فرمانده بسیج خواهران آبادان در زمان جنگ در گفت‌وگو با دفاع پرس:

«تاریخ» خاطرات زنان انقلابی را فراموش نمی‌کند

فرمانده بسیج خواهران آبادان در دوران دفاع مقدس گفت: تاریخ، خاطرات مبارزان زنان انقلابی را فراموش نمی‌کند و نسل جوان جامعه نیازمند حفظ میراث فرهنگی نسل‌های گذشته و زنان تاریخ‌ساز است.
کد خبر: ۲۲۴۴۰۴
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۱ - 05February 2017

به گزارش خبرنگار دفاع پرس از آبادان، تاریخ انقلاب اسلامی سراسر از مجاهدت و فداکاری زنان انقلابی است، که قبل و بعد از انقلاب در زمینه های مختلف با حاکمیت همراه شده و در برخی موارد پیشتاز عرصه های مبارزه شدند.

زنان مومن فقط خود مبارزه نمی کردند، بلکه حضور مردان در دوران انقلاب اسلامی مدیون و مرهون مادرانی است که برای اعتلای دین حق از فرزندانشان گذشتند و مشوق اصلی حضور و ایستادن مردان خویش، برادران، پدران و همسرانشان بودند و در نبود آنها همه مسئولیت ها را پذیر فتند و نسلی پاک و انقلابی برای آینده تربیت کردند. در عصر حاضر هم زنان انقلابی و مسلمان حضوری پررنگ داشته و در همه عرصه های جامعه  فعالیت دارند.

فاطمه جوشی در ابتدای جنگ فرماندهی بسیج خواهران سپاه پاسداران آبادان را عهده‌دار بود و در دوران دفاع مقدس، به‌صورت ویژه در طول یک سال محاصره آبادان نقش مهمی در سازماندهی خواهران این منطقه ایفا کرد. وی قبل از شروع جنگ نیز فعالیت می‌کرد اما با حمله ارتش عراق به مرزهای جنوبی کشور، حضور وی و زنان آبادانی در دفاع مقدس شکل تازه‌ای پیدا می‌کند.

این بانوی مبارز در دوران شکل گیری فعالیت های مردم به ویژه بانوان در آبادان مسئول انتظامات بانوان در تظاهراتها و انتشار توزیع اعلامیه های امام خمینی (ره) فعالیت داشت.

معلم بازنشسته آموزش و پرورش و سخنران و راوی دوران جنگ برای نسل جوان در مدارس و مراکز مختلف فرهنگی است. انتشار کتاب خاطرات جنگ باعنوان  «شماره پنج، نقش زنان در مقاومت آبادان» پرداخته است که حضور و نقش بانوان آبادانی را در سالهای حماسه و خون به ویژه در سالهای ابتدایی دفاع مقدس ثبت کرده است.

 
بانوان انقلابی در صف اول مبارزه 

فرمانده بسیج خواهران آبادان در زمان جنگ در گفت و گو با خبرنگار دفاع پرس در خصوص نقش بانوان در دوران انقلاب اسلامی اظهار داشت: در دوران ستم شاهی بانوان پیشگام در عرصه انقلاب اسلامی بودند زیرا به این بینش، فکر و ایده رسیده بودند که حکومت شاهنشاهی فقط مظاهر تباهی و فساد را در جامعه برای زنان  فراهم کرده و همین زمینه حضور آگاهانه بانوان را باعث شده بود تا همه برعلیه حکومت طاغوت قیام کنند. فساد،تباهی بی بند و باری، اعتیاد، ظلم و ستم، ترویج بی دینی و افکار ضد دین حضور و اعتراض های گسترده بانوان را در سطح جامعه فراهم کرد.

وی با اشاره به  نقش روشنگرانه بانوان سخنران، افزود: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی بانوانی از حوزه علمیه قم برای افشاگری برنامه های حکومت طاغوت به صورت مستمر به آبادان می آمدند و نیز روحانیون آگاه و علماء برجسته ای همانند «آیت الله مطهری» در زمینه های مختلف به افشاگری می پرداختند. با خواندن پیام ها و اعلامیه های حضرت امام خمینی (ره) مردم از همه رویدادها و مسائل اجتماعی آگاهی داشتند و آگاهانه به صورت پیگیر پا در رکاب مبارزه می گذاشتند و زنان انقلابی در این عرصه پیشتاز بودند.

