مدیر عامل «موسسه بهار خرمشهر» در گفت وگوی با دفاع پرس:

مؤسسه «بهار خرمشهر» برای رفع فقر در خرمشهر و آبادان فعالیت می‌کند

صدیقه زمانی گفت: مؤسسه «بهار خرمشهر» تلاش برای رفع محرومیت‌ها، فقر و بیکاری و نیز به منظور کمک به توسعه و بازسازی خرمشهر ایجاد و در این عرصه‌ها فعالیت می‌کند.
کد خبر: ۲۴۰۹۶۹
تاریخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۴۱ - 27May 2017

مؤسسه «بهار خرمشهر» برای رفع فقر در خرمشهر و آبادان فعالیت می‌کند«صدیقه زمانی» همسر شهید «سید عبدالرضا موسوی» فرمانده سپاه خرمشهر بعد از شهید «سید محمد جهان آرا» و مدیر عامل مؤسسه «بهار» خرمشهر است.

وی یکی از زنان فعال و انقلابی در زمان قبل از پیروزی انقلاب اسلامی است که حتی مدت کوتاهی نیز به دلیل توزیع و داشتن اعلامیه‌های امام خمینی (ره) و کتاب‌های اسلامی و انقلابی زندانی می‌شود.

بانویی که علیرغم علاقه به همسرش و داشتن نوزادی شیر خواره، مانع حضور وی در جبهه نمی‌شود و عبدالرضا که آرزویش شهادت و ایثار جانش در راه اسلام و نهضت امام خمینی (ره) بود را همراهی می‌کند. هنوز این بانوی فداکار، مقاوم و نستوه، ایستاده و برای ارزش‌ها و رفع مشکلات جامعه‌اش فعالیت می‌کند.

وی در حال حاضر دغدغه و همت خود را صرف آبادانی کشورش و به ویژه شهرش خرمشهر و آبادان کرده و دراین راستا ازهیچ کوشش و تلاشی دریغ نورزیده است و آرزویش رفع محرومیت، فقر و بیکاری برای جوانان خرمشهری است.

مؤسسه بهار خرمشهر با تلاش جمعی از زنان رزمنده و ایثارگر، جانباز و خانواده‌های شهدای خرمشهری به منظور کمک به توسعه و بازسازی خرمشهر در سال 1381 بنیان گذاشته شده است. 

صدیقه زمانی، مدیر عامل مؤسسه بهار خرمشهر در گفت و گو با خبرنگار دفاع پرس با اشاره به اهداف این مؤسسه اظهار داشت: حمایت از حقوق مردم خرمشهر، ارتقا سطح فرهنگی و ایجاد شرایط مناسب برای مشارکت مردم و همچنین رفع فقر از طریق اشتغال‌زایی به ویژه در جامعه زنان و جوانان، از اهداف اساسی مؤسسه است که می‌توان به آن اشاره کرد.

وی افزود: این مؤسسه طی سال‌های فعالیت خود، همواره سعی کرده است زنان، جوانان و کودکان به خصوص ایتام را مورد حمایت قرار دهد.

صدیقه زمانی، با اشاره به گذشت بیش از 22 سال از پایان جنگ هشت ساله ایران و عراق افزود: علی‌رغم حساسیت ملی پیرامون توسعه اجتماعی و اقتصادی شهرهای آبادان و خرمشهر، این دو شهر همچنان از مشکلات عدیده اجتماعی و اقتصادی رنج می‌برند.

واقعیت آن است که تخصیص اعتبارات بدون مدیریت در دو دهه اخیر به همراه خیل شعارهای مطروحه بی‌پشتوانه و مساعی عاطفه برانگیز به حل این مشکلات یاری چندانی نرسانده اند و سایه تنگناهای عظیم اجتماعی و اقتصادی همچنان براین دو شهر سنگینی می‌کند.

