به گزارش دفاع پرس از آذربایجان شرقی، حجتالاسلام سید محمدعلی آلهاشم ظهر امروز در دیدار با مدیر و کارکنان اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس آذربایجان شرقی اظهار داشت: خوشبختانه بنده با بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در تهران همکاری نزدیکی داشتهام و کاملاً با بنیاد در ارتباط هستم.
وی بیان داشت: بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس رسالت خیلی بزرگی دارد؛ چرا که نسل جدید و جوان جامعه ما از دفاع مقدس هیچ چیزی نمیداند و ضرورت انتقال فرهنگ دفاع مقدس به نسل جدید برای همه روشن است، بنیاد هم در تهران و هم در استانها، وظیفه سنگینی برعهده دارد، یکی ترویج فرهنگ دفاع مقدس است و تمام برنامههای شما در این راستا است.
نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه اگر جوانان کشور با فرهنگ دفاع مقدس مأنوس شوند در واقع در مقابل هجمههای عظیم فرهنگی و نظامی دشمن بیمه میشوند، خاطرنشان کرد: در ارتباط با دفاع مقدس چند تا وظیفه داریم؛ یکی تربیت راویان صحیح برای کاروانهای راهیان نور است. این افراد بسیار منطقی میتوانند وقایع دفاع مقدس را بدور از شائبه و تحریف برای جامعه مطرح کنند البته اگر از افرادی استفاده بکنیم که خودشان در جنگ بودند، این بهترین کار است چون خودش آنجا بوده و تحریفی صورت نمیگیرد. اما اینها هم پیر میشوند و تا ابد که ماندنی نیستیم، همه میروند، شاهدیم که روز به روز پدران و مادران شهدا، رزمندگان دوران دفاع مقدس بالاخره از دنیا میروند و این یک مسئله طبیعی است و لذا تربیت صحیح راویان این یک نکته مهم و حیاتی است.
وی افزود: نکته بعدی برای انتشار و ماندگاری فرهنگ دفاع مقدس در جامعه، موزهها هستند، موزهها نقش زیادی دارند، موزه برای آینده خیلی مهم است، افراد میآیند و میروند؛ ولی این موزه ماندگار است.
امام جمعه تبریز در ادامه صحبتهای خود به بحث کاروانهای راهیان نور اشاره و خاطرنشان کرد: راهیان نور بهترین محل برای انتقال فرهنگ دفاع مقدس است، واقعاً این توفیق را دارم که از اولین روزهای تشکیل راهیان نور هر سال رفتهام بدون استثناء. یک مطلبی بگویم شاید باور نکنید؛ نه تنها از زمان راهانداری راهیان نور، بلکه از زمان جنگ هم من تمام عیدها را در مناطق عملیاتی بودم، فلذا از نزدیک دقیقاً میدانم که این راهیان نور چقدر موثر است، البته همه دوست دارند که تعطیلات را کنار خانواده باشند؛ امّا خانوادهها با این عشق و علاقه میآیند منطقه، میبینی که مادر شهیدی به سجده افتاده و با خاک جبهه مأنوس شده، درد دل میکند و میگوید فرزندم اینجا شهید شده! محل شهادت فرزند خود را میبیند و اشک و میریزد و خاکش را تبرک میکند، راهیان نور بسیار موثر است به خاطر همین مقام معظم رهبری به این موضوع توجه دارند، بعضی سالها خودشان تشریف میآورند و سرکشی میکنند و بعضی سالها مثل امسال برای دستاندکاران راهیان نور در حسینیه امام خمینی (ره) جلسهای میگذارند و راهکار میدهند. پس راهیان نور یکی ار بهترین موقعیتها برای انتقال فرهنگ دفاع مقدس است.
وی یکی دیگر از راههای انتقال فرهنگ دفاع مقدس را تجلیل از پدران، مادران، همسران و فرزندان شهدا دانست و افزود: وقتی ما از پدر شهید تجلیل میکنیم، از فرزندانش تجلیل میکنیم این خودش در جامعه یک نوع فرهنگسازی است.
امام جمعه تبریز یکی دیگر از وظایف ادارات کل حفظ آثار دفاع مقدس در قبال فرهنگ دفاع مقدس را انتشار وصیتنامههای شهدا ذکر کرد و افزود: بعضی از شهدا وصیتنامههایشان کلاس درس هستند.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی افزود: یکی دیگر از راههای انتقال فرهنگ دفاع مقدس چاپ و انتشار خاطرات رزمندگان، فرماندهان و کسانیکه در جبهه بودند، میباشد و لازم نیست که همه فرمانده باشند حتی خاطرات رزمندگان عادی را هم جمعآوری کنیم، به شکل کتاب در اختیار جامعه قرار دهیم، خیلی موثر است.
وی به اهمیت تاریخ شفاهی جنگ اشاره و اضافه کرد: تاریخ شفاهی خیلی مهم است و متاسفانه در این رابطه خیلی عقب هستیم، به نظر من به هر حال هرکسی جبهه را دیده، خاطراتی دارد و معلوم نیست در کجا ضبط و ثبت شده یا نشده است؛ فلذا به تاریخ شفاهی خیلی اهمیت بدهید.
امام جمعه تبریز در خاتمه صحبتهای خود ضمن قدردانی از سردار عزتالله جعفری و کارکنان اداره کل حفظ آثار استان در خصوص فعالیتهای صورت گرفته، گفت: فرهنگ دفاع مقدس دژی است مستحکم که به هیچ وجه قابل تسخیر نیست.
به گزارش دفاع پرس، این دیدار به منظور تبریک انتصاب حجتالاسلام سید محمدعلی آلهاشم، نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز از طرف مقام عظمای ولایت انجام گرفته بود که ابتدای آن با ارائه گزارشی از مجموعه فعالیتها و برنامههای اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس آذربایجان شرقی توسط سرتیپ دوم پاسدار عزتالله جعفری مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان همراه بود.
انتهای پیام/