سه روایت از رهبران شهید حزب‌الله لبنان

شهیدان «سیدعباس موسوی»، «شیخ راغب حرب» و «عماد مغنیه» از جمله رهبران و فرماندهان شهید لبنانی و جبهه مقاومت اسلامی هستند.
کد خبر: ۲۳۱۰۴۱
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۸ - 08March 2017
سه روایت از رهبران شهید حزب‌الله لبنانبه گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، امسال به مناسبت نامگذاری مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام، این شهر مقدس میزبان «کنگره بین‌المللی بزرگداشت روز شهدا» است که ۲۸ نفر از خانواده‌های شهید جهان اسلام از کشورهای لبنان، سوریه، تونس، عراق، پاکستان و بوسنی در آن شرکت کنند.

همچنین ۱۶ نفر از این تعداد از دست ریاست جمهوری تندیس ایثار دریافت خواهند کرد. در این کنگره همچنین قرار است خانواده‌های شهیدان «سیدعباس موسوی» نخستین  دبیرکل حزب‌الله لبنان، «شیخ راغب حرب» و «عماد مقنیه» حضور داشته باشند. در این کنگره هفت مادر شهید و یک پدر شهید از بوسنی تقدیر خواهند شد.
 
شهیدان «سیدعباس موسوی»، «شیخ راغب حرب» و «عماد مغنیه» از جمله رهبران و فرماندهان شهید لبنانی و جبهه مقاومت اسلامی هستند که قرار است امروز (چهارشنبه) از خانواده‌هایشان در مشهد تقدیر شود.

به همین مناسبت مروری بر زندگی شهیدان «سیدعباس موسوی»، «شیخ راغب حرب» و «عماد مقنیه» خواهیم داشت.

روایت طلبگی نخستین دبیر کل شهید حزب الله لبنان

سیدعباس موسوی در سال ۱۹۵۲ (۱۳۳۱ ش) در شهرک نبی شیت از توابع بعلبک لبنان به دنیا آمد. پدرش از متخصصین معماری برج‌های مساجد بود. پس از چند سال خانواده ایشان به ضاحیه در قسمت جنوبی بیروت مهاجرت می‌کنند. او سال‌های اول مدرسه‌اش را در این منطقه می‌گذراند. وقتی به ۱۸ سالگی می‌رسد، عشق فلسطین را در دل داشت. از کشتار مردم فلسطین ناراحت بود.

یکی از روزها پدر سید، او را در منزل پیدا نمی‌کند. بعدها می‌فهمند که سید، همراه چند نفر از برادران مقاومت در لبنان، به سوریه رفته‌اند و در آنجا دوره‌های نظامی علیه رژیم صهیونیستی می‌بینند. وقتی خانواده سید، این خبر را می‌شنوند، به سوریه می‌رود تا فرزندش را برگردانند. زمانی که به محل آموزش می‌رسد، می‌بینند یک فلسطینی و یک تونسی همراه سید، از طناب‌هایی که با آن آموزش می‌دیدند، به زمین افتادند که کمر فلسطینی می‌شکند و پاهای سید هم، شکسته می‌شود.

خانواده سید به او اصرار می‌کنند که همراه آنها برگردد تا پاهایش خوب شود. اما او قبول نمی‌کند. به مسئول آموزش می‌گوید تا او را راضی کند. اما سید زیر بار نمی‌رود. بالاخره با التماس زیاد، سید را راضی می‌کنند که همراه آنها به بیروت برود تا پاهایش خوب شود.

یکی از روزها، سید خواب امام موسی صدر را می‌بیند. بعد از این خواب، به پدرش می‌گوید که او را با امام موسی صدر آشنا کند. پدرش او را به دیدن امام موسی صدر می‌برد.
امام موسی صدر، از دیدن سید، خیلی خوشحال می‌شود و از شجاعت او خوشش می‌آید.  او مدت دو سال نزد امام موسی صدر در صور می‌ماند و دروس حوزوی می‌خواند و آموزش می‌بیند. سپس امام صدر اورا نزد پسر عمویش سید محمدباقر صدر به نجف می‌فرستد تا تحصیلات حوزویش را دنبال کند.

حجت‌الاسلام سیدعباس موسوی، دبیرکل جنبش انقلابی حزب‏‌اللَّه لبنان و عضو شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت(ع) بود که در بازگشت از مراسم سالگرد شهادت «شیخ راغب حرب»،از روحانیون مبارز جنوب لبنان، در جریان حمله هوایی رژیم اشغالگر قدس در جنوب لبنان به شهادت رسید. در این عملیات تروریستی، تعدادی از همراهان سیدعباس موسوی از جمله همسر، فرزند و سه تن از یارانش شهید شدند.

شیخ‌الشهدای لبنان را بهتر بشناسید

شیخ راغب حرب که به شیخ الشهدای مقاومت لبنان شهرت یافته است در تابستان سال ۱۹۵۲ متولد شد. او یکی از رهبران مقاومت اسلامی در لبنان بود. وی تحصیلات حوزوی را در نجف آموخت، سپس رهبری جریان مقاومت را در جنوب لبنان به دست گرفت و مردم را برای بیعت با امام خمینی تشویق کرد.

در۱۶ فوریه سال ۱۹۸۴ رژیم صهیونیستی از طریق مزدوران خود اقدام به ترور شیخ مجاهد مقاومت کرد، و به ‌این ‌ترتیب منطقه جنوب لبنان را به جنگ با دشمن اسرائیلی ترغیب کرد. شهادت شیخ راغب حرب نقطه تحولی در عملکرد مقاومت بود و اقدامات این جبهه را به صورت روز افزونی توسعه داد تا اینکه به آزادسازی جنوب لبنان و پیروزی‌های پی‌درپی پس از آن شهادت به یک سال فقط منجر شد.

مردِ در سایه مقاومت اسلامی

عماد مغنیه معروف به «حاج رضوان» بنیانگذار یگان نظامی حزب‌الله لبنان و از فرماندهان جنگ ۳۳ روزه است که در حادثه تروریستی به شهادت رسید. او در اوایل دهه ۸۰ به شاخه نظامی جنبش آزادی بخش فلسطین و از همان زمان به جنبش «اَمل»پیوست. با انتقال سید حسن نصرالله از امل، به حزب تازه تأسیس حزب الله پیوست.

وی به «مرد سایه» در مقاومت اسلامی شهرت داشت و بسیاری او را مغز متفکر حزب ‌الله قلمداد می‌کردند. دولت ایالات متحده برای دریافت هر اطلاعاتی از او جایزه تعیین کرده بود. عماد مغنیه در سال ۲۰۰۸ میلادی در دمشق ترور شد و به شهادت رسید. آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران در پیامی به مناسبت شهادتش، او را فردی معرفی کرد که سراپا عشق و شور جهادفی سبیل الله بود.

عماد مغنیه ۷ دسامبر سال ۱۹۶۲ در شهر صور واقع در جنوب لبنان به دنیا آمد. پدرش فایز مغنیه است و برادرانش جهاد و فؤاد بودند. هر دو برادرش به شهادت رسیدند. از شهید عماد چند فرزند باقی مانده‎اند. «جهاد» یکی از فرزندانش که در ۲۷دی ۱۳۹۳ در هجوم بالگردهای اسرائیلی به خودروی حامل وی در بلندی‌های جولان سوریه به شهادت رسید.
 
منبع: ایسنا
نظر شما
پربیننده ها