فرمانده نیروی دریایی ارتش مطرح کرد؛

کمک نیروی دریایی ارتش به 25 کشتی کشورهای مختلف

فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: نیروی دریایی ارتش در گذشته به بیش از ۲۵ کشتی کشورهای مختلف در منطقه کمک کرده است این یعنی جمهوری اسلامی ایران ضمن اینکه امنیت خود را برقرار کرده هر کجا هم که لازم بوده و از آن درخواست کمک شده، حضور داشته است.
کد خبر: ۲۳۳۳۷۵
تاریخ انتشار: ۰۷ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۸ - 27March 2017

به گزارش گروه دفاعی امنیتی دفاع پرس، امیر حبیب‌الله سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش در پایان سفر به مالزی برای شرکت در نمایشگاه بین المللی هوا فضا و دریانوردی لنکاوی (لیما ۲۰۱۷) با اشاره به مذاکراتش با فرماندهان نیروی دریایی چند کشور آسیایی و اروپایی در لنکاوی مالزی، اظهار داشت: کشورهای منطقه و جهان اکنون نسبت به نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران شناخت دارند و آن را به عنوان یک نیروی دریایی قدرتمند که تاکنون توانسته است با اسکورت بیش از سه هزار و ۹۰۰ فروند کشتی تجاری و نفتکش در خلیج عدن، امنیت آنها را برقرار کند، می شناسند و قبول دارند.

وی گفت: برخی از این کشورها خواستار آگاهی از تاکتیک ما برای ایجاد امنیت در دریا و بحث مبارزه با تروریسم هستند.

امیر سیاری در خصوص نمایشگاه و نشست های «لیما ۲۰۱۷» در لنکاوی مالزی نیز بیان داشت: در لنکاوی رژه دریایی با حضور ناوهای دریایی بیش از ۲۰ کشور انجام شد و ما در رژه های بعدی شرکت خواهیم کرد.

وی این سفر را مبنایی برای توسعه روابط بیشتر نداجا با نیروهای دریایی جهان در بحث امنیت دریا، ساخت وساز و آموزش دانست.

فرمانده نداجا در خصوص ظرفیت های منطقه جنوب شرق آسیا به منظور تعامل و همکاری بیشتر با ایران، گفت: احترامی که برای تیم ایران در لیما ۲۰۱۷ قائل بودند نشان می دهد ظرفیت مناسبی برای همکاری وجود دارد و می‌ توان با ظرفیت این منطقه سطح تعاملات را افزایش داد.

وی هدف از حضور هیات نیروی دریایی ارتش در نمایشگاه دوسالانه بین المللی هوا- فضا و دریایی لنکاوی را آشنایی با پیشرفت های جهان در بخش صنایع دریایی اعم از ساخت وساز ناوها و تجهیزات مرتبط با آن، آشنایی با نگاه کشورهای مختلف به دریا، اهمیت آن و چگونگی بهره برداری از منابع دریایی برای پیشرفت و منافع ملی هر کشور و برقراری امنیت در دریاها به ویژه بحث تروریسم که اقتصاد جهان را تحت تاثیر قرار می دهد، اعلام کرد.

سیاری تصریح کرد: در این نمایشگاه فرصت شد از تولیدات و پیشرفت هایی که در ابعاد مختلف صنایع دریایی توسط شرکت های مختلف جهان عرضه شده است دیدن کنیم و با فناوری های روز دنیا و صنایع دریایی آشنا شویم.

وی گفت: در نگاه به دریا و امنیت دریا سخنرانی هایی توسط فرماندهان نیروی دریایی کشورهای مختلف و برخی دانشمندان مطرح جهان ارائه شد و دیدگاه های نداجا نیز مطرح شد. بحث چگونگی همکاری در منطقه مهمی همچون خلیج عدن و تنگه مالاکا در این بحث ها از همه برجسته تر بود و مورد بحث و گفت وگو قرار گرفت.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به رایزنی هایش با فرماندهان نیروی دریایی کشورهای مختلف از جمله هند، ایتالیا، پاکستان، عمان، فیلیپین، تایلند، ویتنام، بنگلادش و آفریقای جنوبی، گفت که در این نشست ها بحث‌ هایی در زمینه ارتباطات و تعاملات آموزشی، تعاملات فنی، ساخت وسازها، رفت و آمدها، تبادل اطلاعات در زمینه برقراری امنیت در دریاها و برگزاری دوره های آموزشی که هموارکننده مسیر همکاری ها است، انجام شد.

سیاری با این عنوان که نداجا به واسطه عملکرد خوب خود در جهان شناخته شده است، عنوان کرد: اجرایی شدن تدابیر مقام معظم رهبری که به معنی توسعه دریا محور کشور است، مدنظر نیروی دریایی قرار دارد که این امر به یقین اتفاق خواهد افتاد.

