«شهید مزاری» مردی که ضاربش بعد از ترور او گریه می‌کرد

چهارمین قسمت برنامه تلویزیونی «ماه نشان» با موضوع نگاه اتحادمحور در مسئولیت اجتماعی در مواجهه با فرقه‌های مذهبی و با حضور فرزند شهید علی مزاری از پایه‌گذاران محرومیت‌زدایی در سیستان و بلوچستان، از شبکه افق پخش شد.
کد خبر: ۲۴۲۴۶۹
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۷ - 07June 2017
«شهید مزاری» مردی که ضاربش بعد از ترور او گریه می‌کرد
به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس، چهارمین قسمت برنامه تلویزیونی «ماه نشان» با موضوع «نگاه اتحادمحور در مسئولیت اجتماعی در مواجهه با فرق مذهبی» و با حضور عبدالرضا مزاری فرزند شهید علی مزاری که در سال 1369 جلوی چشمان خانواده‌اش ترور شد، سه‌شنبه شب 16 خردادماه به صورت زنده روی آنتن شبکه افق رفت.

مزاری که موسسه خیریه شهید علی مزاری را در ادامه راه پدرش راه‌اندازی کرده و محرومیت‌زدایی در سیستان و بلوچستان را در سرلوحه برنامه‌هایش قرار داده از پدرش گفت و اینکه چگونه حتی شب‌ها نیز وقتی به منزل می‌آمد، پای تلفن می‌نشست تا مشکلات مردم را حل کند.

حسین قرایی مجری «ماه نشان» بعد از گفت‌وگویی کوتاه با مهمان برنامه، بینندگان را به تماشای مستندی پیرامون شهید مزاری و موسسه خیریه‌ای که به نام این شهید بزرگوار در استان سیستان و بلوچستان راه‌اندازی شده دعوت کرد.

این مستند به گوشه‌ای از فعالیت‌های موسسه خیریه شهید علی مزاری در این استان و گفت‌وگو با مردمانی که محرومیت را با تمام وجود احساس کرده‌اند اختصاص داشت؛ در این مستند همچنین به ترور این شهید بزرگوار در 27 سال قبل توسط گروه‌های وهابی نیز اشاره شده بود.

پس از آن باز هم عبدالرضا مزاری از پدر شهیدش گفت؛ او اظهار کرد: هر چند بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، اقدامات عمرانی زیادی در سیستان صورت گرفت، اما شدت محرومیت‌ها و کمبودها آنقدر زیاد بود که هنوز، مردم این خطه از کشورمان با مشکل مواجه هستند.

وی افزود: شهید علی مزاری در سال 1367 که مدارس با کلاس‌های 50 نفره و سه شیفته فعالیت می‌کردند، مدرسه‌ای را به نام مولی علی(ع) در سیستان و بلوچستان راه‌اندازی کرد و این مسئله نشان‌دهنده فکر و اندیشه متعالی ایشان بود.

مزاری با بیان اینکه برخی مردم محروم سیستان و بلوچستان حتی در هنگام بیماری به پزشک مراجعه نمی‌کنند چون منتظر یارانه‌شان برای رفتن به بیمارستان هستند گفت: بعد از این گفت‌وگوی کوتاه، حسن عنایتی فیلمسازی که مستند «سایه‌بان» را در مورد شهید علی مزاری و موسسه خیریه‌ای که به نام او در سیستان و بلوچستان راه‌اندازی شده ساخته است به این جمع اضافه شد.

او با اشاره به سابقه حضورش در این استان و آشنایی اتفاقی‌اش با موسسه خیرین شهید مزاری عنوان کرد: طی چند دقیقه حضور در این موسسه و مشاهده مراجعه‌کنندگان و برخوردهای خوبی که با آنها می‌شد، جرقه ساخت این مستند در ذهنم به وجود آمد.

عنایتی با بیان اینکه موسسات خیریه فراوانی در کشور فعال هستند اما گرفتار بروکراسی اداری می‌شوند گفت: با این حال موسسه خیریه شهید مزاری اینگونه نبود و جالب اینکه سوژه‌ای که مد نظر داشتم، از مدت‌ها قبل زیر پوشش همین موسسه قرار داشت و کمک‌های زیادی هم به من کردند.

این مستندساز با اشاره به فعالیت‌های گسترده فرهنگی موسسه شهید مزاری در استان سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: اعضای این موسسه فقط من را راهنمایی نکردند بلکه تا مدت‌ها پیگیر کار سوژه من بودند.

