و پس از آن آموزش و معرفی آنها به فضای رسانه‌‌ای کشور است.

وی گفت: باید تحمل حضور استعدادهای جوان را داشته باشیم و اجازه بدهیم کار کنند. اگر همه نشریات کشور بر اساس آمارهای موجود هر تعدادشان بخواهند یک صفحه طنز داشته باشند ما هنوز به این تعداد طنزنویس نداریم، به همین خاطر نباید نگران فعالیت طنزپردازان بود و باید از حضور جوانان در این عرصه استقبال کرد.

زرویی با تذکر اینکه امروز از تعریف جشنواره فاصله گرفته‌ایم، گفت: معتقدم در طول این سالها از تعریف جشنواره فاصله گرفته‌ایم و عملا در ایران جشنواره برگزار نمی‌شود و جشنواره فجر هم به دلیل این تنگناها اینگونه است؛ اما اگر بگوییم مسابقه و یا مجموعه‌ای از استعدادها بر سر موضوعی ذوق‌آزمایی می‌کنند در این حد هم باعث نشاط جمعی در برخی گروه‌ها می‌شود.

در ادامه این نشست خبری، حامد رهنما نیز در سخنانی با اشاره به برگزاری این جشنواره در روزهای 25 و 26 دی ماه گفت: با مجموعه‌های فرهنگی در شهر تهران که امکان استفاده از تولیدات جشنواره را دارند صحبت شده است، تا خروجی آثار جشنواره را در قالب فضاهای در اختیارشان مورد بهره برداری قرار دهند، تا این آثار به فضاهای رسانه ای دیگری نیز وارد شوند.

وی به عدم رهاسازی شرکت‌کنندگان پس از جشنواره اشاره و از برنامه‌ریزی و معرفی آن‌ها به رسانه‌ها و حضور در کارگاه‌های آموزشی خبر داد.

نهمین جشنواره طنز سوره در روزهای 25 و 26 دی ماه در حوزه هنری برگزار می‌شود. اختتامیه ساعت 18 روز 26 دی ماه در تالار اندیشه با اجرای داریوش کاردان برپا می‌شود.

انتهای پیام /121

نظر شما
پربیننده ها