وی اعلام کرد نیروی دریایی ارتش در گذشته به بیش از ۲۵ کشتی کشورهای مختلف در منطقه کمک کرده است که این مهم آثار خود را در اذهان کشورهای جهان بر جای گذاشته که جمهوری اسلامی ایران ضمن اینکه امنیت خود را برقرار کرده هر کجا که لازم بوده و از آن درخواست کمک شده، حضور داشته است.

فرمانده نداجا در خصوص راهبرد نیروی دریایی ارتش جمهوی اسلامی ایران در سال جاری نیز گفت: راهبرد ما برای امسال به یقین اجرایی شدن تدابیر مقام معظم رهبری در امر دریا است. ما به دنبال این هستیم که از منابع موجود در دریا برای منافع ملی استفاده کنیم و به سمت توسعه دریا محور کشور که امروز در دستور کار است، حرکت کنیم.

وی در ادامه گفت: بحث حضور در دریاهای آزاد، توسعه دریا محور کشور و توسعه سواحل مکران که امروز مورد توجه مقام معظم رهبری و دولت جمهوری اسلامی ایران است و در برنامه ششم توسعه نیز بسیار خوب به آن پرداخته شده است، می تواند ما را از بسیاری از تنگناها نجات دهد.

سیاری افزود: نیروی دریایی ارتش به عنوان پیشرو در این امر، امروز حضور خوبی در امر دریا و در توسعه سواحل مکران دارد. به یقین راهبرد نیروی دریایی بحث توسعه سواحل مکران، حضور در دریاهای آزاد و هم بحث ساخت و ساز انواع شناورها مورد نیاز و زیردریایی ها برای حضور در دریاهای آزاد است که تجهیزات خاص خود را می طلبد.

وی با تاکید بر اینکه نیروی دریایی ارتش در چند سال گذشته نیز در انجام این راهبرد موفق عمل کرده و پیشرفت های خوبی داشته است، گفت: اکنون همه کشورهای جهان نداجا را می شناسند و به تاکتیک و توانمندی های ما اعتقاد دارند و می توانیم نیرویی مهم در امر مبارزه با تروریسم در دریا باشیم. نداجا این راهبرد را ادامه می دهد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در ادامه به بحث نیروی دریایی راهبردی طرح شده از سوی مقام معظم رهبری اشاره کرد و افزود: نگاه مقام معظم رهبری نسبت به بحث دریا، اهمیت دریا و جایگاه نیروی دریایی در تامین امنیت را نشان می دهد. از خلیج عدن تا بندرعباس دو هزار و ۵۰۰ کیلومتر است و چه کسی می خواهد در این وسعت امنیت برقرار کند تا کشتی های ما به سلامت از آنجا عبور کنند، و اقتصاد کشور ما آسیب نبیند. بنابراین نوع نگاه راهبردی به نیروی دریایی همین موضوع است.

وی با این عنوان که حضور در دریای آزاد جزء راهبرد نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است، تصریح کرد: حضور در دریای آزاد توانمندی و قدرت بازدارندگی ما را افزایش می دهد؛ بنابر این حضور در خلیج عدن، تنگه مالاکا و جنوب اقیانوس هند که ممکن است اتفاقات تروریستی در زمینه مسائل دریایی در این اماکن وجود داشته باشد، جزء راهبرد نداجا است و ما این مسائل را دنبال می کنیم.

سیاری در ادامه گفت: دریا برای کشورهایی مثل مالزی، اندونزی و سنگاپور نیز که در این منطقه از آسیا قرار گرفته اند، بسیار حائز اهمیت است.

وی با طرح این سئوال که امروز دلایل اختلاف نظر در دریای جنوبی چین چیست؟ گفت: دلیل آن حضور دیگران، استفاده از منابعی که کشورها احساس می کنند به آنها تعلق دارد و دیگران ممکن است از آنها بهره ببرند و یا اختلاف نظری است که ممکن است در بحث استفاده از حقوق دیگران و تعرض به آنها وجود داشته باشد.

فرمانده نداجا تاکید کرد: همه کشورها به دنبال امنیت دریاها هستند تا تجارت دریایی به خوبی انجام شده و از منابع دریایی استفاده شود. ما نباید دیر اقدام کنیم و تاخیر داشته باشیم. ما منابع متعددی در دریا داریم و اجرایی شدن تدابیر مقام معظم رهبری که به معنی توسعه دریا محور کشور است، به یقین اتفاق خواهد افتاد.

سیاری در پایان سفر، نشان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران را به مرضیه افخم سفیر جمهوری اسلامی ایران در مالزی اهدا کرد.

انتهای پیام/231

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار