وی افزود: شخصیت این شهید بزرگوار به گونهای بود که هر کس با او مانوس میشد حتی برای یک ساعت، تحت تاثیر شخصیت نافذش قرار میگرفت.
مشاور فرمانده معظم کل قوا گفت: شهید صیاد در میان ارتشیها به فرماندهی دانا، توانا، هوشمند، مسئولیت پذیر، دارای قدرت تجزیه و تحلیل، همتی بلند و در عین حال شجاع و جسور و با کفایت و قاطع مشهور بود.
وی ادامه داد: برادران سپاهی ما شهید صیاد را یاوری مخلص، دلسوز، کمک رسان در امور سازماندهی، آموزش و میدان دادن در عرصه عمل به برادران پاسدار در صحنه رزم میشناختند.
امیر هاشمی همچنین گفت: بسیجیها وی را بسیجی
مخلص و به دور از حاشیه معرفی میکردند و روحانیون و علمای ما شهید صیاد را انسانی
انقلابی، با تقوا، مخلص، متعهد و متعبد و عاشق ولایت و انقلاب و نظامی میشناسند و از طیفهای مختلف دانشگاهی، روستایی، روحانی، سپاهی، بسیجی و جهادی به ایشان محبت میورزیدند.
همرزم شهید صیاد در ادامه گفت: صیاد چون برای خدا کار میکرد و همه فکر و ذکرش به انجام وظیفه در راه خدا بود لذا حق تعالی نیز مهر و محبت او را در دل همه افراد انداخته بود.
وی با بیان اینکه شهید صیاد شیرازی در پیش از انقلاب نیز به عنوان یک افسر نظامی مذهبی در ارتش شناخته میشد و همه از این حیث او را میشناختند، افزود: ایشان حرکت انقلابی خود را همگام با مردم از سال 56 و بعد از شهادت آقا مصطفی در ارتش شروع کرد و این فعالیت بخصوص از مهر سال 57 نمود بیشتری پیدا کرد.
این فرمانده دوران دفاع مقدس افزود: شهید صیاد نقش موثری در سازماندهی
نیروهای حزب اللهی ارتش برعهده داشت و در تبیین و ترویج ارزشهای انقلاب
اسلامی در ارتش نیز از عاملان موثر بود و همین مسئله موجب شد تا ارتباط وی با
جامعه روحانیت و افراد انقلابی ویژه و درخور توجه باشد.
وی
خاطرنشان کرد: شهید صیاد بعد از انقلاب تقریبا
کنترل و مهار پادگانها را با کمک دوستانش عهدهدار بود و افرادی دیگری مثل
شهید نامجو و شهید کلاهدوز نیز مهار و حرکت انقلابی در ارتش را به دست
گرفته بودند؛
بنابراین ایشان در نگهداری یگانهای ارتش و سازماندهی ارتش، در همان اوایل
انقلاب یکی از موثرین
بود و بعد از اینکه ارتش به انقلاب پیوست و به بازوی توانای انقلاب تبدیل
شد میبینید که استکبار جهانی اولین نقطهای را که مورد هجمه قرار داد و
به آن طمع داشت،
ارتش بود. لذا اولین حمله
ناجوانمردانه در اسفند سال 57 علیه ارتش صورت گرفت و اولین شهید ترور انقلاب یک ارتشی
به اسم سپهبد شهید قرنی بود.
مشاور فرمانده معظم کل قوا با بیان اینکه امام تضعیف ارتش را
حرام اعلام کردند به نقش شهید صیاد شیرازی در تقویت ارتش و سایر نیروهای مسلح اشاره کرد و گفت: ارتش در سایه پشتیبانی حضرت امام(ره) و یارانی چون صیاد شیرازی جانی دوباره گرفت.
وی با اشاره به سابقه فعالیتی این شهید بزرگوار در تاسیس سپاه
پاسداران اظهار کرد: شهید صیاد در کنار شهیدان نامجو و کلاهدوز و دیگر
فرماندهان از عاملان تاسیس سپاه پاسداران بود و بعد از تشکیل آن نیز یکی از مهمترین عناصر تقویت وحدت و همدلی میان ارتش و سپاه محسوب میشد.
امیر هاشمی در خصوص معیارهای تخصصی و فرماندهی شهید صیاد شیرازی گفت: علم و دانش اولین شاخصه شهید صیاد بود. وی آموزهها و دورههای نظامی را در دانشگاههای افسری داخل کشور و خارج کشور گذارنده بود، هم در داخل و هم در خارج از کشور همواره جزو افسران کارآزموده و ممتاز بود.
همرزم شهید صیاد ادامه داد: مدیریت نظامی ایشان
بر پایه علم و دانش و تخصص و تجربه بود. ایشان مسائل علمی را در میدان عمل اجرا میکرد. و در کلاس درس
یکی از بهترین اساتید بود و برای یادگیری افسران از جان و دل وقت میگذاشت و بنده چون زمانی
شاگردش بودم این را به خوبی به یاد دارم.
وی تاکید کرد: شهید صیاد شیرازی از نظم و انضباط و شایستگی و کفایت و سعه صدر خاصی برخوردار بود و حسن سابقهش باعث شد تا بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در عین جوانی فرماندهی نیروی زمینی را به عهده بگیرد.
این فرمانده دوران دفاع مقدس در ادامه گفت: در پرونده خدمتی ایشان کم کاری، پارتی بازی و این گونه موارد به هیچ وجه وجود نداشت، و باید عنوان کرد که جدیت و پشتکار، دوراندیشی و همت بلندی که داشت از وی افسری نظامی، آبدیده و قوی ساخته بود.
وی ادامه داد: وی فرماندهی شجاع بود که در برابر مشکلات استقامت داشت و روزهای سخت جنگ را تحمل میکرد و با قاطعیت در تصمیم گیریها و خطرپذیریهای که داشت بارها در خطوط مقدم حاضر بود و بر همین اساس چندین بار مجروح شد.
امیر هاشمی با بیان اینکه متملقان و چاپلوسان در نزد وی جایگاهی نداشتند، گفت: از معیارهای ارزشی و
اخلاقیش سخاوت، وفاداری، تواضع، امانتداری، صبر و بردباری، عدالت طلبی، انصاف،
گشاده رویی و دقت در انتخاب دوستان بود.
وی ادامه داد: همچنین از ارزشهای مکتبی این شهید بزرگوار تقوا، اخلاص در عمل، اهیمت به نماز اول وقت، توانایی در کنترل نفس و انجام کار برای رضای خدا بود.
مشاور فرمانده معظم کل قوا افزود: یکی از اقدامات ماندگار شهید صیاد شیرازی در ارتش تشکیل هیئت معارف جنگ بود. وی در اولین سالهای بعد از جنگ این دغدغه را داشت که تجربیات به دست آمده از جنگ از دست نرود و لذا در سال 70 هیئت معارف جنگ را تشکیل داد تا این تجربیات و دستاوردهای ناب به حافظه تاریخ سپرده نشود و در میان افسران جوان جاری و ساری شود.
وی در پایان گفت: هیئت معارف جنگ با دو هدف از سوی وی تاسیس شد، اول تدوین تاریخ جنگ و دوم انتقال تجربه پیشکسوتان دفاع مقدس به نسل جوان و همانطوری که مشاهده میکنیم هیئت معارف جنگ روز به روز رشد داشت و فرآگیر شد و افسران جوان ما را در مواجه با تهدیدات آبدیده و اعتماد بنفسشان را ارتقا میدهند.