مدیر عمل موسسه ادامه داد: علاوه بر وجود ملاحظات امنیتی و پارامترهای کلان کشوری و منطقه‌ای، وجود برخی مشکلات اجتماعی درونی در کند شدن روند توسعه این دو شهر بسیار مؤثر بوده‌اند. فقدان انگیزه، خلاقیت و زیر ساخت‌های لازم برای فعالیت مولد اقتصادی از جمله این مشکلات است و حاصل آن رواج گسترده فقر و بیکاری به عنوان 2 آسیب مهم اقتصادی و اجتماعی در منطقه از جمله این مشکلات است. مستندات موجود و مطالعات و مشاهدات میدانی کارشناسان حاکی از وخامت و شدت بیشتر این آسیب‌ها در منطقه مزبور در قیاس با میانگین کشوری است.

وی یادآورشد: با توجه به موارد ذکر شده، انجام اقداماتی برای بررسی مزیت‌ها و فرصت‌های اقتصادی منطقه، دست‌یابی به اطلاعات دقیق و شفاف پیرامون وضعیت کسب و کار و در نهایت توانمند ساختن بخش‌هایی از جمعیت با رویکرد کسب و کار و کار آفرینی، به خصوص جوانان مستعد و صاحب ایده‌های نو و نیز اقشار آسیب‌پذیر اجتماعی از جمله زنان سرپرست خانوار، برای فعالیت مولد و درامدزای اقتصادی، ضروری به نظر می‌رسد.

صدیقه زمانی با اشاره به ایجاد منطقه آزاد اروند خاطرنشان کرد: با توجه به همه این عوامل، موسسه بهار خرمشهر در سال 1392 با حمایت سازمان منطقه آزاد اروند در کنار بنیاد توسعه کار آفرینی زنان و جوانان که یکی از نهادهای مردم نهاد (NGO) با سابقه در حوزه ترویج و توسعه کسب و کار و کار آفرینی و توانمندسازی جامعه محلی است قرار گرفت تا بتواند به افزایش توان جامعه محلی (بومی) بپردازد.

وی با اشاره به بازدید کارشناسی بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان اظهار داشت: بر همین اساس در سال 91، درپی بازدید چهار روزه گروه کارشناسی بنیاد توسعه کار آفرینی زنان و جوانان، با همکاری مؤسسه بهار خرمشهر و انجام 12 مصاحبه با مدیران محلی، سه بازدید و چهار نشست با صاحب نظران و فعالان اقتصادی و اقشار مختلف اجتماعی و در پایان جمع‌بندی اولیه با مدیران ارشد سازمان منطقه آزاد اروند، براساس درک و دریافت‌های گروه کارشناسی طرح‌های پیشنهادی ارائه شد.

مدیر عامل مؤسسه «بهار خرمشهر» ادامه داد: این طرح‌های پیشنهادی شامل توانمند‌سازی زنان سرپرست خانوار، جوانان صاحب ایده و نهادهای مدنی و سازمان مردم نهاد در دو شهر آبادان و خرمشهر بود. مؤسسه بهار خرمشهر به عنوان یک نهاد بومی صاحب تجربه و سرمایه اجتماعی در کنار بنیاد توسعه کار آفرینی زنان و جوانان قرار گرفت. به عبارتی دیگر می‌توان گفت: مؤسسه تصمیم گرفت رویکرد خود را صرفاً حمایتی به رویکرد توانمندسازی و حمایتی تغییر دهد.

صدیقه زمانی با اشاره به تجارب بنیاد توسعه کار آفرینی و کارهای انجام شده گفت: بر همین اساس، طی چهار سال اخیر توانستیم  با اتکا به تجارب بنیاد توسعه کار آفرینی زنان و جوانان پروژه‌هایی را در راستای توسعه و ترویج کسب و کار و کارآفرینی انجام دهیم، که به عنوان نمونه  به یکی از این پروژها یعنی توانمندسازی جوانان صاحب ایده با رویکرد کسب و کار و کارآفرینی اشاره می‌کنم.

وی با اشاره به یکی از مهم‌ترین حلقه‌های مفقوده در شهرهای آبادان و خرمشهر، به شناسایی و پرورش ایدهای خلاق در میان جوانان با رویکرد کسب وکار و کارآفرینی اشاره کرد و ادامه داد: یکی از مهم‌ترین معظلات اجتماعی و اقتصادی شهرهای آبادان و خرمشهر، وجود بیکاری گسترده در میان جوانان است. این معظل اجتماعی علاوه بر آن که زمینه ساز رشد و تشدید آسیب‌های اجتماعی متعددی در این منطقه بوده است به ایجاد حس نا امیدی و بی اعتمادی به خصوص در میان جوانان تحصیل کرده منجر شده است.

