به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، مرجعیت، زعامت شیعه، فتوا؛ کلید واژگانی است که می تواند برنامه های چندین ساله با هزینه های هنگفت میلیارد دلاری را در عرض چند لحظه و فقط با یک خط بر باد دهد.
نمونه تاریخی این نوع اقدامات را استعمار پیر به تن خود لمس کرده بود. مسئله تحریم و حرمت استفاده از تنباکو با فتوای زعیم آن وقت شیعه یعنی میرزای شیرازی بود.
در این دوره نیز آمریکا و غرب و رژیم های دیکتاتور عرب با صرف هزینه های چند میلیارد دلاری و برنامه ریزی چند ماهه و یا چند ساله به دنبال آشوب و ساقط کردن دولت عراق بودند که با یک جمله و فتوای آیت الله سیستانی تمام برنامه های غرب و تکفیری ها به یکباره فرو ریخت.
فتوایی که اگر 24 ساعت دیرتر صادر می شد ، بغداد سقوط می کرد و شاید این کشور راهی جز تجزیه را نمی توانست اختیار کند.
فتوای جهاد آیت الله سیستانی که با ذکاوتی خاص توانست بیش از دو میلیون نفر از مردم عراق را در قبال تکفیری ها بسیج کند و هم توانست جنگ مذهبی که می رفت در عراق شکل بگیرد را خنثی کند.
فتوای این مرجع شیعه از دو حیث قابل تامل است. مقابله با حرکت تکفیری ها و جلو گیری از تجزیه عراق که این امر منجر به حفظ جغرافیای عراق شد و از سوی دیگر راه را برای جنگ های فرقه ای و مذهبی مسدود کرد.
کلامی که رییس جماعت علمای اهل سنت عراق نیز به این نکات تاکید و آن را تایید می کند.
جماعت علمای اهل سنت عراق ضمن حمایت از فتوای آیت الله سیستانی اعلام کرد که آیت الله سیستانی اهل سنت را وجود و نفس شیعیان دانسته است و نه برادران مذهبی خود.
خالد ملا ضمن حمایت از فتوای مرجعیت عراق بیان کرد که این فتوا باعث تشویق مردم برای پیوستن به صف های ارتش جهت مقابله با تکفیری هاست که می خواهند کشور عراق را نابود کنند.
این عالم برجسته اهل سنت، صدور فتوای جهاد را از سوی مرجعیت شیعه، حرکتی هوشمندانه خواند و گفت که این فتوا مختص شیعیان نیست بلکه برای تمامی مردم عراق است و باعث ایجاد وحدت در صفوف مردم عراق می شود.
پیش تر یک عضو جماعت علمای اهل سنت عراق آیت الله سیستانی را نه تنها مرجع بزرگ شیعیان عراق بلکه زعیم مذهبی کل مردم عراق از جمله شیعه، سنی، مسیحی و آشوری؛ عرب، کرد، ترکمن، فارس در این سرزمین نامیده بود.
بسیاری از کارشناسان اذعان می کنند در صورت عدم فتوای مرجعیت شیعه در عراق مبنی بر جهاد با تکفیری ها؛ جنگ میان گروه های مذهبی شیعه و سنی در عراق حتمی بود، چرا که منجر به آن میشد جریان های تندرو شیعه نیز به بهانه جنایات سنی های افراطی دست به اقدام مشابه بزنند و این امر به معنای شعله ور شدن جنگ های فرقه ای در عراق بود. امری که تا الان نیز جزء برنامه ها و آرزو های آمریکا و اسراییل است.
از سوی دیگر فتوای جهاد منجر به وحدت میان گروه های شیعی و ایجاد یک حرکت خود جوش در میان جوانان شد و مانع از حرکت های گروهی برای مقابله با تکفیری ها شد.
به هر حال به نظر می رسد اینبار آمریکا پی به قدرت و میزان جایگاه مرجعیت در شیعه شده است و سعی می کند برای کارهای بعد با دید باز حرکت کند.
منبع:سایت رویکرد