به گزارش گروه سایر رسانههای
دفاع پرس، مقام معظم رهبری در سخنان خود در جمع خانوادههای شهدای مرزبانی و مدافع حرم، اين چنين هشدار داده بود: «همه اعم از دشمنان، دوستان با اخلاص و دوستانی که برخی مواقع دلشان میلرزد، بدانند جمهوری اسلامی مستحکم و با اقتدار کامل ايستاده و دشمنان نمیتوانند به ملت ايران سيلی بزنند، بلکه ملت به آنها سيلی خواهد زد».
آنگونه که در بيانيه سپاه پاسداران آمده با توجه به اجتماع بخش مهمی از تروريستها در منطقه «ديرالزور»، مقر فرماندهی و مراکز پشتيبانی و عملياتی و ساخت خودروهای انتحاری آنها در اين استان، اين منطقه هدف قرار گرفته و تعداد زيادی از تروريستهای تکفيری کشته و تجهيزات، سامانهها و سلاحهای آنها نابود شده است.
طبق بيانيه سپاه پاسداران، در اين عمليات تعدادی موشک ميانبُرد زمين به زمين از پايگاههای موشکی نيروی هوافضای سپاه در استانهای کرمانشاه و کردستان به سوريه پرتاب شد. در ادامه اين بيانيه آمده که هدف از عمليات روز (يکشنبه)، تنبيه تروريستهای جنايتکار بود و به انتقام حملات تروريستی اخير آنان به ساختمان اداری مجلس شورای اسلامی و حرم مطهر امام خمينی(ره) انجام شد.
در پايان بيانيه سپاه تاکيد شده است: پيام اين اقدام انقلابی و مجازاتگونه کاملا روشن است؛ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به تروريستهای تکفيری و حاميان منطقهای و فرامنطقهای آنان هشدار میدهد، در صورت تکرار اقدامات پليد و شيطانی عليه ملت ايران، خشم انقلابی و شعلههای آتش انتقام پاسداران انقلاب، عاملين و مسببان آن را در بر خواهد گرفت و جنايتکاران را به جهنم رهنمون میسازد.
درباره حمله موشکی سپاه پاسداران که در نوع خود بیسابقه است، نکات ذيل قابل توجه است:
1) از زمان پايان جنگ تحميلی، اين نخستين حمله موشکی جمهوری اسلامی در منطقه است. گفته میشود تمام موشکها که تعدادشان 6 فروند بوده با دقت به هدف اصابت کرده است. اين امر حاکی از توانمندی و قابليت بالای موشکی سپاه است که بهرغم مانع تراشی و تبليغات سوء دشمنان، طی سالهای گذشته به پيشرفتهای چشمگيری دست يافته است. شليک موشک به «ديرالزور» در واقع نخستين تجربه عملياتي و ميداني موشکهای سپاه در برابر دشمن بود و پيام روشنی به دشمنان به ويژه آمريکا و رژيم صهيونيستی مخابره کرد که تواناییهای سپاه را دستکم نگيرند.
2) انتخاب ديرالزور به عنوان هدف حمله موشکی از سوي سپاه کاملا هوشمندانه بوده است. اولا ديرالزور به عنوان پايگاه اصلی داعش در سوريه محسوب میشود. ثانيا پس از شکست سنگين تروريستها در «حلب» که موجب از دست رفتن پايگاه بسيار مهم آنها در شمال غرب سوريه شد، بسياری از تروريستها به «ديرالزور» در شرق و برخی مناطق اطراف آن در سوريه نقل مکان کردهاند.
همچنين تعداد قابل توجهی از سران و عناصر داعش که درپی شکست سنگين در «موصل» عراق به سوريه گريخته بودند، در اين منطقه حضور دارند. از طرفی انتخاب نقطه کاملا حساب شده و مبتنی بر اطلاعات دقيق بوده است. به همين دليل حداکثر خسارت به تروريستها وارد شده است.
3) شليک 6 فروند موشک بالستيک به مقر داعش در ديرالزور، بدون اطلاع تمامی حساسهها و رصدهای دشمنان فرامنطقهای در حوالی مرزهای ايران صورت گرفت و در نتيجه عنصر غافلگيری را در اوج خود به نمايش گذاشت. هر چند نوع موشکها به شکل رسمی اعلام نشده است، اما با توجه به فاصله حدود 650 کيلومتری از محل پرتاب موشکهای سپاه در استان کرمانشاه تا هدفهای منهدم شده در ديرالزور، میتوان حدس زد که از موشک «ذوالفقار» استفاده شده است.
