بیانیه اداره کل حفظ آثار دفاع مقدس سمنان به مناسبت عملیات والفجر8

اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان سمنان به مناسبت عملیات والفجر8 بیانیه ای صادر کرد.
کد خبر: ۲۲۶۰۵۴
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۲ - 08February 2017

به گزارش  خبرنگار دفاع پرس از سمنان، اداره کل حفظ  آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس بیانیه ای به شرح زیر صادر کرد:

پیروزی های جمهوری اسلامی با فتح خرمشهر به اوج خود رسید، غرب به منظور فراهم آوردن شرایط مناسب در تحمیل صلح و سازش به جمهوری اسلامی، تلاش اصلی را معطوف بر حفظ صدام کرد. بدین ترتیب از یک سو پافشاری و تصمیم قطعی غرب مبنی بر حفظ صدام و از سوی دیگر، عزم راسخ جمهوری اسلامی جهت حصول به اهداف حقه خود در جنگ و تسلیم نشدن در برابر فشارهای همه جانبه استکبار، به نوعی، حالت نه جنگ، نه صلح را میان طرفین حاکم کرد. در واقع حفظ صدام و بازداشتن ایران از پافشاری روی آرمان های خود، برقراری موازنه قوا بود. از این رو افزایش و تقویت توانایی های تکنولوژی عراق به ویژه نیروی هوایی، در دستور کار استکبار قرار گرفت و به دنبال آن دشمن سعی کرد فضا را به طور مطلق در اختیار بگیرد تا شاید به این وسیله به لحاظ ضعف های متعددی که داشت، صحنه جنگ را از میدان رزم زمینی به آسمان، دریا و شهرها بکشاند.

گذشته از استراتژی غرب و حمایت های همه جانبه علمی و نظیر از رژیم عراق، رژیم بعثی نیز تمامی توان خود را در جهت پشتیبانی و پاسخ گویی به نیازهای جنگ قرار داد.

اجتناب از جنگ در زمین مسطح ( پس از عملیات های والفجر مقدماتی و والفجر 10) و در پی آن ابتکار عملیات در هورالهویزه طی دو عملیات بزرگ خیبر و بدر – به خصوص خیبر – موجب انفعال رژیم عراق و ایجاد نگرانی در میان حامیان منطقه ای و بین المللی او گردید، و متقابلا جمهوری اسلامی ایران که ابتکار عمل و برتری سیاسی و نظامی را همچنان در دست داشت، زمینه عملیات بعدی را با استفاده از تجربه عملیات در هور فراهم نمود.

در این میان، عاملی که مجوب شد طراحان نظامی در انتخاب منطقه بعدی برای عملیات دقت بیشتری به عمل آورند، این بود که هیچ یک از عملیات های انجام شده پس از فتح خرمشهر دارای نتایجی نبود که قادر باشد برتری تعیین کننده ای را نصیب ایران کند. از این رو، لازم بود حرکت جدیدی در صحنه جنگ انجام شود که با آنچه از اول جنگ تا آن زمان به وقوع پیوسته بود، متفاوت باشد و فرماندهان نظامی عراق نیزاز پیش بینی آن ناتوان باشند. این حرکت، عبور از رودخانه عریضی همچون اروند و تسخیر منطقه مهم شبه جزیره فاو بود. از این رو عمليات والفجر 8 در 20 بهمن ماه 1364 شروع شد كه طولاني ترين عمليات دوران جنگ بود و 75 روز طول كشيد و تقريبا تنها عمليات مهمي بود كه توانستيم منطقه بسيارمهمي از خاك عراق را به تصرف خود در بياوريم. يعني در والفجر 8 ارتباط دريايي عراق با خليج فارس قطع شد. جمهوری اسلامی ایران در عملیات والفجر8 موازنه قوا را به نفع خود تغییر داد و با اجرای این عملیات در جزیره فاو توانست ضربه مهلکی به بدنه رژیم بعث عراق وارد نماید.

قبل ازعملیات  نیروهای استان سمنان  در مقر حمیدیه  با گذراندن  آموزش‌های آبی ، خاکی  و آمادگی‌های  جسمانی، برگزاری  نماز جماعت ، خواندن  دعای کمیل  ، ندبه  و ... با  روحیه معنوی بالا آماده عملیات شدند.  فرماندهان  با توجیه عملیات بر روی کالک ، در شب قبل از عملیات  فرمانده گردان  با سخنرانی  و خاموش نمودن فانوس حسینیه  درخواست  می‌کنند هر کس می‌خواهد  از تاریکی  شب استفاده کند و برود.  ولی نیروها با شعار  فرمانده  آزاده  آماده‌ایم، آماده. آمادگی  خویش را برای  تقدیم جان خود اعلام  می‌نمایند .

یک شب قبل از آغاز عملیات والفجر 8 در منطقه فاو تک پشتیبانی با حضور یگان‌های  لشکر 10 سید الشهدا (ع) ، تیپ 18 الغدیر،تیپ 21 امام رضا(ع) و یگان دریایی 43 امام علی (ع) در منطقه ابوالخصیب و جزایر ام الرصاص و بوارین به منظور فریب دشمن وموفقیت در تک اصلی منطقه فاو به اجرا در آمد. بعد از وصول به اهداف در فاو نیروها بنا به دستور به مواضع خود برگشتند .

  نیروهای استان نیز به منظور فریب دشمن در مرحله اول عملیات والفجر 8 در منطقه  ابوالخصیب روبروی شهر خرمشهر  جزیره‌ام الرصاص  و جزیره بوارین  در قالب  تیپ 21 امام رضا (ع)‌ وارد عمل شدند تا یگان‌های دشمن در این منطقه  درگیر شوند. این اقدام باعث شد   تا نیروهای اسلام در منطقه اصلی عملیات  در جبهه فاو از اروندرود  عبور نمایند.   در این عملیات از شهرستان سمنان  و دامغان  دو گردان رزمی پیاده  که فرمانده گردان امام موسی بن جعفر ( ع) به عهده برادر سید تقی شاهچراغی  و فرمانده گردان حضرت رسول (ص)  به عهده برادر مهدی مهدوی نژاد و از شهرستان شاهرود و گرمسار گردان کربلا  با فرماندهی برادر شهید  حسین عرب عامری بود. رزمندگان استان  با هجوم برق آسا  پس از عبور از اروند  و موانع دشمن  جزیره‌های بوارین و ام الرصاص را  تحت تصرف خویش قرار دادند و پس از 36 ساعت درگیری  طبق  دستور به عقب بر گشتند . در این عملیات شهیدان حسین عرب  عامری  از شاهرود  و کیومرث (حسین )‌ نوروزی  جانشین  گردان  موسی بن جعفر (ع)‌ از سمنان و معاون گردان موسی بن جعفر (ع) برادر ابوالفضل هراتی از دامغان  به همراه 194 گل خوشبوی دیگر به شهادت  رسیدند .

در سالروز عملیات والفجر8 که مصادف با سی و هشتمین سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی است یاد و خاطره شهیدان سرافراز انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را گرامی داشته و به ارواح تابناک شان درود و صلوات می فرستیم.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار