ذوالفقاری عنوان کرد؛

تعامل پلیس و مردم در انتخابات 96؛ تبلور بلوغ فکری جامعه/ رویکرد هوشمندانه ناجا عامل اصلی امنیت انتخابات است

معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور با اشاره به رویکرد هوشمندانه و مقتدرانه نیروی انتظامی در تامین امنیت انتخابات، گفت: تعامل پلیس و مردم در انتخابات 96؛ تبلور بلوغ فکری جامعه است.
کد خبر: ۲۴۰۴۹۸
تاریخ انتشار: ۰۲ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۷:۱۹ - 23May 2017
تعامل پلیس و مردم در انتخابات 96؛ تبلور بلوغ فکری جامعه/ رویکرد هوشمندانه ناجا عامل اصلی امنیت انتخابات/ نقش موثر رویکرد اجتماعی پلیس در جلب سرمایه عمومی
به گزارش گروه اجتماعی دفاع پرس، «حسین ذوالفقاری» معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور ضمن تبریک حماسه بزرگ انتخابات و مشارکت پرشور مردم  به رهبر معظم انقلاب، اظهار داشت: در کنار مشارکت مردم، سلامت و ایجاد فضای رقابت آمیز، مسئله مهم، «انتخابات» موضوع تامین امنیت آن بود که در دستور کار شورای امنیت کشور قرار گرفت، همچنین دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی در سطح راهبردی، مسائل انتخابات را از 8 ماه قبل پیگیری می‌کرد.

وی با بیان اینکه پنج مرحله را در زمینه تامین امنیت انتخابات مدنظر قرار دادیم، گفت: تامین امنیت انتخابات، موضوعی نیست که بتوان در همان لحظه و فقط در آن مقطع برقرار کرد زیرا امنیت، یک پیوستگی با پدیده‌ها و عناصر ماقبل خود دارد و در صورتی که آن را اداره نکنیم، احتمال دارد دچار اختلال شود، بنابراین از حدود 4 ماه قبل از پایان سال 95، اقدامات خود را برای مدیریت انتخابات آغاز کردیم.

این مقام مسئول ادامه داد: یکی از موضوعاتی که در این راستا مورد توجه قرار گرفت، «مدیریت نارضایتی‌ها و اعتراضات اجتماعی» بود که کلیه دستگاه‌های مسئول خصوصاً در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و نیز مسئولان دستگاه‌ها به ویژه استانداران و فرمانداران به این مسئله پرداختند به نوعی که خیلی از تجمعات با مدیریت نرم افزارانه کنترل شد که این امر به عنوان یک راهبرد مد نظر قرار گرفت.

ذوالفقاری به تهدیدات گروهک‌های تروریستی اشاره و تصریح کرد: با توجه به اشراف اطلاعاتی و نیز تشدید کنترل‌ها توانستیم این تهدیدات را خنثی کنیم.

معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور یادآور شد: پس از ثبت‌نام کاندیداهای ریاست جمهوری و شوراها، مرحله احراز صلاحیت برای ما موضوعیت پیدا کرد لذا با توجه به حساس بودن این مرحله، برنامه‌ریزی و هماهنگی‌های لازم با شورای نگهبان و دستگاه‌های امنیتی، انتظامی انجام شد که خوشبختانه پس از اعلام اسامی نامزدها به دلیل تدابیر و تمهیدات پیش‌بینی شده، هیچ مشکل امنیتی به وجود نیامد.

وی از مرحله تبلیغات ریاست جمهوری به عنوان یکی از مقاطع حساس انتخابات نام برد و گفت: مناظره و سخنرانی‌های کاندیداها نسبت به هر زمان دیگری از حساسیت زیادی برخوردار بود که برآوردها نشان می‌داد با توجه به شرایط رقابتی حساس، تحریک پذیری جامعه با توجه به گفتمان‌ها بالا رفته است بنابراین با اتخاذ تدابیر لازم و اقدامات اطلاعاتی و نیز استقرار نیروی انتظامی در سطح شهر، قوانین و مقررات خاص برای ستادهای تبلیغاتی تبیین شد.

تائید مشارکت حداکثری مردم در انتخابات


ذوالفقاری به نقش تاثیرگذار فضای مجازی در انتخابات اشاره کرد و گفت: عمده تبلیغات در این فضا انجام شد به گونه‌ای که در سطح شهر شاهد حضور چشمگیر مردم نبودیم که این امر موجب شد تا برخی از افراد، نگران مشارکت نکردن مردم در انتخابات باشند؛ اما نظرسنجی‌های انجام شده، مشارکت 70 درصدی مردم در انتخابات را تائید می‌کرد.

معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور به ابلاغ مقررات تبلیغات کاندیداها به رسانه‌ها اشاره کرد و گفت: براساس دستور العمل صادره، افرادی که قصد انجام فعالیت تبلیغاتی داشتند می‌بایست کلیه قوانین و مقررات را رعایت کنند.

