یادداشت/ حسن رشوند
شکوه ایران در گرو مؤلفههای اقتدار
چهار سرفصل اساسی «ایمان دینی مردم به ویژه جوانان»، «قدرت علمی»، «اقتصاد مقاوم» و «حفظ عزت ملی» از مبانی اقتدارساز ملی و به تعبیر دیگر مقومهای اساسی است که میتواند نظام اسلامی ایران با پشتوانه این عناصر، پلههای پیشرفت را به درستی طی کند.
به گزارش گروه سایر رسانه های
دفاع پرس، حسن رشوند طی یادداشتی نوشت:
دیروز رهبر معظم انقلاب در دیدار مردم قم به مناسبت سالروز قیام بزرگ 19 دی 1356، با برشماری فهرستی از دشمنیهای نظام استکبار و دولت خبیث انگلیس نسبت به ملت ایران و تأکید بر این نکته که دشمنان اصلی ایران مستقل و پیش رونده، کشورهای امریکا، انگلیس و زرسالاران بینالمللی و صهیونیستها هستند، کانون توجه را به شناخت دشمن اصلی رهنمون کردند و فرمودند اگر ما تنبلی کنیم و به وقت عمل نکنیم و دشمن را اشتباه بگیریم و به جای «شیطان اکبر واقعی»، یک برادر ناباب را دشمن بگیریم، ضربه خواهیم خورد، در باب دشمن درونیستیز، کلیدواژههای اساسی بیانگیزگی، ناامیدی، بیحالی، بینشاطی، تنبلی، سیاستهای غلط، رفتارهای بد، اختلافات گوناگون و تنگ نظری را از مصادیق روشن دشمن درونی برشمردند.
آنچه در این فرمایشات وجه مشترک و حاصل تلاش دشمنان بیرونی و غفلت عناصر درونی در تکمیل پازل طراحی شده دشمن محسوب میشود، نادیده گرفتن منافع ملی و کشاندن کشور به وابستگی و عقبماندگی است که یقیناً از برآیند رفتار دشمنان قسمخورده ملت و غفلت و کجفهمی برخی عناصر داخلی در فهم درست زمان و شرایط حساس در محیط داخلی و فضای منطقهای و بینالمللی است. در تبیین چنین شرایطی، آنچه بیش از هر چیز کانون نگاه رهبری را به خود جلب کرده و از مهمترین وظایف مسئولان، دانشگاهیان، حوزویان و فعالان فرهنگی و سیاسی کشور به حساب میآید، بالا بردن قدرت کشور و مقاومسازی از طریق تقویت عناصر اقتدار ملی است که در همین مقوله چهار سرفصل اساسی «ایمان دینی مردم به ویژه جوانان»، «قدرت علمی»، «اقتصاد مقاوم» و «حفظ عزت ملی» از مبانی اقتدارساز ملی و به تعبیر دیگر مقومهای اساسی است که میتواند نظام اسلامی ایران با پشتوانه این عناصر، پلههای پیشرفت را به درستی طی کند و طبیعی است که هرگونه عوامل تضعیفکننده این عناصر، زمینه انحراف و انحطاط هر جامعهای را فراهم نماید. سؤال اساسی اینجاست که چرا رهبر معظم انقلاب در چنین شرایطی و در چنین جمعی از مقومهای اقتدار ملی و به طریق اولی در نقطه مقابل آن، از عوامل کاهنده این اقتدار سخن به میان میآورند، مگر چه اتفاقی در طول سالهای اخیر افتاده است یا چه افقی با رفتارهای صورت گرفته توسط دشمنان بیرونی و خواب رفتههای داخلی در آینده متصور است که رهبر انقلاب را به عنوان کشتیبان کشتی انقلاب بر آن داشته با انذار نسبت به این رفتارها و هشدار نسبت به این توطئهها، نگاه بخش نخبگانی جامعه را به آن توجه دهند.
1- در مؤلفه اول عناصر اقتدار و تحرکآفرین کشور که همانا «ایمان دینی مردم به ویژه جوانان» است، باید گفت آنچه در سالهای اخیر توسط دستگاه تبلیغاتی و رسانهای دشمن بر آن تمرکز شده است، نقطهای است که روزگاری نه چندان دور همین کانون و نقطه مهم، آفریننده بسیاری از تحولات بزرگ از جنس «قیام پانزده خرداد»، «پیروزی انقلاب اسلامی»، «دوران دفاع مقدس»، «شتاب در رشد علمی کشور» و بسیاری از اقدامات بزرگ و تأثیرگذاری بود که امروز که هنوز که هنوز است کشور از دستاوردهای آن ارتزاق میکند و آنچه رهبر عظیمالشأن انقلاب را بر آن داشت که بار دیگر بر این مؤلفه اساسی اقتدارآفرین کشور تأکید کنند، شکافی است که با برنامهریزی دشمن در قالب تبلیغات مسموم برای ناامیدی نسل جوان از آینده انقلاب، دنبال میشود و عناصر سیاسی مسئول در کشور، خود را به تغافل زده و خواسته یا ناخواسته پازل ناامیدسازی نسل جوان را تکمیل میکنند. غافل از اینکه بزرگترین اندوخته و سرمایه یک کشور نسل جوان پرانگیزه، متدین و آرمانخواه آن کشور است و با این سرمایه بزرگ است که میتوان به جنگ عقبماندگیهای علمی یک ملت رفت و یک مدینه فاضله را برای ملتی رقم زد. آنچه امروز مایه نگرانی جدی است، سرگرمسازی نسل جوان و پرانرژی کشور توسط دستگاه تبلیغاتی و رسانهای دشمن است که ضمن نشانه رفتن ایمان دینی آنها، انگیزه تلاش و همت برای کارهای بزرگ را از آنها سلب کرده است.
