عضو سندیکای نویسندگان اردن

رویکرد اردن به بحران سوریه متأثر از گفتمان آمریکا و عربستان است

محمد ابو عریضه با اشاره به نفوذ گفتمان منطقه‌ای و خارجی در اردن گفت: رویکرد اردن به بحران سوریه متاثر از گفتمان آمریکا و عربستان است.
کد خبر: ۲۳۵۷۹۹
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۷ - 17April 2017
رویکرد اردن به بحران سوریه متأثر از گفتمان آمریکا و عربستان استبه گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، محمد ابو عریضه عضو سندیکای نویسندگان و اصحاب رسانه اردن اظهار داشت: آمریکا در ادامه طرح تجزیه سوریه و ایجاد شکاف بین متحدین دمشق درصدد برهم زدن معادلات و اعمال فشار بر روسیه و ایران است.

عضو سندیکای نویسندگان اردن خبرهای انتشار یافته درباره تحرکات نظامی آمریکا در جنوب اردن و طرح آمریکا برای اقدام نظامی در جنوب سوریه با مشارکت انگلیس و اردن را در درجه اول جنگ روانی و در درجه دوم تدارک برای ایجاد منطقه امن ارزیابی کرد.

گزینه‌های اردن در سوریه

ابو عریضه افزود: اطلاعات موجود تاکید می‌کند اردن در سطح رسمی در قبال بحران سوریه دو گزینه روی میز دارد. گزینه اول سرنگونی نظام سوریه را به سود عمان ارزیابی می‌کند و معتقد است با سرنگونی نظام سوریه، اردن به خط اول دفاعی شیوخ عرب تبدیل می‌شود که به معنای سرازیر شدن کمک‌های مالی و خروج عمان از بحران اقتصادی است.

ابو عریضه با بیان اینکه جریان لیبرال با ائتلاف با جریان اسلامگرای اردن، طرفدار این گزینه است، افزود: این جریان به عنوان مجری خواسته‌های غرب و اعراب مرتجع و اسرائیل در اردن، برای درگیر کردن کشور در بحران سوریه فشار بسیاری را بر دولت اعمال می‌کند که در مواردی موفق نیز بوده است.

اما درباره گزینه دوم این فعال اردنی گفت: برخلاف گزینه اول، گزینه دوم مخالف ورود اردن به بحران سوریه است و بورکرات‌ها طرفدار این گزینه هستند، چون اعتقاد دارند، این اقدام تضعیف دولت و کشور را بهمراه خواهد داشت.

ابو عریضه با اشاره به اینکه برخلاف ادعا، این جریان هم در برابر فشارهای منطقه‌ای از جمله عربستان سعودی و بین المللی تسلیم شده، خاطر نشان کرد: بین این دو جریان، جریان دیگری در اردن شکل گرفته که به مقتضای شرایط زمانی موافق و زمانی مخالف ورود بحران سوریه بوده است.

نقش مردم در تصمیم‌گیری

عضو سندیکای نویسندگان اردن با بیان اینکه مردم اردن در این پروسه بی‌نقش هستند، توضیح داد: مردم اردن در قبال بحران سوریه متفق القول نیستند و بخش قابل توجهی از جامعه اردن تحت تاثیر گفتمان طایفه‌ای و عشیره‌ای عربستان سعودی است، لذا تصمیم گیرنده نهایی در این پرونده دولت خواهد بود.

وی با بیان اینکه تروریسم در منطقه همچنان به بقای خود ادامه خواهد داد و تشدید بحران در نظام‌های سرمایه‌داری رشد و انتشار این پدیده را تسریع خواهد کرد، افزود: ادامه بحران سرمایه‌داری و فعالیت تروریسم در منطقه، پدیده تروریسم را متحول کرده، نقش آن را از گروه‌های مزدور به تروریسم دولتی تبدیل می‌کند.

ابو عریضه یکی از پیامدهای تروریسم دولتی را اشاعه هرج و مرج در منطقه دانست و تاکید کرد: این وضعیت فرصت مناسبی برای قدرت‌های جهانی از جمله آمریکا ایجاد می‌کند تا از شکاف‌های ایجاد شده برای تحقق اهدافش بهره‌برداری کند و این سیاست دیرینه‌ایست که در سال 1956 در قالب طرح «آنتونی آیدن»، نخست وزیر انگلیس طی حمله به مصر ارائه و اجرا شد.
 
منبع: فارس
نظر شما
پربیننده ها