یکی از کشورهایی که خود را در برابر حملات تروریستی آماده کرده، کشور امارات متحده عربی است، که به تازگی در یکی از شهرهای مهم خود (دبی) از پلیسهای ربات استفاده کرده است. رباتهای پلیس مانند نیروهای انسانی در مراکز خرید و جاذبههای گردشگری به گشت زنی خواهند پرداخت. از جمله ویژگیهای این ربات ارتباط سریعتر جهت گزارشهای امنیتی است. نمایشگر لمسی نصب شده بر سینه این رباتها، این امکان را به مردم میدهد که جرائم را گزارش کرده، جریمه بپردازند و یا اطلاعات به دست بیاورند. همچنین این ربات میتواند اطلاعات جمع آوری شده را در اختیار مقامات بخش حمل و نقل و ترافیک بگذارد. مقامات امنیتی امارات متحده عربی اعلام کردهاند تا سال 2030 نزدیک به 25 درصد از نیروهای پلیس را رباتها تشکیل خواهند داد؛ با این حال آنها جایگزین نیروهای انسانی نخواهند شد.
رئیس کل خدمات ویژه در بخش پلیس دوبی گفت: شاهد افزایش افرادی هستیم که در حال مسافرت به دبی هستند؛ لذا تلاش میشود با استقرار نیروهای پلیس در محلهای جدید اطمینان خاطر به دست آید که آنها در مناطق درستی مستقر شدهاند و میتوانند امنیت شهر را تامین کنند.
این ربات میتواند به دو زبان عربی و انگلیسی صحبت کند؛ اما تلاشها برای افزودن زبانهای دیگر مانند روسی، چینی، فرانسه و... نیز ادامه دارد. رباتهای پلیس با دریافت به موقع و سریع اطلاعات میتوانند علاوه بر تامین حفاظت بیشتر و ارائه امنیت گسترده، از جان افسران پلیس نیز محافظت کنند.
علاوه بر کشور امارات متحده عربی باید به کشور چین هم در زمینه بکارگیری پلیس ربات اشارهای داشت. اولین ربات هوشمند پلیس در برخی ایستگاههای قطار و فرودگاههای چین به کار گرفته شد. این ربات علاوه بر گشتزنی و دادن پاسخ به سوالات مردم قادر است با اسکن چهره افراد، مجرمان فراری را شناسایی کند.
از این رباط علاوه بر گشت زنی و شناسایی افراد مجرم در خیابانها و تقاطعها برای کنترل کسانی که میخواهند از چهار راهها غیر قانونی عبور کنند، استفاده میشود.
انتهای پیام/ 241