فرزندان ایران-۴/ معصومه رامهرمزی در گفت‌و‌گو با دفاع پرس:

باید برای کودکان از دفاع مقدس بنویسیم/ برخی کتاب‌ها تنها اسم کودک دارند

نویسنده کتاب «یکشنبه آخر» با بیان اینکه برخی کتاب‌ها اسم کودک را دارند اما محتوای‌ آن‌ها برای بزرگسالان است، گفت: واقعیت این است که تعداد کتاب‌های خوب دفاع مقدس در رده سنی الف و ب از تعداد انگشتان دست کمتر است.
کد خبر: ۲۳۷۴۸
تاریخ انتشار: ۲۹ تير ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۲ - 20July 2014

باید برای کودکان از دفاع مقدس بنویسیم/ برخی کتاب‌ها تنها اسم کودک دارند

«معصومه رامهرمزی» نویسنده کتابهای دفاع مقدس در گفتوگو با دفاع پرس با بیان اینکه کتابهای کودک و نوجوان حوزه دفاع مقدس نسبت به دیگر کتابهای این حوزه از تعداد آثار کمتری برخوردار است، اظهار کرد: نوشتن کتاب کودک و نوجوان دفاع مقدس دشواریهای خاص خود را دارد به دلیل اینکه موضوع نسبتا تلخی دارد و باید ملاحظات لازم صورت گیرد. این سختی برای رده سنی الف و ب که کودکان هستند از رده سنی ج و د که نوجوان هستند بیشتر است.

وی افزود: از این رو بسیاری از نویسندهها نمیتوانند به این حوزه ورود پیدا کنند. کتابها باید روان باشد و افرادی میتوانند در این حوزه کار کنند که انگیزه و تخصص داشته باشند.

رامهرمزی در ادامه به کتابهای خوبی که در این حوزه نگاشته شده است اشاره کرد و گفت: کتابهای شب بخیر فرمانده نوشته اکبر پور، کلاه خود نرگس آبیار و و کتابی به نام آزاده بهترین کتابهای این حوزه هستند اما واقعیت این است که تعداد کتابهای خوب در رده سنی الف و ب از تعداد انگشتان دست کمتر است.

ناشران کودک و نوجوان از دفاع مقدس بنویسند

نویسنده کتاب «یکشنبه آخر» بیان کرد: برخی کتابها اسم کودک را دارند اما محتوای آنها برای بزرگسالان است. ناشران از آنجایی که کتابهای کودک و نوجوان نسبت به سایر کتابها به دلیل گرافیک و تصویرگری هزینه بر است، ورود پیدا نمیکنند.

وی تصریح کرد: نویسندگان و ناشران این حوزه باید انگیزه داشته باشند. و این نکته را هم باید در نظر گرفت که نشر کودک یک نشر تخصصی است. من معتقدم که ناشران کودک و نوجوان باید برای ورود به کتاب های دفاع مقدس انگیزه پیدا کنند. من برای طرحی که نوشتم خودم جرات نکردم مجموعه کتابهای «ستارههای دنباله دار» را بنویسم. به همین دلیل از خانم مژگان نادریان که نویسنده کودک است دعوت کردیم.

ستارههای دنباله دار

طراح و ناظر مجموعه کتابهای «ستارههای دنبالهدار» در ادامه با بیان اینکه برخی از نویسندگان کودک و نوجوان معتقدند که نباید از تلخیها برای کودکمان بگوییم، گفت: من با چنین نظری موافق نیستم و نباید کودک را در لای زرورق بزرگ کنیم. ما کودکان آسیب دیده به دلایل مختلف کم نداریم. باید از اینها بنویسیم تا کودکانمان برای مقابله با بحرانهای احتمالی آمادگی داشته باشد و این یک مسیر مهارت آموزی است.


آیین رونمایی از «ستارههای دنباله دار» در نمایشگاه کتاب امسال

رامهرمزی با اشاره به مجموعه کتاب های ستارههای دنباله دار اظهار کرد: این مجموعه طرح و ایدهاش از من بود و توسط مژگان نادریان نوشته شد. ستارههای دنباله دار داستان زندگی چند کودک خرمشهری و آبادانی است که در 4 جلد نوشته شده است. یکی از کتابها روایت داستان محمدعلی است که 5-4 سال از عمر کودکانهاش را اردوگاه سپری کرده است. کودکی که رنگهای ذهنش قهوهای، سبز تیره و خاکی است و وقتی به او یک مدادرنگی داده میشود لذت میبرد که رنگهای دیگری هم است.

وی ادامه داد: این مجموعه در نمایشگاه کتاب امسال رونمایی شد و در نمایشگاه فروش خوبی داشت اما از فروش بعد از نمایشگاه اطلاعی ندارم.

خارجیها صورت مساله را پاک نکردند

رزمنده دفاع مقدس با اشاره به کتابهای ترجمه شده ادبیات جنگ ویژه کودک و نوجوان گفت: من 10 تا 15 اثر ترجمه شده در این حوزه دیدم که آثار خوبی بودند. خارجیها صورت مساله را پاک نکردند و با استفاده از قدرت تخیل کتابهای خوبی را نوشتهاند. کتابی به نام «خدمتکار و مترسک» که نوشتهی یک نویسنده آلمانی است یک کتاب خوب است. این اثر یک داستان تخیلی است که مترسک وارد فضای جنگ میشود.

وی ادامه داد: یا کتاب دیگری که مربوط به جنگهای داخلی آفریقا بود، داستانی را نمایش میداد که یک کودک در حالی که درگیر یک جنگ است یک ماهی را از برکهای نجات میدهد و این ماهی را به همراه خود دارد تا اینکه از مرز عبور کند.

نویسنده کتاب یکشنبه آخر در پایان گفت: باید برای کودکان بنویسیم و ما در ابتدای راهیم. باید عیبها و نقصهای کارهایمان رفع شود و به تجربهای برسیم که بتوانیم آثار خوبی در این حوزه تولید کنیم.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار