به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس، رمان باغ طوطی درباره زندگی رشید هجری یا میثم تمار یکی از یاران امام علی(ع) است که از مردمان عجم و غیر عرب بوده است. میثم تمار از حامیان قیام و نهضت امام حسین(ع) بود که پیش از رسیدن امام حسین(ع) به شهر کوفه توسط ماموران ابن زیاد به شهادت رسید.
میثم تمار که با پیشه خرمافروشی زندگی خود را می گذراند، در نهایت و طبق پیش گویی امام علی(ع) بر تنه همان درخت نخلی که از آن کسب درآمد می کرد، به دار آویخته شد. خشم و کینه ابن زیاد نسبت به میثم تا جایی پیش رفت که دستور داد، زبان او را ببرند و میثم در حالی که زخم هایی بر تن و دهانش داشت، آویخته از درخت نخل، به شهادت رسید.
مسلم ناصری در رمانی که از زندگی این شخصیت بزرگ شیعه نوشته، در ۱۸ فصل اتفاقات و حوادث مهم زندگی او را برای نوجوانان روایت کرده است. عنوان طوطی در عنوان کتاب، اشاره به سخنانی دارد که ابن زیاد هنگام رویارویی با میثم گفته و او را طوطی علی خطاب می کند.
قسمتی از متن کتاب:
_ ای مردم بیایید آنچه را نشنیده اید به شما بگویم. بگویم که مولایم علی درباره این دودمان چه ها در سینه داشت و چه اندوهی قلبش را زجر می داد. او که شما را به جنگ آن پلید ستمگر و سرکش فراخواند و شما را ترساند از روزی که بیاید و با تیغه تیز شمشیر رگ های گردن شما را نشانه بگیرد و شبانه شما را از آغوش همسرانتان بیرون بکشد. اگر آن روز گوش های خود را نگرفته بودید و به کنج تاریک خانه هایتان نخزیده بودید، امروز بیچاره و بدبخت نبودید که کوفیان را به چشم دشمنانی ببینند که نسلشان باید از روی زمین پاک شود.
صدای میثم لحظه به لحظه بلندتر می شد.
_ هنوز خوب سخنان امیرالمومنین را به یاد دارم آنگاه که در همین بازار روی این چهارپایه می ایستاد. ای خرمافروشان اگر من دروغ می گویم شما مرا سنگ زنید. آیا داماد پیامبر نبود که ما را به پیروی از دستورات و احکام خداوند فرا می خواند؟ آیا سخنش جز این بود که همه بندگان خداییم و بین عرب و عجم و سیاه و سرخ و زرد فرقی نیست؟ آیا او نبود که همه را یکسان از بیت المال می داد و به خدمتکارش اشاره می کرد که آن دو با هم فرقی ندارند؟
این کتاب در ۲۱۶ صفحه مصور توسط «مسلم ناصری» نوشته و بوسیله انتشارات «مسجد مقدس جمکران» در هزار و ۱۰۰ نسخه منتشر شده است.