وی در ادامه به اهمیت فرهنگ پرداخت و با بیان این سخن از رهبر معظم انقلاب که «فرهنگ مسموم مانند هوای مسموم است که تنفس در آن به صورت پنهانی و تدریجی اثر قطعی خود را بر تمدن اسلامی خواهد گذاشت»، گفت: اگر فرهنگ انقلابی حاکم شود تنفس در این فضا موجب ایجاد نشاط در جامعه اسلامی خواهد شد و با جریان نفوذ مقابله خواهد کرد.
جانشین پلیس پیشگیری ناجا با تاکید بر اهمیت فرهنگ انقلابی در مقابله با مسئله نفوذ تصریح کرد: نفوذ در لغت به معنی اثر کردن در چیزی است اما آنچه از این واژه در عرصه عملیاتی مورد نظر است راهیابی پنهانی در گروهی یا جایی به منظور دستیابی به هدفی معلوم و مشخص بوده که یکی از شیوههای دشمنی نرم است به گونهای که در آن محاسبات و نحوه تصمیمگیری مسئولان کشور و باورها و آرمانهای عمومی مطابق با اهداف دشمن شکل بگیرد.
این مقام ارشد انتظامی با تاکید بر اینکه به کارگیری پی در پی واژه نفوذ توسط مقام معظم رهبری در سالهای اخیر نشان از اهمیت بسیار این موضوع دارد، تصریح کرد: هدف راهبردی نظام سلطه برای نفوذ، هماهنگی و پای کار آوردن تمام ظرفیتهای خود است، لذا برای انسداد کامل مسیر نفوذ، میبایست با هوشیاری تمام از همه ظرفیت و قدرت نرم کشور بهرهگیری کرد تا امکان نفوذ به صورت فردی، موردی، جریانی و شبکهای به هیچ شکل ایجاد نشود.
وی با تشریح سابقه نفوذ در عصر استعمار کهنه به روش مستقیم، روش «غیر مستقیم» که در عصر استعمار نو به کار گرفته میشد و «نفوذ نرم» که شگرد استعمار فرانو است، بیان کرد: اما اهداف نظامهای استکباری همواره یکسان بوده و تنها شیوههای دستیابی به این اهداف تغییر کرده است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم انتظامی امین با اشاره با اینکه رویکرد اصلی غرب و به ویژه آمریکا در مقابل ایران این اصل است که فروپاشی ایدئولوژیک یک نظام مقدمه واجب سقوط مادی و فیزیکی آن است، تاکید کرد: روشن است که انقلاب اسلامی ما یک انقلاب فرهنگی است و همچنین فرهنگ مردم ما نیز یک فرهنگ انقلابی است و بر همین اساس به جد با آنها مقابله خواهد شد.
وی در ادامه به ریشههای نفوذ در کشور پرداخت و نفوذ عوامل خود فروخته در برخی مسئولیتها به ویژه در اوایل انقلاب، ترور اندیشمندان و متفکران انقلابی و به کارگیری نویسندگان و مترجمان وابسته و سکولار در ترویج فرهنگ غربی و جنگ نرم و تغییر باورها را از مهمترین این ریشهها برشمرد.
جانشین پلیس پیشگیری ناجا ضمن تبیین نفوذ جریانی و شبکهای و نفوذ فردی و موردی گفت: هدف نفوذ ضربه به نظام سیاسی کشور است که مهمترین اهداف آن در سطح جریانی تغییر باورها و آرمانها، تغییر سبک زندگی، استحاله و براندازی، تغییر بنیان آموزشی و کاهش توان دفاعی بوده است.