سردار علی اصغر محسن شیخی، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان تهران روز شنبه 19 فروردین از خبرگزاری دفاع پرس بازدید کرد.
پس از پایان این بازدید چند ساعته، با وی به گفتگو نشستیم که در ادامه آن را میخوانید:
دفاعپرس: سردار؛ لطفا از سوابق خود از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تا به امروز برای ما بگویید.
بسم الله الرحمن الرحیم. ضمن عرض تبریک سال نو، ماه رجب و میلاد امام هادی (ع)، اینجانب در حال معاون مدیر بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس و مدیر کل این بنیاد در استان تهران هستم. در اوایل انقلاب مانند سایر مردم فعالیت داشتم و زمانی که امام خمینی (ره) تشریف آورده بودند جزو انتظامات اطراف جایگاه ایشان بودم، همچنین در ابتدای تشکیل کمیته انقلاب اسلامی به ریاست آیت الله مهدوی کنی نیز در این نهاد انقلابی خدمت کرده ام. با افرادی مانند شهید بهشتی و شهید مطهری و دیگر بزرگانی که از اعضای شورای انقلاب بودند رابطه خوبی داشتم.
یادم می آید که در یکی از جلسات حزب جمهوری، شهید بهشتی به من و برخی افراد دیگر مانند شهید «اجاره دار»، شهید «قاسمی»، برادران شهید «مالکی» (که در انفجار ساختمان این حزب به شهادت رسیدند) و آقای دکتر «فرشاد مومنی»، توصیه کردند که به این حزب بپیوندیم. اما به دلیل اینکه بحث هایی درباره تشکیل سپاه پاسداران مطرح شده بود از ایشان خواستم که در سپاه خدمت کنم و ایشان نیز خیلی استقبال کردند و تأکید کردند که سپاه هم مانند حزب جمهوری است؛ زیرا حزب جمهوری هم به مثابه یک نهاد انقلابی شناخته می شد.
یادم می آید که شهید مطهری جمله ای را فرمودند که هنوز در گوش من زنگ می زند، ایشان فرمودند که «بروید و خط امامی های سپاه را شناسایی کنید». با توجه به شرایط خاص آن زمان برای من خیلی عجیب بود که به غیر این هم مگر وجود دارد؟!
بعد از کشمکش هایی که میان شورای انقلاب و دولت موقت وجود داشت، با تأکیدات و توصیه های حضرت امام خمینی (ره)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در تاریخ 02/02/58 رسما زیر نظر شورای انقلاب شکل گرفت و شهید بهشتی نیز برای اعضای «شواریعالی سپاه»، آقایان «جواد منصوری» به عنوان «فرمانده»؛ «یوسف کلاهدوز» به عنوان «مسئول آموزش»؛ «سید اسماعیل داوودی» به عنوان «مسئول مالی»؛ «محسن رفیق دوست» به عنوان «مسئول تدارکات» و «یوسف فروتن» به عنوان «مسئول تبلیغات» حکم صادر کرد و در آینده نیز این شورا گسترش پیدا کرد. در آن زمان نیز بنده به عنوان رئیس دفتر فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب شدم و بعد از گذشت چند ماه به توصیه «شواریعالی سپاه» به عنوان قائم مقام مسئول پرسنلی (نیروی انسانی) سپاه که مسئولیت آن را آقای «حسن جعفری» برعهده داشت، منصوب شدم. پس از مدتی که وی از سوی شهید رجایی به عنوان وزیر بازرگانی انتخاب شد، بنده عهده دار مسئولیت او شدم. بعد از مسئولیت نیروی انسانی سپاه مدتی نیز بنا به توصیه شهید محلاتی که مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه بود، در خدمت ایشان بودم.
در دوران خدمتی خود یک مدتی نیز به عنوان جانشین شهید کلاهدوز خدمت می کردم، همچنین در حوزه های فرماندهی، نمایندگی ولی فقیه، دانشگاه امام حسین (ع) و ... نیز سابقه خدمت دارم. بعد ازبازنشستگی ام نیز مجددا توسط سرلشکر فیروز آبادی به کار گیری شدم و در قسمت های مختلف بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خدمت کردم و اخیرا هم حدود دوماه است که مسئولیت اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس تهران را بر عهده دارم.