تعامل مردم با پلیس در انتخابات 96، تبلور بلوغ فکری جامعه است

وی با اشاره به نقش تاثیرگذار و چشمگیر نیروی انتظامی در ایام انتخابات، تصریح کرد: حضور پلیس در سطح شهر موجب شد اعضای ستادهای انتخاباتی احساس آرامش کرده و ناجا را مخل فعالیت‌های خود نمی‌دیدند بلکه شاهد رابطه گرم و صمیمانه میان آنها با پلیس بودیم؛ از سوی دیگر این حضور، مانع اصطحکاک طرفداران و حامیان کاندیداها شده بود.

ذوالفقاری بیان کرد: رفتارهای دوستانه مردم با پلیس حاکی از بلوغ جامعه است زیرا شهروندان در این صحنه ها خیلی خوب ظاهر شدند و بیشترین نقش را در نظم و امنیت ایفاء کردند که این امر حاکی از آن است نیروی انتظامی در این ایام، مقتدرانه و با تدبیر عمل کرده است.

 این مقام مسئول درباره تامین امنیت روز انتخابات، گفت: نیروی انتظامی بر اساس قانون، مسئول تامین امنیت این روز و شعب اخذ رای سراسر کشور را برعهده داشت علاوه بر این بایستی پاسخگوی ماموریت هایش در حوزه های دیگر نیز باشد؛ به دلیل حساسیت و نیز سنگینی این ماموریت و نیز همکاری بسیار خوب رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، از نیروهای سپاه و بسیج برای تامین امنیت انتخابات بکارگیری شدند.

نقش موثر اشراف اطلاعاتی دستگاه‌های امنیتی در خنثی سازی تهدیدات

وی تصریح کرد: خوشبختانه در این بخش با هیچ گونه مسائل امنیتی در سراسر کشور رو به رو نشدیم و حتی به یک شعبه اخذ رای، تعرضی صورت نگرفت و یا گلایه ای در این رابطه نداشتیم که این امر نشانگر آن است همکارانم با دقت، هوشیاری، تدبیر و آمادگی کامل، ماموریت خود را انجام دادند.

ذوالفقاری به نقش تاثیر گذار دستگاه های امنیتی و اطلاعاتی نظیر وزارت اطلاعات و سپاه اشاره کرد و گفت: با اشراف اطلاعاتی دستگاه های امنیتی هرگونه تحرک گروهک های تروریستی خنثی شد به گونه ای که هیچ مشکل امنیتی در کشور وجود نداشت.

وی به روز اعلام نتایج انتخابات اشاره کرد و گفت: در این رابطه، بررسی های لازم در خصوص تبعات و پیامدهای اعلام نتایج انجام که برای مدیریت آن جلساتی با مسئولان نیروی انتظامی، پلیس فتا، سپاه پاسداران، دادستانی، صدا و سیما و دستگاه های امنیتی برگزار و مقرر شد روند اطلاع رسانی نتایج انتخابات به صورت تدریجی اعلام شود که خوشبختانه در زمان اعلام ، شرایط بسیار عادی در کشور حاکم بود.

نیروی انتظامی در روند انتخابات هوشمندانه و مقتدرانه عمل کرد

ذوالفقاری درباره جشن پیروزی، گفت: نیروی انتظامی در جشن کاندیدای منتخب مردم، بسیار هوشمندانه و مقتدارنه عمل کرد به گونه ای که ضمن جلوگیری از هر گونه تعرض و اقدامات تخریبی، این جشن به مردم تلخ نشود.

معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور تاکید کرد: باید پدیده های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و.. صحیح مدیریت شوند تا علاوه بر کاهش هزینه ها به موضوع امنیتی تبدیل نشود، در صورت امنیتی شدن باید بدانیم که کدام شیوه کمترین هزینه را در پی دارد؛ این امر، یک فضای جدید بین مدیران تامین کننده امنیت در کشور ایجاد کرده که به گفتمان قالب و فراگیر تبدیل شده است.

وی تصریح کرد: تامین امنیت انتخابات از سوی نیروی انتظامی در نهایت اقتدار ، هوشمندی و تدبیر انجام شد که این برای ناجا، سرمایه آفرین است.

ذوالفقاری ادامه داد: اتخاذ چنین رویکردی، برای نیروی انتظامی سرمایه اجتماعی تولید می کند که در این راستا نه تنها هزینه ای پرداخت نمی شود بلکه فرصتی است تا از این طریق علاوه بر ارائه خدمات دهی بیشتر به شهروندان، بستر های لازم را برای فرهنگسازی فراهم کند؛ همراهی و تعامل مردم با پلیس موجب افزایش سرمایه اجتماعی پلیس می شود.

این مقام مسئول ادامه داد: ضروری است کلیه دستگاه های مسئول از این ظرفیت در آینده بهره برده و ضمن کسب سرمایه اجتماعی بیشتر، چنین فرهنگسازی در جامعه نهادینه شود.

معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور به نقش مثبت و منفی فضای مجازی در روند انتخابات اشاره و تصریح کرد: از فواید فضای مجازی در روند انتخابات کاهش هزینه های تبلیغاتی است اما از سوی دیگر تهدیدات، تهمت ها و ... برای تخریب کاندیداها در این فضا وجود داشت که برای جلوگیری از این اقدامات تدابیر لازم اندیشیده شد.

ذوالفقاری در خاتمه گفت: با کانال های غیرقانونی و مخرب برخورد سلبی صورت گرفت و چندین کانال نیز مسدود شد.
 
انتهای پیام/ 241
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار