«محمدرضا شرفالدین» مدیر عامل سابق انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس در گفتوگو با خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس با اشاره به حذف فیلم «امپراتور جهنم» از بخش مسابقه جشنواره فیلم فجر، اظهار داشت: کشور ما نسبت به تحولات منطقه و سیاستهای استکبار جهانی موضع قاطع، روشن و شفاف دارد. این موضع یک موضع سیاسی و یا نظر چند نفر نیست. خاستگاه این موضع دین و اعتقادات ماست.
وی بیان کرد: انقلاب اسلامی که یک تحول بر مبنای دین است، ارزشها، رویکردها و استراتژیهای آن نیز برآمده از خاستگاه دینی است و گذشتن از آن، عبور از دین است. ما در این مسائل با کسی شوخی نداریم. کسی نمیتواند بگوید مسلمان هستم اما ارکان دین را نادیده میگیرم.
مدیرعامل سابق انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس، گفت: در راستای مواضع اصولی و استراتژیکی که ما در این نظام بر مبنای تفکر دینی داریم، فعالیتهایی را در حوزه فرهنگی شکل میدهیم. این مسئله در حوزههای سیاست نیز توسط سیاستمدارن کشورمان انجام میشود.
شرفالدین عنوان کرد: امروز افراد ردیف اول سیاسی کشور بر مواضع کشور ایستادهاند و تعاملات آنها بر مبنای چارچوبهای اصولی نظام است. در بحث فرهنگ نیز پیشگامان و افراد تراز اول در موضوعات اعتقادی، حوزههای فی مابین سیاست و اقتصاد و فرهنگ مواضعی دارند. سالها است ورزشکاران ما با ورزشکاران رژیم صهیونیستی هیچ مسابقهای انجام نمیدهند. این موضوعات مواضع اصولی نظام جمهوری اسلامی است که در حوزههای مختلف تعریف مشخصی دارد.
مدیرعامل
سابق انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس تصریح کرد: در حوزه سینما نیز تعریف مشخصی
بر اساس موازین اصولی نظام وجود دارد. موضع یا مواضع اصولی نظام درباره تروریسم،
داعش و همپیمانان آنها و کسانی که مثل قطر و عربستان به آنها کمک میکنند، مخشص است که در حوزه فرهنگ نیز این مواضع باید بیان شود.
این منتقد سینما بیان کرد: «امپراتور جهنم» فیلمی است که نمایانگر دستهای پنهان و آشکار غرب و آمریکا به وسیله قطر و عربستان با موضوع داعش و تروریسم است. ما در این فیلم میبینیم که چطور تروریسم توسط غربیها ایجاد میشود و شاکله و بنیان آن گذاشته میشود و چطور با هزینههای قطر و عربستان داعش به وجود میآید.
شرفالدین تصریح کرد: فیلمنامه این کار با تحقیقات کافی، مستند و مستدل نوشته شده است. باید این فیلم حمایت شود و من تعجب میکنم بر چه اساسی این فیلم به جشنواره راه نیافته است. شاید مواضع محافظهکارانهای که گاهاً امروز در کشور شاهد آن هستیم موجب بی مهری به این فیلم شده است. اتفاقا باید این فیلم مورد استقبال قرار میگرفت. ما کشوری هستیم که سالهاست با تروریسم مبارزه میکنیم. تروریسم جزو بلاهای جدی و ضربه زننده به نظام ما بوده است.
این تهیه کننده سینما افزود: باید بدانیم برای تنویر افکار عمومی داخلی و خارجی باید فعالیت کنیم. یکی از مهمترین آن ساخت فیلم و اعلام مواضع کشور نسبت به تروریسم و سیاستهای مداخله گرایانه غرب در منطقه است. اگر ما چند فیلم درباره انرژی صلح آمیز هستهای ساخته بودیم شاید به اندازه امروز با غرب چالش نداشتیم. ما با کارهای فرهنگی میتوانستیم به مردم دنیا نشان دهیم که انرژی هستهای ما صلح آمیز است.
مدیرعامل سابق انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس ادامه داد: فقط نباید انتظار داشت دستگاه دیپلماتیک کشور وظیفه خطیر فرهنگ سازی را انجام دهد. دستگاههای دیپلماسی در سطوح خاصی در کشورهای دیگر فعالیت میکند که سطوح بالایی است و نتیجه این مذاکرات دیرتر به مردم منتقل میشود. در صورتی که سینما مستقیماً با مردم حرف میزند و ارتباط برقرار میکند.
وی اظهار کرد: ما همزمان و موازی با فعالیتهای دیپلماتیک باید فعالیتهای فرهنگی انجام دهیم. فعالیتهای سفارتخانههای ما در خارج از کشور محدود به پخش و توزیع کتاب و جزوه و جشنهای ملی کشور است در حالی که ما باید محصولات فرهنگی زیادی در حوزه تصویر در سفارتخانههایمان داشته باشیم که بتوانند هفتههای فیلم برگزار کنند و مواضع اخلاقی، انسانی و دینی نظام را به سمع و نظر مردم آن کشورها برسانند و زیر ساختهای لازم برای فعالیتهای سیاسی و فرهنگی در سطوح بالا را فراهم کنند.
شرفالدین خاطرنشان کرد: متاسفانه نادیده شدن و بی توجهیهایی که در کشورهای غربی وجود دارد به داخل هم سرایت کرده و فیلم خوبی که درباره داعش و پشتپرده گروهکهای تکفیری تولید شده است، دچار محدودیت میشود.
انتهای پیام/121