دفاعپرس: رسانه ها در عرصه امنیت یک کشور چه میزان می توانند نقش ایفا کنند؟
همانطور که می گویند انرژی از حالتی به حالت دیگر تبدیل می شود، جنگ هم همین گونه است، روزگاری نظریه پردازان بزرگ نظریه هایی داشتند، مانند «جنگ ستارگان و مسلح کردن هوا»، بحث «زمین و قلب زمین (نظریه هارتلند)»، «سیطره بر مناطق حساس مانند غرب آسیا و قفقاز» و همین طور بحث «تسلط بر آب ها» که بر این اساس کشورهای سلطه گر اقدام به اشغال و مسلح کردن و تابع کردن حاکمان منطقه می کردند، اما امروز «رسانه» جنگ را مدیریت می کند به طور مثال در قضیه سوریه می بینیم قبل از اینکه به این کشور حمله نظامی بشود حمله رسانه ای شد.
از مجموع 800 یادمان شهدای گمنامی که در سطح کشور وجود دارد، 200 یادمان در تهران قرار دارد. یعنی به عبارتی از تعداد بیش از 8 هزار شهید گمنامی که در کشور مدفون هستند، حدود 4 هزار و هفتصد شهید گمنام در این 200 یادمان تهران خاکسپاری شده اند که اخیرا نیز در 9 محل برنامه خاکسپاری شهدا را برگزار کردیم. با این حال از سوی مردم و سازمان ها درخواست های بسیار زیادی را برای خاکسپاری شهدای گمنام در محله های مختلف تهران دریافت کرده ایم. در همین راستا اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان تهران در تلاش است تا خواسته های به حق این عزیزان را دنبال کند. همچنین در صدد هستیم تا در زمینه ایجاد یادمان هایی که در شأن این شهیدان بزرگوار پس از خاکسپاری شان هست و نیز تشکیل هیأت امنا برای هر یادمان اقدامات لازم را صورت دهیم.
دفاعپرس: آیا یادمان هایی در سطح تهران وجود دارد که ساخت آن هنوز نیمه کاره مانده و نیاز به رسیدگی داشته باشد؟
بله؛ اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان تهران اخیرا سازماندهی برخی یادمان ها، بخصوص یادمان هایی که جدیدا خاکسپاری در آنها صورت گرفته را آغاز کرده است و با مهندسی و بهره گیری از نمونه یادمان هایی که در سطح کشور وجود دارد و انجام اقدامات فنی سعی دارد تا این یادمان را هرچه سریع تر تکمیل کند.
دفاعپرس: در سال 96 چه مقدار بودجه برای یادمان های شهدا در نظر گرفته شده است؟
با توجه به گستردگی که در این امر وجود دارد و با توجه به اینکه بودجه اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان تهران هم سقفی دارد، طبیعی است که در این رابطه نمی توانیم به تنهایی نیازمندی های یادمان های شهدا را رفع کنیم و می شود گفت که این انتظار منطقی نیست، ولی سعی ما بر این است که از خیرین و سازمان هایی که در این رابطه فعالیت می کنند، بودجه های تکمیلی را تأمین کنیم.
دفاعپرس: استقبال و اشتیاق دولت نسبت به ایجاد یادمان های شهدای گمنام در سطح شهر چگونه است؟
دفاع مقدس به فرد یا جریان خاصی متعلق نیست؛ لذا هر دولتی با هر تفکری که بر سرکار بیاید حداقل برای حفظ ظاهر هم که شده دست رد به این امر نمی زند و سعی می کند تا از این پتانسیل استفاده کند. طبیعتا ساختار دفاع مقدس هم به گونه ای بود که فرقی میان رنگ و لباس و قومیت وجود نداشت؛ لذا دولتها هم تاکنون سعی داشتند که به نوعی مساعدتهای لازم را در این خصوص داشته باشند؛ البته در این خصوص طبیعتا کم و زیادهایی هست؛ ولی در مجموع مشکل اساسی وجود ندارد.
انتهای پیام/