«محسن شیرازیزاده» نویسنده این کتاب سعی کرده تا غالب آثار مکتوب در این حوزه را جمع آوری کرده و شمایی کلی از زاویه نگاه غربیان به جنگ عراق علیه ایران به مخاطب ارائه دهد.
«منبع شناسی دفاع مقدس در زبان انگلیسی» بعد از معرفی محتوایی و مختصر هر اثر، چکیده هر کدام از آنها را آورده است. این اثر میتواند در عین حال منبعی کارآمد در حوزه پژوهش دفاع مقدس برای محققین ایرانی و غیرایرانی دانست.
نویسنده در پیشگفتار خود آورده است:
«در این اثر سعی شده است ساختار تقریبا استانداردی از آثار ترجمه شده ارائه گردد که شامل عنوان، سال انتشار، نویسنده یا نویسندگان، مراکز انتشاراتی و چکیده مختصری از آن میشود. بیشک بررسی و مرور این آثار در کلیه قالبهای مختلف پژوهشی، امری ضروری به نظر میرسد. آشنایی و رجوع به این آثار، کارکردها و نتیایج زیر را در پی خواهد داشت:
آشنایی با سوالات، فرضیات و نوع تحلیلهای مطرح در نهادهای بینالمللی
اطلاع از تحریف، اشتباهات و استنتاجهای غلط درباره واقعیت هشت سال دفاع مقدس
آگاهی از مهمترین مسائل و چالشهای اقتصادی و حقوقی دوران دفاع مقدس از نگاه پژوهشگران بینالمللی
به کارگیری یافتهها و نتایج صحیح به دست آمده از تحقیقات مختلف»
با توجه به نظر گردآورنده، این اثر در زمره کتابهای مرجع قرار میگیرد و ضروری است تا آثار دیگری با این رویکرد تدوین و منتشر شود.
«منبع شناسی دفاع مقدس در زبان انگلیسی» در 520 صفحه به کوشش «محسن شیرازیزاده» و در 2000 نسخه توسط «بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس» منتشر شده است.
انتهای پیام/ 161