به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری دفاع پرس، شصتوششمین نشست خبری حجتالاسلام "محسنیاژهای" سخنگوی قوهقضاییه از ساعت 14 با حضور خبرنگاران رسانههای مختلف کشور آغاز شد.
حجتالاسلام "محسنی اژهای" دادستان کل کشور وسخنگوی قوه قضائیه، در این نشست خبری با محکوم کردن جنایات اخیر رژیم صهیونیستی اظهار کرد: این رژیم جعلی اشغالگر و آدمکش همچنان به قتل کودکان و زنان ادامه میدهد و متأسفانه جوامع بینالمللی و بعضی از کشورهای عربی هیچگونه اقدامی در برابر این جنایات انجام نمیدهند.
وی ادامه داد: امیدواریم با پیروزی مردم غزه هر چه زودتر رژیم صهیونیستی و حامیانش به دست حزبالله محاکمه شوند.
قوه قضائیه در برخورد با متخلفان مصمم است
محسنی اژهای ادامه داد: از اواخر سال گذشته یعنی از بهمن ماه 92 تا روزهای اخیر 100 مورد از ساخت غیرقانونی در حریم رودها در حوزه تهران وجود داشته که دستور تخریب آن را صادر کردیم همچنین 70 مورد کاربری در تهران در دستور تخریب قرار دارد که البته باید بگویم هنوز تخریب صورت نگرفته است. بنابراین از ابتدا باید با هم هماهنگ بوده و قوه قضاییه در خصوص برخورد با متخلفان چه دولتی چه خصوصی مصمم است.
وی ادامه داد: رئیس قوه قضاییه اخیرا در خصوص معدنی در قله دماموند دستور دادند و با آن برخورد شد که متوقف شود که این خود نشان میدهد به محیط زیست توجه داریم.
برخورد با اشرار از اولویت های قوه قضائیه
دادستان کل کشور در ادامه در خصوص برخورد با اشرار بیان کرد: برخورد با اشرار و افرادی که امنیت جامعه را به هم میزنند و همچنین کسانی که به طور متعدد به اموال و نوامیس تجاوز میکنند در اولویت است
وی ادامه داد: برخی افراد بی جهت با مدعیان حقوق بشر هم نوا میشوند که این خود باعث نگرانی ما میشود؛ ما براساس قانون با متخلفان برخورد کرده و آنها را به اشد مجازات میرسانیم و در صورت ضرورت در ملأ عام به مجازات میرسند
محسنی اژهای گفت: در شیراز سه نفر که جنایت زیادی را مرتکب شده بودند در ملأعام اجرا شد همچنین در شیراز فردی که جرایم سنگین داشت به چوبه دار آویخته شده و همچنین در سمنان فردی که تجاوز به عنف را مرتکب شده بود به مجازات رسید بنابراین ما با متخلفان برخوردهای لازم را انجام خواهیم داد
وی بیان کرد: در راستای قاچاقچیان مواد مخدر نیز ما برخورد لازم را انجام میدهیم. در تیرماه در اصفهان با همکاری وزارت اطلاعات چندین باند مواد مخدر متلاشی شد که در یک عملیات 60 کیلو کراک کشف شد و در عملیاتی دیگر 340 کیلو تریاک کشف شد که آنها قصد توزیع داشتند. اگر این توزیع صورت می گرفت چه اتفاقی و چه بلایی سر جوانان ما میآمد؛ جوانان ما را به کام مرگ میکشانند بنابراین خانواده ها باید مراقب باشند به دام نیفتند.
دادستان کل کشور ادامه داد: ما به اعدام راضی نیستیم ولی با متخلفان برخورد میکنیم چرا که برخی با سودجویی میخواهند جامعه را وارد گرفتاری کنند.
محسنی اژهای در خصوص پرونده فساد بزرگ بانکی خاطرنشان کرد: این پرونده مراحل مختلفی دارد. ۲۰ نفر از کسانی که کارمند یا مدیر بانک ملی بودند در شعب مختلف که با این پرونده ارتباط داشتند محاکمه شدند و حکم قطعی و احکام اجرا شد. همچنین ۱۷ الی ۱۸ نفر آنها نیز در حال حاضر در زندان هستند و حکم آنها در مرحله اجرا است.
وی در خصوص اموال مهرگان که در خارج از کشور غیاباً محکوم شده بودند، گفت: حکم قطعی و اموال این موسسه در ایران شناسایی شده است و در روزهای آینده به مزایده گذاشته خواهد شد.
محسنی اژهای در خصوص پرونده متهم شرکت نفت اظهار کرد: پنج نفر در بازداشت در جهت ردیابی اموال قرار دارند که بازپرس این موضوع را دنبال میکند.
وی ادامه داد: قرار است اموال قیمتگذاری و بابت بدهی به شرکت وابسته به نفت پرداخت شود.
