دیپلمات سابق آمریکایی:
رژیم بحرین «شیخ قاسم» را بر اساس جرائم تخیلی محاکمه میکند
یک نویسنده و دیپلمات سابق آمریکایی ضمن اشاره به ادامه سرکوب مخالفان و فعالان سیاسی توسط رژیم منامه بر این باور است که بحرین در حال محاکمه «شیخ عیسی قاسم» بر اساس جرائم تخیلی و غیر واقعی است.
به گزارش گروه سایر رسانههای
دفاع پرس، «مایکل اسپرینگمن»، نویسنده و دیپلمات سابق آمریکایی در گفتگویی تاکید کرد: محاکمه «شیخ غیسی قاسم»، رهبر معنوی شیعیان بحرین توسط رژیم آل خلیفه به اتهام جرائم خیالی و غیر واقعی، نامشروع بودن این رژیم را اثبات میکند.
وی در ادامه تصریح کرد: محروم کردن وی از حق شهروندی و تلاش برای محاکمه او به خاطر اتهامات و جرائم غیر واقعی و عجیب، مثل پولشویی، نشانگر این مساله است که دولت آل خلیفه تا چه حد نامشروع است. شاه بحرین شاید متوجه شده است که دوره حکمرانیاش به شماره افتاده است.
اسپرینگمن در پاسخ به سئوالی درباره ادامه سرکوب مخالفان و فعالان سیاسی و صدور اخکام زندان برای مخالفان رژیم بحرین گفت: ارزیابی من از رژیم آل خلیفه این است که این یک رژیم سرکوبگر است. نگرانی و ترس ناشی از تضعیف حاکمیت و قدرت سیاسی، سراسر ساختار حاکمیتی بحرین را فراگرفته است. بازداشت های مکرر، با صدور احکام زندان طولانی مدت نشانگر این است که دولت بحرین که به شدت به آمریکا نزدیک است، تا چه حد از دموکراسی دور است. تنها روابط مستحکم با آمریکا و بریتانیا است که موجب شده است رژیم بحرین بتواند شرایط را تحت کنترل قرار دهد.
این دیپلمات سابق افزود: فروش تسلیحات آمریکایی و بریتانیایی به بحرین موجب شده است تا رژیم آل خلیفه مطمئن شود که قدرت بیشتری نسبت به مخالفان دارد. مردم بحر ین از هر مذهبی که باشند با ادامه اقدامات سرکوب گرانه این رژیم مخالف هستند. از سال 2011 تاکنون مردم بحرین برای دموکراسی، قانون اساسی و محدود شدن قدرت آل خلیفه تظاهرات کردهاند. درحالی که شاه بحرین برای عمل به همه این موارد وعده داده بود، ولی به وعدههای خود پشت پا زد و این مساله موجب تشدید مخالفتها با سیاستهای او شده است.
وی در ادامه افزود: شاه بحرین تعداد بیشتری از تظاهرات کنندگان و مخالفان را بازداشت و زندانی کرده و سرکوب مخالفان از جمله «شیخ قاسم» را تشدید کرده است. زمانی که «شیخ قاسم» در سال 2011 در مخالفت با اشغال نظامی بحرین توسط عربستان سعودی صحبت کرد، کاری انجام داد که هر بحرینی وطنپرستی انجام میداد. محروم کردن وی از حق شهروندی و تلاش برای محاکمه او به خاطر اتهامات و جرائم غیر واقعی و عجیب، مثل پولشویی، نشانگر این مساله است که دولت آل خلیفه تا چه حد نامشروع است. شاه بحرین شاید متوجه شده است که دوره حکمرانی اش به شماره افتاده است.
اسپرینگمن در پاسخ به سئوالی درباره اصلاح قانون اساسی بحرین با هدف محاکمه غیرنظامیان در دادگاه های نظامی نیز تاکید کرد: این هم نمونه دیگری از اقدامات سرکوب گرانه شاه بحرین است. وی با استفاده از یک شورای متشکل از نمایندگان مطیع و فرمانبردار، تصمیم خود را برای افزایش سرکوب مخالفان عملی کرده است. آل خلیفه نگران آن است که دادگاههای غیر نظامی نتوانند علیه افرادی که توسط سرویسهای جاسوسی بازداشت میشوند، حکم صادر کند.
وی در ادامه درباره ارزیابی خود از وضعیت حقوق بشر در بحرین گفت: ساعت برای پایان حکومت آل خلیفه به حرکت افتاده است. تنها ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا که در منامه مستقر شده است، آل خلیفه را در این کشور نگه داشته است. متاسفانه تعداد معدودی از شهروندان آمریکایی به این واقعیتها توجه دارند که بخش زیادی از منابع مالی آمریکا در بحرین حیف و میل میشود. گزارشی را دیدم که نشان میداد با هزینههایی که برای ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در بحرین میشود، میتوان برق کل آمریکا را در یک سال تامین کرد.
همچنین وی گفت: شاید «ترامپ» با طرح این شعار که متحدان آمریکا باید هزینههای نظامی را بپردازند، این وضعیت را تغییر دهد. بسیاری از مردم بریتانیا خواستار لغو فروش تسلیحات نظامی این کشور به بحرین شدهاند. اگر این حمایتها کاهش یابد، شاه بحرین مشکلات بیشتری را نسبت به قبل احساس خواهد کرد.
منبع: تسنیم