نجار خبر داد؛
ایجاد مقطع دکتری مهندسی سوانح به پیشنهاد سازمان مدیریت بحران
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: طرح ایجاد مقطع دکتری مهندسی سوانح در جلسه 23 بهمن ماه شورای عالی برنامه ریزی آموزش عالی با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به تصویب رسید.
به گزارش گروه اجتماعی
دفاع پرس، «اسماعیل نجار» رئیس سازمان مدیریت بحران کشور درباره طرح مشترک با دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران اظهار داشت: طرح ایجاد مقطع دکتری مهندسی سوانح با عنایت ویژه مقام عالی وزارت کشور در جلسه 23 بهمن ماه شورای عالی برنامه ریزی آموزش عالی با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به تصویب رسید.
وی گفت: وزیر کشور طی مکاتبه با وزیر علوم، از وی خواسته است تا با توجه به امکان بروز حوادث مختلف در کشور و همچنین حفظ آمادگی و نهادینه کردن فرهنگ خود امدادی و مدیریت بحران، نسبت به عملیاتیکردن مصوبه شورای هماهنگی مدیریت بحران کشور اقدام کنند.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور عنوان کرد: با توجه به اینکه به لحاظ پتانسیل وقوع سوانح طبیعی کشور ایران جزو 10 کشور اول جهان است گستردگی و تنوع وقوع این سوانح همواره کشور را با مشکلات متعددی همچون خسارات جانی، مالی و روانی مواجه نموده است.
معاون وزیر کشور افزود: کلیه دستاوردها، سیاستهای جهانی و نتایج بررسیها و تحقیقات بهعمل آمده نشانگر تغییر نگرش جهانی در زمینه سوانح طبیعی از رویکرد «پاسخ محور» به رویکرد «ریسک محور» میباشد که اهمیت این موضوع را ابلاغ سیاستهای کلی مقام معظم رهبری در زمینه پیشگیری و آموزش مصوب مورخ 03 اردیبهشت 1384 و نقشه جامع علمی کشور در بخش «اولویت ب» علم و فناوری با طرح موضوعات پیش بینی و مقابله با زلزله و سیل اجتناب ناپذیر نموده است.
نجار تصریح کرد: یکی از ضرورتها برای تغییر این نگرش در کشور وجود نیروی متخصص و کادر مجرب برای آموزش دانشجویان در مقاطع تحصیلی مختلف میباشد.
وی افزود: از آنجا که هم اکنون در هیچ یک از دانشگاههای کشور مقطع دکتری در رشته مدیریت سوانح طبیعی ارائه نمیگردد و بستر لازم برای ارتقای سطح علمی کشور در این زمینه وجود ندارد و از طرفی نیز علاقه مندان این رشته پس از اخذ مدرک کارشناسی ارشد ناگزیر باید در سایر گرایشها ادامه تحصیل دهند، سازمان مدیریت بحران کشور با همکاری دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران مقدمات تصویب و اجرای آن را فراهم آورد.
رییس شورای هماهنگی مدیریت بحران کشور تاکید کرد: امیدواریم با تربیت دانش آموختگان این رشته و توسعه نیروهای متخصص در حوزه مدیریت بحران شاهد رویکرد هر چه بیشتر علمی در این حوزه و کاهش اثرات حوادث طبیعی و خسارات ناشی از آن در کشور باشیم.
گفتنی است پیش از این با تشکیل کمیته تصمیمگیری در نشست وزارت علوم، درس مدیریت بحران مورد تأیید واقع شد و از نیمسال دوم تحصیلی سال جاری به عنوان یکی از دروس اختیاری دانشگاههای سراسر کشور ارائه میگردد.