بانوان انقلابی در صف اول مبارزه 

جوشی بیان کرد: هنگامی که سینما رکس آبادان در تاریخ 28 مرداد 57 در آتش سوخت و رژیم شاه درهای سینما را به راحتی به روی مردم بست و تلاشی برای نجاتشان انجام نداد؛ مردم برای مراسم تدفین شهداء به بهشت زهرای آبادان رفتند و شعار مرگ برشاه سر دادند این در حالی است که در این حرکن حضور زنان پیشتازانه بود.

وی ادامه داد:‌ روحیه خستگی ناپذیر و استمرار مردم و حضور چشمگیر بانوانی که محجبه در تظاهراتها شرکت می کردند هر روز بیشتر می شد. مردم در روزهای منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی از صبح تا شب به تظاهرات و راهپیمایی می پرداختند و برنامه ریزیها برای فعالیتهای منسجم بیشتر و مستمر برای انقلاب وسعت و سرعت می گرفت.

 فرمانده بسیج خواهران آبادان در زمان جنگ ادامه داد: زنان بسیاری در دوران مبارزات زندانی و شکنجه شدند و حتی نقش عمده ای در فعالیت های مردان به ویژه در تشکیل گروههای انقلابی ایفا کردند. عده‌ای از زنان  باید در کنار سختیها و نگرانیهای بسیاردر حین مبارزه و از دست دادن مردان و فرزندانشان، باید مسئولیت زندگی و تربیت فرزندان را به تنهایی به دوش می‌کشیدند. در این راستا، هر گروه از این زنان ناگفته‌های بسیاری در اعماق وجودشان نقش بسته است و می‌توانند با بازآفرینی حقیقت های آن زمان به کامل کردن وقایع دوران انقلاب بپردازند و ارزشهای ناب اسلامی را در آن دوران با استفاده از خاطرات آنان تبین کنیم.

وی یادآور شد: انسانهای شاخص و نمونه به همت مادران و زنانی پاک و اندیشمند رشد و تربیت یافته اند هنگامی که زندگی افرادمبارز را مطالعه می کنیم نقش زنان به عنوان مادران و تربیت کنندگان نسل، همیشه ارزشمند و ماندگار است و به طور خاص هنگامی  که  افتخار و مباهات زندگی افراد شاخص و تاریخ ساز مورد بررسی و تحقیق قرار می گیرد ارزش آن صد چندان می شود.

بانوان انقلابی در صف اول مبارزه 
 

مبارز زمان انقلاب ادامه داد: باید الگوهای شاخصی در زمینه های مختلف از بانوان ارائه دهیم. افزایش اطلاعات دینی و خانوادگی بینش دینی باعث ترویج اندیشه های دینی نسل جوان می شود و باید به زنان تاثیر گذار در سطح جامعه بیشتر بپردازیم و تاریخ وقایع انقلاب را درون خانواده و با توجه به زندگی زنان بررسی کنیم. زن در محیط اسلامی در زمینه های مختلف  علمی، شخصیتی، اخلاقی و سیاسی  می تواند رشد کند و زمینه ساز رشد نسل آینده را فراهم آورد و در مسائل اجتماعی در صف مقدم قرار گیرد.

وی بیان کرد: رهبر انقلاب و امام خمینی (ره) همواره خانه داری و خصوصیات زنانه و تربیت فرزند را برای زنان یک اصل مهم تلقی کرده اند و نیز نباید این جایگاه تحت شعاع مشارکت های اجتماعی قرار گیرد و نیز باید به زنان تاثیر گذار در عرصه جنگ و انقلاب پرداخته و نگذاریم تاریخ حماسه و دروان انقلاب و فعالیت های اقشارمختلف به ویژه زنان کمرنگ شود.

انتهای پیام/191
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار