کدام ایرانیها همچنان حق ورود به آمریکا را دارند؟
رئیسجمهوری آمریکا به وعده خود مبنی بر صدور یک دستور جدید مسافرتی عمل کرد و به این ترتیب، مجددا ایرانیها از ورود به آمریکا محروم شدند اما با وجود این، در دستور جدید استثنائاتی وجود دارد.
به گزاش گروه سایر رسانه های
دفاع پرس، «دونالد ترامپ»، رئیسجمهوری آمریکا شب گذشته با صدور دستوری ورود اتباع 66 کشور مسلمان به آمریکا را از روز 16مارس (26 اسفند) به مدت 90 روز به حالت تعلیق درآورد.
از میان کشورهایی که در دستور قبلی ترامپ قرار داشتند، عراق مستثنی شده است و به این ترتیب اتباع ایرانی همچنان مشمول ممنوعیتهای موجود در دستور ترامپ شدند.
ایران، لیبی، سوریه، یمن، سودان و سومالی 6 کشور مسلمانی هستند که اتباع آنها مشمول برخی محدودیتها برای ورود به خاک آمریکا شدهاند.
در این زمینه واشنگتن اگزمینر نوشته است که امضای این دستور اجرایی پشت درهای بسته انجام شد و در یک کنفرانس مشترک خبری از سوی جف سشنز دادستان کل، رکس تیلرسون وزیر امور خارجه و جان کلی وزیر امنیت آمریکا اعلام شد.
طبق دستور جدید آن دسته از افرادی که در حال حاضر ویزای ورود به آمریکا را در اختیار دارند و همچنین کسانی که مجوز اقامت دائمی قانونی در این کشور را به دست آوردهاند از محدودیت سفر به آمریکا مستثنی شدند.
به این ترتیب ایرانیهایی که طی روزهای گذشته ویزای ورود به آمریکا را به دست آورده است یا آن دسته از ایرانیهایی که گرین کارت آمریکا را در اختیار دارند، میتوانند بدون مشکل به آمریکا سفر کنند.
دستور اول ترامپ با انتقادهای بسیاری روبهرو شده بود و نهایتا از سوی دستگاه قضایی این کشور لغو شد. دستور جدید مانند دستور قبلی یک ممنوعیت 120روزه برای ورود پناهجویان از هر کشوری به آمریکا را برقرار میکند.
در حالی که منتقدان گفتهاند دستور ترامپ هیچ نسبتی با واقعیات مربوط به خطرات تروریستی در آمریکا وجود ندارد تیلرسون درباره این دستور گفت: «از متحدانمان میخواهم که درک کنند این دستور بخشی از تلاش برای رفع آسیبپذیری در برابر تروریستهای افراطی اسلامگراست.»
او همچنین دراین باره که چرا عراق از دستور جدید خارج شده است گفت: «عراق همپیمان ما در مبارزه علیه داعش است.»
همچنین طبق دستور جدید دولت موظف شده است که هر 180 روز یک بار اطلاعات مربوط به تعداد شهروندان خارجی که بنا به دلایل تروریستی اجازه ورود به آمریکا را پیدا نمیکنند منتشر کند تا انتقادها مبنی بر نبود شفافیت در اجرای این دستور به این روش مرتفع شود.
منبع: آنا