روایت زندگی شهید آیت الله صدوقی

از مبارزه با رضاخان تا افتخار منافقین به ترور آیت الله صدوقی

در حالی که شهید صدوقی پس از ادای نمازجمعه جایگاه نماز را ترک می‌کرد، عامل تروریست منافقین که ملبس به لباس ارتشی و حامل دو قبضه نارنجک جنگی بود، خود را به ایشان نزدیک و به آغوش کشید و خود را منفجر کرد. در این حادثه علاوه بر شهید آیت الله صدوقی، تعدادی از پاسداران محافظ ایشان مجروح و سه نفر از نمازگزاران به شهادت رسیدند.
کد خبر: ۲۲۸۳۳
تاریخ انتشار: ۱۱ تير ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۵ - 02July 2014

از مبارزه با رضاخان تا افتخار منافقین به ترور آیت الله صدوقی

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس از یزد، آیت الله محمد صدوقی، در هشتم صفر ۱۳۲۷(ه.ق) در شهر یزد متولد شد. دروس ابتدایی را در مکتب خانه، به پایان رساند و در ۱۳ سالگی وارد مدرسه عبدالرحیم خان یزد شد. پس از اتمام جامع المقدمات و قوانین راهی مدرسه چهارباغ اصفهان شد و یک سال بعد به یزد بازگشت. وی در ۲۲ سالگی (۱۳۴۹) به قم هجرت کرد و به دلیل فضایل اخلاقی و امانتداری به سرعت مورد توجه بسیاری قرار گرفت. در قم از محضر آیات عظام عبدالکریم حائری یزدی، سید صدرالدین صدر، محمد تقی خوانساری، محمد حجت کوه کمرهای بهره برد. ایشان امر تحصیل و تدریس را در اولویت قرار داد و لذا به یکی از اساتید برجسته حوزه علمیه قم مبدل گردید. از جمله بزرگانی که از محضر او خوشه چینی کردند میتوان از آیات عظام و بزرگانی چون مرحوم فاضل لنکرانی، شهید قدوسی، شهید مطهری، مرحوم محمد تقی جعفری، احمد جنتی و سیدهاشم رسولی محلاتی یاد کرد.

شهید صدوقی مبارزه را از دوران رضاخان آغاز کرد. عصری که شاه عزم خود را برای نابودی حوزه علمیه قم جزم کرده بود. با ورود امام خمینی(ره) به صحنه، مبارزات شهید صدوقی هم شدت بیشتری یافت. او از فدائیان اسلام، مسلمانان لبنان و امام موسی صدر حمایت میکرد.

در بهمن ماه سال ۱۳۳۰ به یزد بازگشت و دامنه مبارزاتش را گسترش داد. این امر باعث شد تا مردم یزد و شهرهای مجاور به صحنه مبارزه علیه حکومت پهلوی کشانده شوند و در وقایع پانزده خرداد و مبارزه با مظاهر فساد و تمدن منحط غربی، کشف حجاب، تبدیل تاریخ شمسی به شاهنشاهی، جشنهای هنر و... حضوری موثر داشته باشند.

پس از پیروزی انقلاب توسط امام خمینی(ره) به امامت جمعه یزد منصوب شد. در این مدت اقدامات فرهنگی و عمرانی فراوانی انجام داد که میتوان به تعمیر ۱۸ مسجد، تاسیس و تعمیر ۱۹ مدرسه علوم دینی، تاسیس سازمانهای خیریه و بنیاد صدوق قم به مساحت ۲۲۰ هزار متر مربع و ... اشاره نمود.

وی به دلیل تاثیرگذاری فراوان در جریان انقلاب، به شدت مورد خشم دشمنان انقلاب قرار داشت و چند بار نیز مورد سوء قصد قرار گرفت. سرانجام در ماه مبارک رمضان مصادف با یازدهم تیرماه سال ۱۳۶۰(ه.ش) بعد از نماز پرشکوه جمعه، مورد حمله انتحاری مزدور منافقین «محمدرضا ابراهیم زاده» -اهل نائین- قرار گرفت و در سن ۷۵ سالگی شربت وصال محبوب را سرکشید و به حق «شیخ الشهدای محراب» لقب گرفت.

عملیاتهای تروریستی انتحاری، بخشی دیگر از کارنامه سیاه گروهک تروریستی منافقین است. در این عملیات تروریستی، در حالی که شهید صدوقی پس از ادای نمازجمعه جایگاه نماز را ترک میکرد، عامل تروریست منافقین که ملبس به لباس ارتشی و حامل دو قبضه نارنجک جنگی بود، خود را به ایشان نزدیک کرد و ایشان را به آغوش کشید و خود را منفجر کرد. در این حادثه علاوه بر شهید آیت الله صدوقی، تعدادی از پاسداران محافظ ایشان مجروح شده و سه نفر از نمازگزاران نیز مظلومانه به شهادت رسیدند.

گروهک تروریستی منافقین با بازسازی صحنه ترور و بررسی نحوه عملیات انتحاری توسط یکی از اعضای این سازمان به نام «محمد رضا ابراهیم زاده» در تلویزیون خود، از این عملیات تروریستی به عنوان یک عملیات فدایی یاد کرد و عملا مشی تروریستی خود را کاملا به تصویر کشید. منافقین در شماره ۴۵ نشریه اتحادیه دانشجویان مسلمان خارج از کشور(صفحه ۲) با انتشار اطلاعیهای به ترور آیت الله صدوقی اعتراف کرده و به این عمل ننگین و تروریستی خود افتخار میکنند. در این اطلاعیه به ترور آیت الله مدنی، دستغیب و هاشمی نژاد نیز اشاره شده است.

اتحادیه انجمن دانشجویان که یکی از شاخههای گروهک تروریستی منافقین است همچنین با صدور اطلاعیه دیگری در نشریه خود (شماره ۵۱ ، ۵/۶/۱۳۶۱،  صفحه ۱۵) این جنایت را بر عهده گرفت و عامل این جنایت را معرفی کرد:

«اطلاعیه سیاسی نظامی گروهان (خانواده مصباح) در رابطه با ترور [آیت الله] صدوقی از طریق عملیات فدایی [انتحاری]  توسط مجاهد شهید «محمدرضا ابراهیم زاده»:

بار دیگر دست انتقام خداوند از آستین مجاهد قهرمانی از این میهن خون بار بیرون آمد و عنصر پلید و جنایکار [آیت الله] صدوقی خائن را به هلاکت رسانید.

[آیت الله] صدوقی به دلیل ارتکاب تمامی اعمالش در دادگاه خلق به اعدام انقلابی محکوم و واحد عملیاتی مجاهد «سیاوش ابراهیمی» عهده دار اجرای این حکم انقلابی گردید.»

همچنین در سند دیگری در نشریه مجاهد مورخ سه شنبه ۸ تیر ۱۳۷۸، منافقین به انجام این جنایت تروریستی اعتراف و از عامل تروریست این عملیات تجلیل میکنند.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار