دفاع پرس گزارش می‌دهد؛

مبارزه با رژیم اشغالگر قدس تبدیل به شعار شده است!/ همکاری نظامی-امنیتی ارتش‌های عربی با ارتش صهیونیستی

برخی از رژیم‌های عربی چندین دهه است که دیگر از مبارزه با رژیم صهیونیستی حرفی به میان نمی‌آورند؛ چراکه آنها تغییر موضع داده و به دنبال همکاری امنیتی- نظامی با رژیمی هستند، که همچنان در پی اشغالگری است.
کد خبر: ۲۲۳۵۴۹
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۳ - 25January 2017

مبارزه با رژیم اشغالگر قدس تبدیل به شعار شده است!/ همکاری نظامی-امنیتی ارتش‌های عربی با ارتش صهیونیستیبه گزارش خبرنگار بین‌الملل دفاع پرس، چندی پیش خبری در خروجی رسانه‌ها قرار گرفت که از دیدار «یائیر گولان» نائب رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی در حاشیه اجلاس ناتو در بروکسل با رؤسای ستاد مشترک ارتش‌های کشورهای عربی ازجمله «مصر»، «اردن»، «بحرین»، «کویت»، «مغرب» و «تونس» خبر می‌داد.

در ادامه این دیدارها گولان با «خلوصی آکار» رئیس ستاد مشترک ارتش ترکیه نیز دیدار کرده است که سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی بر این دیدارها صحه گذاشت و تاکید کرد که این دیدارها در بروکسل صورت گرفته است.

لذا پر واضح است که ارتش‌های عربی با ارتش رژیم صهیونیستی در زمینه‌های مختلفی همکاری می‌کنند. گزارش‌های امنیتی حاکی از آن است که تل‌آویو با حکومت‌های بحرین، اردن و مصر همکاری امنیتی دارد.

پس این روزها مبارزه با رژیم صهیونیستی تبدیل به شعار شده است. جهان عربی و سردمدارانش که در روزی از روزها از مبارزه با این رژیم در خیابان‌های قاهره، طرابلس، بغداد و دمشق سخن می‌گفتند و جنگ‌هایی علیه آن به راه می‌اندختند؛ اما چندین دهه است که تغییر موضع داده‌ و در صف سازش با این رژیم به پا ایستاده‌اند و پل‌های رابطه را توسعه می‌دهند.

اگر به تحولات و حقایقی جاری اطرافمان توجه ویژه‌ای داشته باشیم، در می‌یابیم که پادشاهان و رهبران عربی که نزدیکی به تل‌آویو را انتخاب کرده‌اند، همان‌هایی هستند که خواسته‌های قانونی ملت خود را سرکوب می‌کنند. شواهد نشان می‌دهد که هرچه امیری یا رئیسی سرکوب‌تر از سایرین باشد با سرعت بیشتری به سمت همکاری امنیتی با رژیم صهیونیستی پیش می‌رود. البته فرصت‌ها و تهدیدهای مشترکی هم وجود دارد که این کشورها را به آغوش رژیم صهیونیستی سوق می‌دهد.

پایگاه خبری- تحلیلی الوقت به برخی از این فرصت‌ها و تهدید‌ها اشاره کرده‌است که در ادامه به آن اشاره می‌شود:

تهدیدها

بحران‌های داخلی

بحران‌ داخلی برخی نظام‌های عربی یکی از دلائل نگرانی مهم این نظام‌ها به شمار می‌رود که آنها را به سمت گسترش روابط خود با رژیم صهیونیستی مخصوصا همکاری نظامی و امنیتی سوق داده تا با کمک آنها به نیروهای مردمی غالب آیند.

بحران‌های منطقه‌ای

خطر دیگری که نظام‌های عربی را تهدید می‌کند و در برخی مواقع نیز منجر به سقوط رهبران و پادشاهان مستبد این نظام‌ها می‌شود، بحران‌های منطقه است. ضعف امنیتی و اطلاعاتی این نظام‌ها در مهار کردن این بحران‌ها موجب شده است تا به سمت همکاری نظامی و اطلاعاتی با رژیم صهیونیستی حرکت کنند و بر نقاط ضعف خود در غلبه بر بحران‌هایی که ستون‌های سلطنت حاکمان مستبد را تهدید می‌کند، سرپوش بگذارند.

فرصت

مهار کردن ایران

مهار ایران دغدغه بعضی از حکومت‌های عربی در رأس آنها عربستان به شمار می‌رود و همین موضوع بهانه‌ای شده است برای برخی از کشورهای عربی که روابط خود را با تل‌آویو بهبود بخشند و همکاری نظامی و اطلاعاتی را با این رژیم کلید بزنند. بعد از حادثه 11 سپتامبر و اشغال عراق توسط آمریکایی ها شرایطی فراهم شد تا نفوذ ایران در جهان عراب توسعه یابد لذا برخی از دولت‌های عربی به رهبری عربستان سعودی در مسیر مهار ایران گام برداشتند و اقدام به اجرای طرح‌های خبیثانه‌ای مثل شیعه هراسی و ایران هراسی کردند.

پیوستن به منظومه راهبردی آمریکا

بعد از توسعه نفوذ آمریکا در خاورمیانه مخصوصا ناتو در غرب آسیا شرایط بهبود روابط بین نظام‌های عربی و رژیم صهیونیستی فراهم شد و واشنگتن نظام‌های عربی را تحت فشار قرار داد که اگر می خواهند نقش مهمی در منظومه راهبردی آمریکا در منطقه ایفا کنند باید باب همکاری اقتصادی، نظامی و امنیتی را با رژیم صهیونیستی باز کنند، چراکه با این اقدام حکومت‌های عربی از حمایت اسرائیلی‌ها در کنار حمایت آمریکایی‌ها بهره‌ مند می‌شوند.

در نهایت این تهدیدها و فرصت‌ها و همچنین همکاری اقتصادی بین حکومت‌های عربی و رژیم صهیونیستی موجب تغییر موضع حاکمان اعراب در مورد رژیم صهیونسیتی شده‌ و آنها را به سمت تحکیم روابط با رژیم اشغالگر قدس سوق داده‌است که احتمال دارد در سال‌های اینده شاهد گشایش رسمی روابط اعراب با رژیم صهیونیستی باشیم.

انتهای پیام/ 411

نظر شما
پربیننده ها