2- قدرت علمی دومین عامل اقتدار کشور است که رهبر معظم انقلاب به شایستگی به آن تأکید داشتند؛ اینکه در چند دانشگاه ما در سالهای اخیر ورودی رتبههای برتر کنکور با ورودی آنها در مقطع کارشناسی ارشد فاصله بسیار پیدا کرده است، واقعیتی است که نمیتوان آن را کتمان کرد، چراکه دستهای پلیدی در تلاش هستند جوان نخبه ایرانی به محض دریافت دانشنامه در سال پایانی کارشناسی در رشتههای فنی که برای کشور میتواند تولید دانش و فناوری کند، با یک دعوتنامه از دانشگاه «بوستون»، «منچستر» و. . . جلای وطن کرده و سرمایه چند ساله نظام را در خدمت سیستمی قرار دهد که جان ملتها را در پروژههای کلان «ناسا» و... نشانه گرفتهاند.
انتقاد رهبر انقلاب از بیتوجهیهایی است که هر روز گزارش خروج نخبگان علمی کشور را میبینند و با وجود تذکرهای مکرر، کمترین وقعی را مسئولان و متولیان امر به چنین مقوله مهمی که سرمایه و اندوخته یک ملت را به تاراج میبرند، نمینهند.
3- سومین عامل اقتداری که رهبری معظم انقلاب بر آن تأکید داشتند «اقتصاد مقاوم» بود. نسخه نجاتبخشی که قطعاً در بستر تحقق آن امروز شاهد رشد بیکاری و رکود نبودیم و اگر فلان مسئول تصور نمیکرد با اجرای یک شوی نمایشی در تلویزیون و گفتن کلیاتی از کلمات پرطمطراق، اقتصاد مقاومتی تحقق بخشیده نمیشود و برای تحقق آن باید همه انرژی و توان را به خدمت گرفت و با ایمان به اینکه تنها راه نجات کشور در شرایط تحریم و گذر از تنگنای سخت آن، اقتصاد مقاومتی است، حتماً امروز با مشکلاتی که دست و پنجه نرم میکنیم، مواجه نمیشدیم و نمیدیدیم رئیسجمهورمان در برابر انبوهی از سؤالات بیپاسخ در باب اقتصاد و عبور از تحریمها، به چند جمله تکراری و بیمحتوا بسنده کند و هر روز با پایین و بالا شدن دلار و کاهش یا افزایش قیمت نفت، لحظهای برای آینده یک ملت تصمیم گرفته نمیشد.
4- چهارمین عامل اقتدار ملی «حفظ عزت ملی» بود که رهبر عظیمالشأن انقلاب آن را با رفت و آمدهای دیپلماتیک و زیر بار زور نرفتن، تبیین فرمودند. آنچه در طول نزدیک به دو سال مذاکرات هستهای بر سر این ملت آمد و جماعتی همچون جنزدهها گاهی با یک لبخند دشمن که اراده کرده بود در این مذاکرات، اراده شما را نشانه برود، خندههای مستانه میزند و روزی دیگر، با یک اخم دشمن دمق شده و در لاک انزوا فرو میرفتند، اگر تنها و تنها عزت ملی را در نگاه به این مذاکرات مبنا قرار میدادند، حتماً رفتاری متفاوت از آنچه امروز جان کری در توصیه به خلف ناخلف خود، رهنمون میداد، بروز میداد.
اگر منتقدین نگران از «عزت ملی» مشتی بیسواد و کوتاهبین نامگذاری نمیشدند و این باور در طرفداران پروپاقرص مذاکرات و نتایج آن ایجاد میشد که کدام رفتار خلاف «عزت ملی» یک ایرانی در فرآیند مذاکرات صورت گرفته است، امروز شاهد بیحرمتی ترامپ، کری و وطنفروشان نامهنویس به ترامپ برای فشار به ایران نبودیم.
همه باید به این باور برسیم که دشمن به کمتر از نابودی ما قانع نمیشود و در این مسیر برای پوچ کردن هویت نسل جوان، ایمان، حیا و عفت و پایبندی به مبانی دینی او را نشانه رفته است و برای بیانگیزگی مسئولان از عنصر «ما نمیتوانیم» استفاده میکند و حاکمیت دین را مانع بزرگ تحقق رشد پرشتاب حرکت علمی معرفی کرده و برای دستیابی به اهداف شوم خود، دستگاهها و نهادهایی را که مظهر اقتدار کشور هستند، نشانه رفته است و از همین روست که «ری تکیه» در نامه ترامپ به صراحت میگوید: باید سپاه که اراده شما را در خلیج فارس در موضوع قایقهای سربازان امریکایی هدف قرار داده بود مورد هدف قرار دهید چراکه امروز مسئولان جمهوری اسلامی از خلیج فارس، دریای مدیترانه را مدیریت میکنند. این همان عزتی است که امروز رهبر معظم انقلاب در جایگاه مسئول جمهوری اسلامی و سربازان سپاهی و ارتشی او در کسوت پاسداران حریم عزت آفرینی ایران اسلامی، پرچم اقتدار جمهوری اسلامی را در سراسر منطقه به اهتراز درآوردهاند و دشمن را از رسیدن به امیال شیطانی تجزیه کشورهای منطقه مأیوس کردهاند.