موشک «ذوالفقار» که در مراسم رژه نيروهای مسلح در 31 شهريور 1395 رونمايی شد بر اساس اعلام نيروی هوا فضای سپاه، حدود 750 کيلومتر برد دارد. اين موشک در واقع آخرين نسل موشک «فاتح» است که نسل اول آن از اوايل دهه 1380 با برد حدود 200 کيلومتر توليد شد.
انتخاب سلاح برای اين عمليات با دقتی خاصي انجام شده است تا ضمن وارد کردن حداکثر خسارت به دشمن، از هرگونه آسيب به غيرنظاميان يا نيروهای ارتش سوريه که در بخشهايی از اطراف منطقه هستند جلوگيری شود.
4) شليک موشکهای سپاه به ديرالزور بلافاصله از سوی رسانههای مختلف منطقه و جهان بازتاب يافت. در اين ميان رسانههای صهيونيستی بيش از ديگران به اين خبر حساسيت نشان دادند. پايگاه اينترنتي نشريه صهيونيستی هاآرتص گزارش داد: ايران با موشکهایی با بُرد 800 کيلومتر خاک سوريه را هدف قرار داد. موشکهای ايران پس از عبور از خاک عراق، خاک سوريه را هدف قرار دادند. پايگاه اينترنتي نشريه صهيونيستی اسرائيل نشنال نيوز هم گزارش داد: ايران از موشکهای ميان برد «شهاب سه» در حمله به مواضع داعش در سوريه استفاده کرد.
پايگاه اينترنتي کانال هفت تلويزيون رژيم صهيونيستی گزارش داد: حمله موشکی ايران به مواضع داعش در شرق سوريه پيامی به دشمنانش در منطقه از جمله عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی و همچنين به آمريکا است.
خبرگزاری فرانسه، آسوشيتدپرس، «سیانان»، «بیبیسی» و بسياری از رسانههای غربی و عربی به پوشش سريع اين خبر پرداختند؛ اما برخي رسانههای وابسته به عربستان سعودی که معمولا اخبار ضد ايرانی را سريعا پوشش میدهند، با تاخير و به طور خلاصه به پوشش خبری اين حمله پرداختند. العربيه در سايت خود نوشت: هنوز هيچ منبع مستقلی گزارشی از تلفات احتمالی اين حمله موشکی منتشر نکرده، اما سپاه پاسداران مدعی است که تلفات سنگينی به گروه هدف وارد آمده است.
اين درحالی بود که شبکه العربيه در زمان حملات تروريستی در تهران، چندين ساعت قبل اين که داعش رسما مسئوليت آن حملات را برعهده بگيرد، گزارش داد که داعش اين حملات را برعهده گرفته است.
5) بیترديد حمله موشکی سپاه عليه داعش بر معادلات ميدانی سوريه تاثيرگذار است. اين حمله زمانی انجام شد که نيروهای سوری طی روزهای گذشته پيشرویهاي قابل توجهی عليه گروههای تروريستی داشته و براي نخستينبار به مرزهای عراق رسيدهاند. ارتش سوريه با کمک متحدان خود قصد دارد حلقه محاصره داعش را در «ديرالزور و رقُه» تنگتر کند تا پس از شکست اين گروهک تکفيری در موصل عراق، سوريه نيز شاهد نابودی داعش باشد. حمله موشکی به مقر فرماندهی در ديرالزور و تلفاتی که داعش متحمل شده علاوه بر تضعيف روحيه و آثار روانی، در عرصه ميدان نيز داعش را دچار مشکل میکند و روند فروپاشي آن را تسريع خواهد کرد.
6) قطعا حمله موشکي سپاه خوشايند آمريکا و متحدانش نيست و بلکه بايد گفت خشمشان را برانگيخته است. آمريکا مدعی و رهبر ائتلاف موسوم به ضد داعش است، لذا به هيچ وجه تمايل ندارد، شکست داعش به دست محور مقاومت رقم بخورد. مخالفت با پيشروی نيروهای سوری به سمت مرزهای عراق يا حملات هوايی و اخيرا سرنگون ساختن يک فروند جنگنده سوخوی ـ 22 ارتش سوريه در استان رقه، حاکي از آن است که آمريکا به هر طريقی سعی میکند با تغيير معادلات ميدانی به نفع دمشق و حاميانش جلوگيری کند.
به اين ترتيب حمله موشکی سپاه نه تنها انتقام از داعش بود، بلکه هشداری بود به واشنگتن که از تواناییها و قابليتهای محور مقاومت غافل نشود. به همين دليل است که «ناداو پولاک» از کارشناسان انديشکده واشنگتن بعد از حمله موشکی سپاه گفته است: «دولت ترامپ اکنون با يکي از بزرگترين چالشهايش بعد از ورود به کاخ سفيد روبه رو شده است».
منبع: رسالت