حجت الاسلام قرائتی:

اساتید بسیجی جوهر اسلامی کردن دانشگاه ها را داشته باشند

رئیس ستاد اقامه نماز کشور تاکید کرد: اساتید بسیجی جوهر اسلامی کردن دانشگاه ها را داشته باشند.
کد خبر: ۲۲۶۹
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۹ - 21August 2013

اساتید بسیجی جوهر اسلامی کردن دانشگاه ها را داشته باشند

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، به نقل ازستاد اطلاع رسانی چهاردهمین همایش اساتید بسیجی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی سراسر کشور، حجت الاسلام محسن قرائتی، با اشاره به اینکه در دنیا مشکل اخلاق و تهذیب وجود دارد و این سرطان اخلاقی از فساد نیز بالاتر است، گفت: متاسفانه هر چه میزان سواد فرزندانمان بیشتر می شود، نسبت به والدین، اساتید و مربیان خود کمتر احترام قائل بوده و این به خاطر عدم پرورش و تربیت در محیط های اجتماعی است.

وی با بیان اینکه در اسلام کلمه فارغ التحصیلی وجود ندارد و باید این واژه از محیط های درسی جامعه حذف شود، بیان کرد: اگر علم تمام دانشمندان را جمع آوری کنیم باز هم علوم این مفسر قرآن به وجود 2 هزار و 700 نکته حقوقی در قرآن اشاره ای داشت و بیان کرد: نکات حقوقی در قرآن وجود دارد که به ذهن هیچ حقوقدانی نخواهد رسید، به عنوان مثال در قرآن 4 نوع تجاوز، تجاوز به مال، تجاوز به جان، تجاوز به ناموس و تجاوز به آبرو وجود دارد که هیچ حقوقدانی نمی تواند مجازاتی برای تجاوز به آبرو که همان غیبت است، داشته باشد.

حجت الاسلام قرائتی خاطر نشان ساخت: قوانین حقوقی این جهان مصوب و قابل اجرا هستند در حالی که قوانین حقوقی قرآن در صورتی که مجرم از مجازات جرم خود آگاه نبوده و به گوش وی نرسیده باشد، مجازات نخواهد شد.

قرائتی با اشاره به یکی از قوانین حقوقی قرآن مبنی بر اینکه در اسلام از فرد بدهکار باید تمام مالش به جز خانه، غلام و مرکب وی گرفته شود، تصریح کرد: در حال حاضر در کشور آمریکا به عنوان ابرقدرت دنیا، از افراد بدهکار همه اموال به جز خانه اش را مصادره می کنند، این درحالی است که اسلام قانونی فراتر از آن را 1400 سال گذشته صادر نموده است.

این استاد اخلاق با بیان اینکه برای انجام اقدامات بزرگ و اساسی باید جوهر انجام آن کار را داشت و افزود: اساتید بسیجی در شهرهای خود جلسات تفسیر و ترجمه قرآن و نهج البلاغه حتی در حد یک تا پنج دقیقه را راه اندازی کنند.

وی اظهار داشت: اختلاط دختر و پسر در دانشگاه جدای از بحث غیر اسلامی بودن، باعث می شود دانشجویان در دانشگاه ها تمرکز خود را از دست بدهند.

قرائتی با اشاره به اینکه اساتید بسیجی جوهر اسلامی کردن دانشگاه ها را داشته باشند، افزود: اساتیدی که خود راجع به نماز تحقیق و پژوهش جامعی نداشته اند، چگونه می توانند دانشجویان و شاگردان خود را به نماز سوق دهند.

رئیس ستاد اقامه نماز به یکی از مشکلات موجود در نظام درسی آموزش و پژوهش اشاره کرد و ابراز داشت: در مدارس ما به دانش آموزان درس عربی تدریس می شود اما با وجود این درس، دانش آموزان توان قرائت قرآن را ندارند.

رئیس ستاد اقامه نماز با بیان اینکه نکات علمی و اخلاقی بسیاری در قرآن وجود دارد که بسیاری از آن ها نیز تاکنون از چشم مفسران مخفی مانده است، گفت: متاسفانه در کشور ما که کشوری اسلامی است نتوانسته ایم مزه اسلام و دین را چنان که شایسته است، بچشیم و نه آن را به دیگران بچشانیم.
وی از اثربخشی گفتگوی چهره به چهره سخن گفت که این تاثیر در سخنرانی های عمومی وجود ندارد، بیان کرد: اساتید در طول روز فاصله هایی هر چند کوتاه را برای گفتگو چهره به چهره با دانشجویان خود داشته باشند.

قرائتی با اشاره به اینکه اساتید دانشگاه ها اثربخشی بیشتری نسبت به والدین و آموزش و پرورش به دانش آموزان و دانشجویان دارند، گفت: اساتید، شماره تماس اسلام شناسی را داشته باشند تا با مواجه با مشکلات دینی به آن ها مراجعه داشته باشند.


وی با بیان اینکه باطن و فطرت جوانان خوب است اما جوانان به شدت روحیه ای آسیب پذیر دارند، تصریح کرد: در دوره کنونی که هجوم فساد از طریق ماهواره ها،اینترنت و غیره بسیار بالاست، وظیفه و مسئولیت بسیج اساتید برای راهنمایی و ارشاد جوانان سنگین تر است.

رئیس ستاد اقامه نماز با بیان اینکه نیاز همسر، سومین نیاز اساسی انسان است، افزود: در کشور ستادی برای ازدواج آسان جوانان تشکیل شود و اساتید بسیجی نیز دانشجویان خود را به ازدواج ترغیب کنند.
چهاردهمین همایش سراسری اساتید بسیجی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی سراسر کشور با شعار تحول در علوم انسانی مبنای ایجاد تمدن اسلامی، روزهای 28 تا 31 مرداد ماه جاری در جوار بارگاه منور رضوی برگزار می شود.
 

نظر شما
پربیننده ها