نمایشگاه کتاب -91/ شاکری در نشست ادبیات با طعم انقلاب:
نفوذ در ادبیات علت دور شدن نویسندگان از موضوعات دفاع مقدسی است
پژوهشگر ادبیات انقلاب با اشاره به نفوذ در حوزه ادبیات دفاع مقدس، گفت: چرخش نویسندگان از دفاع مقدس و ارایه روایتهای سیاه به دلیل نفوذ در ادبیات است.
به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر
دفاع پرس، نشست «چیستی، چرایی و ابعاد نفوذ در ادبیات داستانی انقلاب اسلامی» در ادامه سلسله نشستهای ادبیات با طعم انقلاب عصر امروز با حضور «احمد شاکری» و «حسین تاجیک» در سالن یاس نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار شد.
احمد شاکری با بیان اینکه دوره پس از انقلاب اسلامی، دوره جدیدی برای ادبیات بوده است، اظهار داشت: پس از انقلاب نسل جدیدی ظهور کرد که عموما در جبهه بودند. خانمها و آقایان نویسندهای که در دوره آغازین انقلاب درباره موضوعاتی همچون دفاع مقدس و انقلاب که توسط جریان چپ این موضوعات سانسور شده بود، پرداختند.
وی گفت: نسل جدیدی در ادبیات داستانی ظهور پیدا کرد که میخواست آثار جدیدی را همسو با مبانی و اهداف انقلاب اسلامی تولید کند. 2 جریان مشخص به موازات هم در طول تاریخ 40 ساله پس از پیروزی انقلاب حضور داشتند. ادبیات انقلاب اسلامی مؤلفههای دارد که با ادبیات شبه روشنفکری متفاوت است.
این پژوهشگر ادبیات انقلاب بیان کرد: این دو جریانی که در ادبیات انقلاب حضور داشتند، هم تعامل داشتند و هم تعارض. نفوذ به معنای چیزی شبیه به رخنه است. هرگاه ارزش و مبنایی در جریان ادبیات رخنه کند و ارزشها را تغییر دهد نتیجه آن چیزی میشود که با آن مواجهه هستیم.
وی افزود: ما پس از انقلاب به دلیل به وجود آمدن نسل جدید نویسندگان، تجربههای ادبی مبتنی بر مبنای انقلاب اسلامی تولید ادبیات جدید کردیم.
شاکری گفت: در جریان ادبیات دفاع مقدس رویکرد سیاه نویسی نفوذ کرد و مفهوم شهادت، انسانی فکر کردن را زیر سوال برد. طیفی از نویسندگان دفاع مقدس دچار چرخش فکری و سلوکی شدند.
«حسین تاجیک» در ادامه این نشست اظهار داشت: من اعتقادی به نفوذ در ادبیات انقلاب اسلامی ندارم. بسیاری از نیروهای برآمده از انقلاب که میبایست فرهنگ خودشان را بشناسد، آن را نمیشناسد و بسیار تحت تاثیر اندیشههای غرب است.
وی گفت: مفهومی مثل جهاد برای ما بد تبیین شده است. جهاد در مواقعی که ارزشی به خطر میافتد مقدس میشود. ما در حوزه ادبیات داستانی ایرادات زیادی داریم و نفوذ از جمله آن ایرادات نیست.
این محقق عنوان کرد: ادبیات داستانی مخاطب دارد پس آثار تولیدی ما ایراد دارد.
انتهای پیام/121