ایاد علاوی:

در رهبری جهانی خلأ وجود دارد/ مواضع آمریکا در منطقه مشخص نیست

معاون رئیس‌جمهور عراق با اشاره به مشخص نبودن مواضع منطقه‌ای دولت کنونی آمریکا در قبال خاورمیانه گفت: در رهبری جهانی خلأ وجود دارد.
کد خبر: ۲۴۵۹۲۷
تاریخ انتشار: ۱۱ تير ۱۳۹۶ - ۱۶:۴۹ - 02July 2017
به گزارش گروه بین‌الملل دفاع پرس، یکی از معاونان رئیس‌جمهور عراق در مصاحبه با سی‌ان‌ان از مواضع منطقه‌ای آمریکا انتقاد کرد.

ماحصل مصاحبه مجری ارشد این شبکه آمریکایی با «ایاد علاوی» معاون رئیس‌جمهور عراق را در زیر بخوانید:

«کریستین امانپور: شما یادتان هست رئیس‌جمهور اوباما نظامیان آمریکایی را در پایان سال 2011 (از عراق) خارج کرد. ظرف دو یا چند سال،‌ ما شاهد ظهور داعش و کنترل موصل توسط آنها بودیم و حالا هم که رئیس‌جمهور ترامپ درباره سیاست "ابتدا آمریکا" صحبت می‌کند و می‌بینید که او چطور در خاورمیانه با عربستان سعودی علیه قطر و علیه ایران اتحاد کرده است. سوال من این است که آیا شما می‌دانید چه اتفاقی دارد می‌افتد؟

ایاد علاوی: در آمریکا نه نمی‌دانم. هنوز نمی‌دانم.

امانپور: شما می‌دانید که سیاستی(از سوی آمریکا) در قبال کشور شما وجود دارد.

علاوی: آنچه من می‌دانم این است که سیاستها در حال تنظیم شدن هستند اما سیاست‌های مشخص درباره مسیر رو به جلو و کاری که باید صورت بگیرد،‌ وجود ندارد.

امانپور: چطور تقلا برای قدرت و کنترل منطقه توسط همه این کشورهای مختلف در منطقه بر عراق اثر می‌گذارد خواه عربستان سعودی باشد خواه ایران یا قطر؟

علاوی: بگذارید به شما بگویم که به نظر من،‌ در رهبری کلی جهانی یک خلاء وجود دارد و آمریکایی‌ها باید به بازگشتشان به نقش سنتی‌شان به عنوان یک قدرت بین‌المللی سرعت بدهند. این خلاء ایجاد شده است و ظهور دوباره شوروی،‌ فدراسیون روسیه و چین و مشکلات در قلب و مرکز دنیا که همان خاورمیانه است،‌ نمی‌تواند برای همیشه ادامه یابد و من حدس می‌زنم که یکی از فاکتورهای مهم غایب برای پرداختن به ثبات و در سطح جهانی،‌ آن است که آمریکایی‌ها از فقدان سیاست‌های مشخص برای پیشبرد امور و انجام کارها،‌ لذت برده بودند.

امانپور: آیا شما اصلا فکرش را می‌کردید که این نتیجه پس از تهاجم 2003 باشد؟

علاوی: واقعا نه فکرش را نمی‌کردم. ضمنا من این موضوع را در اوایل سال 2003 و 2004 در مطالبی در واشنگتن پست و نیویورک تایمز تصریح کردم که چنین موضوعی می‌تواند به تشدید و وخیم شدن کلی اوضاع منطقه بیانجامد. و این همان چیزی بود که اتفاق افتاد. این چیزی است که شما دارید برای سال 2003(جنگ علیه عراق) می‌پردازید.

امانپور: و روشنایی خیلی کمی در پایان تونل دیده می‌شود(امید بسیار کمی به بهبود اوضاع وجود دارد)

علاوی: بله بله».

انتهای پیام/ 221
نظر شما
پربیننده ها