تعداد افراد متهم در فتنه 88 به 38 نفر رسید
محسنی اژهای در خصوص متهمان فتنه ۸۸ خاطرنشان کرد: ۲۸ نفر از متهمان فتنه شناسایی و کیفرخواست آنها صادر شده که به دادگاه ارجاع داده شدهاند. تعداد این افراد به ۳۸ نفر رسیده که ۱۴ نفر محکوم شده و حکم قطعی به مرحله اجرا رسیده و به اجرای احکام فرستاده شده است و فقط حبس این افراد از یک سال تا ۱۳ سال است.
دادستان کل کشور بیان کرد: افرادی هستند که با دفاع غیرقانونی در ارتباط با شبکه ماهوارهای، موجب اختلاف مسلمانان و مسائل ضد امنیتی در سطحهای مختلف، در هفته وحدت در نقاط مختلف کشور شدهاند و مسائلی برخلاف اسلام در چند استان نشر دادهاند با آنها برخورد شده و عوامل اصلی دستگیر، دفتر آنها پلمپ شده که امیدواریم تکرار نشود.
8 قاضی تحت تعقیب قرار گرفته اند
محسنی اژهای خاطرنشان کرد: برخورد با تخلفاتی که در سطح قوه قضاییه صورت میگیرد، از اولویتهای این قوه است که در این رابطه هشت قاضی تحت تعقیب قرار گرفتند، سه نفر محکوم شدند، سه کیفرخواست صادر شده و منتظر رأی دادگاه هستند و ۲ پرونده نیز تشکیل نشده است. همچنین ۱۲ وکیل متخلف تحت تعقیب بوده که ۱۰ نفرشان محکوم شده و وضعیت ۲ نفرشان در مرحله رسیدگی است.
سخنگوی قوه قضائیه در ادامه در خصوص پرونده بابک زنجانی نیز اظهار داشت: در حال حاضر 5 نفر در ارتباط با این پرونده در بازداشت به سر میبرند و بازپرس پرونده با همکاری وزارت اطلاعات، بازرسی کل کشور و بانک مرکزی در حال ردیابی اموال هستند و در حال بررسی وجوهی که به متهم این پرونده از طریق بانک مرکزی و محمولههای نفتی قرار گرفته بود هستند. لذا امیدواریم با توجه به دستور معاون اول رئیس جمهور اموال شناسایی شده قیمتگذاری شود و پس از تحویل به شرکت نفت تا حدی از بار این پرونده کاسته شود و اگر چیزی باقی ماند، متهم ملزم به استرداد آن شود.
وی در بخش دیگری از سخنان نسبت به کلاهبرداریهای جدید تحت عنوان شرکت یا تعاونی هشدار داد و از مردم خواست تا با کمی دقت اجازه ندهند که مورد سوء استفاده این افراد سودجو واقع شوند.
وی افزود: در هر صورت هرکس که شکایت می کند به آن رسیدگی می شود اما قرار نیست نتیجه ای که گرفته می شود همان باشد که شاکی می خواهد، البته بنده منظورم آقای ناطق نوری نیست.
دادستان کل کشور در خصوص اخبار منتشر شده از دادگاه غیر علنی پرونده( م.ه )گفت: در دادگاه غیر علنی حق انتشار کیفر خواست وجود ندارد و در مورد این پرونده فقط خود ایشان محکوم هستند.
محسنی اژه ای در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر علت پرداخت نصف مبلغ دیه به دانش آموزان دختر شین آبادی گفت: دیه زن و مرد برابر است، مدارک را اعلام کنید، ما رسیدگی می کنیم.
یکنفر از بازداشت شدگان واشنگتن پرس با قرار آزاد شد
وی در خصوص بازداشت خبرنگار واشنگتن پرس اظهار کرد: 4 نفر بازداشت شده بودند که یک نفر با قرار آزاد شد و سه نفر هنوز در بازداشت هستند و چون در مرحله تحقیق هستیم نمی توانم چیزی بگویم.
محسنی اژه ای ادامه داد: من اعلام کرده بودم که در مورد معوقات بانکی عزم جدی نمی بینم اما بانک مرکزی اعلام کرده است که عزم جدی دارد، باید منتظر باشیم تا پایان سال 93 وضعیت معوقات بانکی چه تغییری پیدا می کند.
وی در خصوص پرونده دکتر احمدی نژاد و معاون اول ایشان پاسخ داد: در مورد معاون اول رییس جمهور سابق هنوز حکمی صادر نشده و در مورد خود رییس جمهور دادگاه هنوز به مرحله ای نرسیده است.
بی اطلاعی خانواده آذر پیک صحیح نیست
محسنی اژه ای در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص بی اطلاعی خانواده آذر پیک از اتهام و وضعیت وی پاسخ داد: اصلا اینطور نیست، خانوده ایشان هم جای او و هم رای او را می دانند. قرار نیست که همه از اتهامات طرف با خبر باشند. گاهی اوقات لازم نیست حتی خانواده نیز مطلع شود و فقط خود متهم باید مطلع شود.
وی در خصوص سرانجام قاضی مرتضوی پاسخ داد: ایشان یک پرونده داشتند که رسیدگی شد، حکم صادر شد و الان در دیوان عالی کشور یک پرونده دیگر هم دارند که در دادسرا در حال رسیدگی است.