در چنین شرایطی، طراحی و اجرای برنامه‌هایی برای کاستن از شدت این بحران و برون رفت از وضعیت فعلی، ضروری به نظر می‌رسد و طرح‌های توان افزایی یکی از مهم‌ترین راهکارها برای دست یافتن به این هدف است.

صدیقه زمانی یادآور شد: این طرح‌ها رویکردی عملی برای ترویج کارآفرینی در میان دانشجویان، فارغ‌التحصیلان و سایر جوانان علاقه‌مند و مستعد در مناطق محروم دارند و با فرض ضرورت کسب مهارت‌های لازم توسط این افراد برای ورود به بازار کسب و کار تدوین شده اند. این طرح‌ها متقاضیان را ترغیب می‌کنند تا با استفاده از مهارت‌های لازم ایده‌های خود را در عمل تحقق بخشند و راهکارهای مناسب تبدیل آن‌ها را به محصولاتی جهت عرضه به بازار بیایند.

وی ادامه داد: در این برنامه‌ها افراد مستعد از درون جامعه هدف از طریق روش‌های استاندارد، گزینش خواهند شد و تحت آموزش‌های لازم برای پرورش ایده‌ها و مهارت‌های خود و تبدیل آن به طرح کسب و کار قرار خواهند گرفت.

آن چه در این برنامه‌های توان افزایی اهمیت بسیار دارد پیوند به بازار کسب و کار است. از این نظر باید به لزوم ارایه تسهیلات لازم به ویژه کمک به تأمین سرمایه اولیه برای افراد مستعد مهارت آموخته و نیز تداوم مشاوره‌ها و نظارت تا شکوفایی و خودکفایی طرح‌های کسب و کار، توجه ویژه داشت.

صدیقه زمانی اظهار داشت: توجه صرف به هر یک از حلقه‌های گزینش، آموزش، ارائه تسهیلات، ارائه مشاوره و نیز نظارت و پیگیری می‌تواند موجب ناکامی طرح‌های توان افزایی باشد و باید به همه مراحل این فرآیند به صورت یک پارچه توجه کافی شود.

در این طرح، فراخوان ایده‌های کسب و کار با توجه به مزیت‌های اقتصادی و محورهای توسعه منطقه صورت پذیرفت و حدود 80 جوان وارد پروسه آموزش و مشاوره شدند.

وی یادآور شد: پس از پایان یافتن این دوره، دوره دیگری نیز برای جوانان صاحب ایده دیگر برگزار شد که در حال حاضر در مرحله دریافت تسهیلات هستند. امید است با توجه به کسب تجربه مؤسسه در این زمینه و با عنایت خیرین و دست اندرکاران دولت، همچنان بتوانیم این قبیل طرح‌ها را در خرمشهر عزیز و مقاوم برگزار کنیم.

مدیر عامل مؤسسه بهار خرمشهر خاطرنشان کرد: تجربه اندوزی از فعالیت‌ها و پروژه‌های توان افزایی بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان، شناسایی و تشکیل هسته‌ای از کارآفرینان جدید و جوانان مستعد آبادانی و خرمشهری، تغییر رویکرد مؤسسه ازاین که فقط  حمایتی بودن صرف به توانمندسازی، دست یافتن به یک بانک اطلاعاتی از صاحبان کسب و کار، کارگاه‌های کوچک و خرد صنایع دستی و برقراری ارتباط با آنان از طریق برگزاری نمایشگاه‌های مختلف و نیز برقراری شبکه ارتباطی با خیرین و سایر خیریه‌ها و سازمان‌های مردم نهاد از مهم‌ترین ظرفیت‌های ایجاد شده برای کسب و کار است، که این مؤسسه توانسته است در سال‌های اخیر با کسب تجربه و ظرفیت‌های مختلف برای ادامه به چنین طرح‌هایی امکان دسترسی پیدا کند.

انتهای پیام/191

نظر شما
پربیننده ها