روحانی مدیر کل اداره تبلیغات عقیدتی ناجا:

مسجد تاییدی بر درستی مسیر انتخاب شده توسط رزمنده است/ دفاغ مقدس در مساجد پر رنگ تر شود

مدیر کل اداره تبلیغات عقیدتی ناجا با بیان اینکه جان دادن برای حفظ ناموس، میهن، دین و عقیده مورد تقدیر قرار می گیرد، گفت: رزمنده ای که از مسجد اعزام می شود تمام این مقدمات در مقابل دیدگانش وجود دارد یعنی نقش مسجد در دفاع مقدس دینی کردن، ارزشی و حقانیت بخشیدن و صحه بر درستی مسیر انتخاب شده توسط رزمنده را دارد.
کد خبر: ۲۲۸۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۷:۱۷ - 22August 2013

مسجد تاییدی بر درستی مسیر انتخاب شده توسط رزمنده است/ دفاغ مقدس در مساجد پر رنگ تر شود

حجت الاسلام والمسلمین روحانی مدیر کل اداره تبلیغات عقیدتی ناجا، در گفتگو با خبرگزاری دفاع مقدس با اشاره به نقش مساجد در دفاع مقدس اظهار داشت: به مسئله مسجد در این ایام بیشتر از همیشه باید پرداخته شود که خود به خود نقش مساجد در دفاع مقدس هم برای ما واضحتر خواهد شد.

وی افزود: مسجد به طور کلی یعنی محل سجود. انسان در برابر خالق آفریننده خود به حالت خاکساری می افتد و بهترین و مقدس ترین نقطه بدن را که پیشانی است روی پست ترین مخلوق خدا که خاک است قرار می دهد.

این روحانی فرهیخته ادامه داد: انسان با سجده کردن مراتب خاکساری خود را به خداوند متعال اظهار می دارد. یعنی زبیاترین حالتی که انسان می تواند در برابر معبود خودش داشته باشد در مسجد اتفاق می افتد.

مدیر کل اداره تبلیغات عقیدتی ناجا تصریح کرد: سجده ها متفاوتند و همیشه فقط بدنی نیستند. گاهی عقلی، گاهی سجده جان و گاهی هستی انسان است و همه این سجده ها جایی برای سجود نیاز دارد و در محلی این سجود باید اتفاق افتد.

روحانی تاکید کرد: برای اینکه خاکساری در مقابل خدا را به طور دست جمعی و با افزایش هیبت به ساحت اقدس الهی عرضه بداریم نمازهایمان را در مساجد می خوانیم. ما می توانیم در خانه این کار را بکنیم ولی دست جمعی شکوه و عظمت دیگری دارد.

وی ادامه داد: وقتی می خواهیم حالت کرنش را به ساحت الهی بهتر به نمایش بگذاریم عقل انسان با کسب علم و با به دست آوردن معرفت، با یاد گرفتن آموزه های دینی به سجده می افتد و در مقابل عظمت خدا سجده می کند. لحظه قناعت هر عقلی در مقابل آموزه های دینی لحظه سجده در مقابل خداوند محسوب می شود.

مدیر کل اداره تبلیغات عقیدتی ناجا افزود: سجده جان از انواع دیگر سجده انسان است. انسان می خواهد با همه وجود در مقابل خدا به سجده افتد که این عمل توسط بهترین مکان در مسجد که مهراب نام دارد معین شده و برگزار می شود.

وی با بیان اینکه در قم مراجع اعزام ما تمام دروس فقه و اصول را در مساجد انجام می دهند، اظهار داشت: ما باید علم را در مساجد کسب کنیم؛ یعنی سجده عقل هم در مسجد اتفاق می افتد، که این مسئله به خاطر گسترش و تخصصی شدن علوم، تاسیس بعضی دانشگاهها و برخی از حوزه های علمیه خارج از مساجد توجیه پذیر است.

حجت الاسلام والمسلمین روحانی گفت: محراب یعنی جایی که همه انسان ها در ورود به مسجد به آن سمت و سو می ایستند و در آنجا خدا را عبادت می کنند. محراب یعنی محل حرب، محل جنگ، جنگ با دشمنی (ابلیس) که قران کریم او را یاد کرده است و تمام روایت ها به او اشاره دارد.

عضو کمیته معنوی و امور دینی راهیان نور افزود: جنگ بیرون جنگی است که دشمن ما قصد وطن، ناموس وعقاید ما را دارند و آنقدر حمله می کنند که ما باید در مقابل آنها بایستیم و بجنگیم.

این عالم فرهیخته با بیان اینکه جان دادن برای حفظ ناموس، میهن، دین وعقیده مورد تقدیر قرار می گیرد، گفت: رزمنده ای که از مسجد اعزام می شود تمام این مقدمات در مقابل دیدگانش وجود دارد؛ یعنی نقش مسجد در دفاع مقدس دینی کردن، ارزشی و حقانیت بخشیدن و صحه بر درستی مسیر انتخاب شده توسط رزمنده را دارد.

وی با اشاره به اینکه اگر انگیزه، قداست و ارزش را از حرکت دفاع مقدس برداریم دیگر اسم آن دفاع مقدس نمی شد، افزود: چرا اسم آن دفاع مقدس است چون در آن مسجد که محل سجود تن، عقل و هستی است، نقش بسیار اساسی و مهمی را در بطن دفاع مقدس بازی کرد.

حجت الاسلام والمسلمین روحانی گفت: در حال حاضر پایگاههای بسیج در مساجد مستقر هستند تا یک شعار و نمادی برای لفظ محرابی که در مساجد است وحرب بیرون و درون باشند.

عضو کمیته معنوی و امور دینی راهیان نور در پاسخ به خبرنگار ما درباره اینکه چگونه می توانیم مساجد را بیشتر با مسئله دفاع مقدس درگیر کنیم، گفت: من گمان می کنم بیشتر از نقش بسیج، امام جماعات می توانند در این رابطه نقش آفرینی کنند که در این مسئله، حضور بسیج در مساجد بی تردید برای سلحشوری جوان ها وجذب آنها به این نهاد مقدس موثر است.

وی ادامه داد: اما در سطح عموم جامعه برای احیای یاد و خاطره دفاع مقدس باید ائمه جماعات واقعا دستی به کار شوند و برای احیای این یادها و خاطره ها با نقل خاطره شهدای بزرگ و با دعوت از راویان دفاع مقدس که در این زمینه آموزش های خوبی داده شده و تشویق مردم برای رفتن به مناطق جنگی جنوب و غرب کشور(راهیان نور) و استمداد معنوی از آن مناطق شور و حال بهتری را برپا کنند.

حجت الاسلام روحانی گفت: از طریق ائمه جماعات، راهیان نور، بسیج  ونقل خاطرات شهدا، فضای دفاع مقدس در مسجد پر رنگتر می شود.

وی با ذکر آیه " الا به ذکر الله تطمئن القلوب" با اشاره به اینکه بی تردید مسجد به خاطر ارتباط با خدا، نتیجه آن چیزی جز آرامش به همراه ندارد، گفت: درگیر شدن با مسجد نتیجه ای جز آرامش داشتن برای انسان نیست چون که مسائل اخلاقی یک ضمانت اجرایی می خواهد که این ضمانت اجرایی را نمی شود از یک قوه قهریه ای بنام حکومت انتظار داشت.

وی با اشاره فرمایش امام (ره) که در محضر خدا معصیت نکیند، افزود: خلوتگاه هایی که در آن حکومت حضور ندارد به ضمانت اجرایی بیشتر نیاز است تا وسط خیابان به طوری که در ارتباط با مسجد حاضر و ناظر دانستن خداوند متعال به خوبی برای هر فردی مشخص است که باعث می شود در آنجا خدا را بیشتر لمس کند.

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
neda sasani
|
-
|
۱۶:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۳۱
0
0
به حق که کار الآن شما مقدسه...

جنگ با دشمنی (ابلیس)؛
جدا تا بحال اینطور به مسجد نگاه نکرده بودم، جایگاهش مقدس تر شد؛
مرسی از سخنان آقای روحانی و شما
نظر شما
پربیننده ها