عطوان:

سعودی‌ها در تنگنای یمن گرفتار شده‌اند

نویسنده و تحلیلگر برجسته جهان عرب با انتشار مقاله‌ای، به بررسی اظهارات سخنگوی ائتلاف متجاوز به یمن به سرکردگی عربستان درباره مصر و وضعیت این ائتلاف در سایه جنگ یمن پرداخت.
کد خبر: ۲۳۶۱۲۵
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۱ - 19April 2017
به گزارش گروه بین‌الملل دفاع پرس، عبدالباری عطوان در مقاله امروز چهارشنبه خود در روزنامه رأی الیوم نوشت: احمد عسیری مشاور وزیر دفاع سعودی و سخنگوی ائتلاف متجاوز تحت سرکردگی عربستان به یمن اظهارات خود درباره مصر را پس گرفت. وی گفته بود که مصر در گذشته پیشنهاد اعزام حدود 40 هزار نیروی زمینی به یمن را برای جنگ داده بود. عسیری سپس اظهارات خود را پس گرفت و گفت که این پیشنهاد برای جنگ یمن نبوده، بلکه به اتحادیه عرب و به منظور تشکیل یک نیروی مشترک عربی ارایه شده است.

عسیری اظهارات خود را بعد از پس گرفت که یک منبع مسئول رسمی مصر تاکید کرد که کشورش به هیچ وجه چنین پیشنهادی نداده است. این منبع تاکید کرد: مشارکت مصر در جنگ یمن فقط از طریق هواپیماهای نظامی و کشتی های جنگی است.

درحالی که روابط مصر و عربستان درحال بهبودی است و عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر در پاسخ به دعوت سلمان بن عبدالعزی شاه سعودی از وی در حاشیه اجلاس اخیر سران عرب در اردن نزدیک است که به ریاض سفر کند، منبع مسئول مصری از این اظهارات عسیری ابراز شگفتی کرد.

از نظر ما، ریشه های اصلی اختلافات بین مصر و عربستان به پاسخ منفی مسئولان مصری به درخواست‌های عربستان برای اعزام نیروهای زمینی مصر جهت نبرد در یمن در چارچوب ائتلاف تحت سرکردگی عربستان باز می‌گردد.

سران سعودی که بیش از 30 میلیارد دلار به مصر کمک مالی کردند، فکر می‌کردند که رهبران مصر در سطح گسترده‌ای و بویژه با اعزام نیروهای زمینی در جنگ یمن سهیم می‌شوند.

وضعیت روابط مصر و عربستان درخصوص روابط اردن و عربستان نیز صدق می‌کند. اردن با اعزام نیروهای خود به یمن به درخواست عربستان مخالفت کرد زیرا درک می‌کرد که پیروزی در این جنگ دشوار است.

اعزام هرگونه نیروی مصری برای نبرد در جبهه‌های جنگ در خارج از خاک این کشور، از نظر دستگاه نظامی این کشور خط قرمز به شمار می‌رود.

دستگاه نظامی مصر همچنان تلفات بیش از 20 هزار نفری خود در جنگ چند ساله در دهه شصت قرن گذشته در یمن را به یاد می‌آورد. این فرسایش مالی و انسانی مصر در آن سال‌ها خود نقش بارزی در شکست مصر از اسرائیل در سال 1967 میلادی ایفا کرد.

اظهارات عسیری نمک زیادی روی زخم روابط عربستان و مصر پاشید که هنوز خوب نشده است. ما اینجا از شفای کامل صحبت نمی‌کنیم زیرا همچنان پرونده حاکمیت بر دو جزیره تیران و صنافیر مورد توجه زیاد ملت مصر است و مانعی در مسیر بهبود روابط این دو کشور به شمار می‌رود.

در هر حال، این اظهارات عسیری، جنگ جاری در یمن و تنگنایی که ائتلاف تحت سرکردگی سعودی در آن گرفتار شده است، برجسته کرد، زیرا پیروزی در این جنگ هر روز دورتر و پرهزینه‌تر می‌شود و احتمال خروج از آن با کمترین تلفات تقریبا غیرممکن شده است.

سودان نیروی زمینی به یمن برای نبرد درچارچوب ائتلاف یاد شده فرستاد. خارطوم برای اولین بار به کشته شدن پنج نظامی خود از جمله یک افسر و زخمی شدن 20 نفر دیگر از آنها اذعان کرد. این امر خشم بخشی از محافل مردمی در سودان را برانگیخت. حال کشته شدن یک نظامی مصری در یمن پیامدهای خطرناکی برای محافل مصر خواهد داشت، زیرا آنها همچنان از فاجعه‌ای که برای نیروهایشان در دهه شصت قرن گذشته در یمن روی داد، رنج می‌برند.

با این شرایط، باید عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر و فرماندهان نظامی او حساسیت موجود را به خوبی درک کرده و از تکرار این فاجعه – با وجود هر اندازه کمک‌های مالی سعودیها- پرهیز کنند.

انتهای پیام/ 411
نظر شما
پربیننده ها