در ادامه عبدالرضا مزاری به نحوه ترور پدرش پرداخت و گفت: شهید علی مزاری جلوی درب منزل و دیدگان مادرم ترور شد و شهادت مظلومانه‌ای داشت؛ بعد از شهادتش افراد زیادی به خانه ما مراجعه می‌کردند و می‌گفتند بی کس شدیم و آن موقع بود که به ابعاد وسیع کارهای پدرم در خدمت‌رسانی به محرومان پی بردیم و همین مسئله زمینه‌ساز تاسیس موسسه خیریه شهید مزاری بود.

اعتماد مردمی بزرگ‌ترین سرمایه موسسه‌های خیریه

وی افزود: بزرگ‌ترین سرمایه موسسات خیریه، اعتماد مردمی است و البته باید با شیوه‌های آبرومندانه، نیازمندان واقعی و محرومانی که حتی سائل هم نیستند را شناسایی کرد، شهید علی مزاری اینگونه بود و شب‌ها به صورت مخفیانه، آذوقه لازم را به آنها می‌رساند؛ وقتی او را شهید کردند در صندوق عقب ماشینش، خوار و بار و مقداری کفش دیدیم که نشان می‌داد حتی در آخرین لحظات هم به دنبال کمک به دیگران بود.

«حسن عنایتی» مستندساز حاضر در برنامه «ماه نشان» هم طی صحبتی که با قرایی و مزاری داشت تصریح کرد: کم نیستند کسانی که به دنبال کمک‌رسانی به مردم هستند، کافی است آنها را در مسیر صحیح قرار داده و راه خدمت‌رسانی را به آنها نشان دهیم؛ حالا می‌فهمیم که چرا امام خمینی(ره) همیشه تاکید داشت کمیته امداد به سازمان تبدیل نشود و همچنان مردمی بماند.

وی افزود: در ساخت مستند سایه‌بان به دنبال این بودم که این افراد در سایه، که بدون هیچ چشمداشت و تلاشی برای معروف شدن، فقط در پی خدمت‌رسانی به محرومان بودند را مد نظر قرار دهم.

در میان برنامه باز هم بخش دیگری از این مستند به نمایش در آمد و سپس گفت‌وگوی حسین قرایی با دو مهمان حاضر در برنامه «ماه نشان» پی گرفته شد.

عنایتی با اشاره به مهمترین ویژگی موسسه خیریه شهید علی مزاری عنوان کرد: نکته جالب توجه در فعالیت‌های این موسسه، خدمت‌رسانی فارغ از مرزبندی‌های مذهبی و تنها با تکیه بر مسئله اتحاد است؛ امروز دشمنان به دنبال گسترش تفرقه میان فرقه‌های مذهبی هستند ولی در موسسه خیریه شهید مزاری بحث شیعه و سنی وجود ندارد و این مسئله مورد تاکید روایات اسلامی هم قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: در فعالیت‌های شهید علی مزاری و موسسه‌ای که به نام ایشان راه‌اندازی شده، از بین بردن فقر فرهنگی کاملا مشهود است چه اینکه تصمیم به ساخت 15 باب مدرسه، خود گویای هدفی مقدس در همین راستاست.

سازنده مستند «سایه‌بان» با اشاره به دلیل ترور شهید مزاری گفت: بعد از شهادت او، دامادش که همیشه با او بود، توسط گروه‌ ترور به اسارت گرفته شد و بعدها که آزاد شد تعریف کرد وقتی خدمات شهید مزاری از تلویزیون پخش می‌شد، یکی از اشخاصی که در تیم ترور قرار داشت گریه می‌کرد.

عبدالرضا مزاری هم با ذکر خاطرات دیگری از پدرش شهیدش خاطرنشان کرد: او هیچ وقت درگیر مسائل اختلافی میان شیعه و سنی نشد و دغدغه‌اش فقط کار فرهنگی و از بین بردن فقر فکری بود.

وی اضافه کرد: فقرای آبرومند بیشترین افراد زیرپوشش موسسه خیریه شهید مزاری را تشکیل می‌دهند؛ کسانی که در پای تپه‌ها زندگی می‌کنند و خانه‌شان دیوار ندارد و تنها خواسته‌شان تکمیل چاردیواری منزلشان است.

مزاری گفت: هم افزایی بین مجموعه‌های مختلف مردمی و اقشار گوناگون، راهکار اصلی این موسسه خیریه است و حتی گاهی اوقات نهادهای دولتی، افرادی را به ما معرفی می‌کنند تا مشکلشان را حل کنیم.

انتهای پیام/121
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار