علیرغم مخالفت آمریکا صورت میگیرد؛
تلاش سازمان ملل برای تصویب پیمان منع تسلیحات هستهای
کشورهای عضو سازمان ملل قصد دارند در نشست روز جمعه پیمان منع استفاده از تسلیحات هستهای را علی رغم مخالفت آمریکا، بریتانیا، فرانسه و سایر قدرتهای هستهای تصویب کنند.
به گزارش گروه بینالملل
دفاع پرس، در حالی که قدرتهای اتمی جهان مذاکرات بر سر پیمان منع تسلیحات اتمی را تحریم کردهاند، کشورهای عضو سازمان ملل قصد دارند در نشست امروز جمعه خود این پیمان را تصویب کنند.
بر اساس این گزارش کشورهای حامی این پیمان آن را یک پیشرفت تاریخی میدانند ولی قدرتهای اتمی جهان این پیمان را غیر واقعی ارزیابی کرده و بر این باورند که این پیمان تاثیری بر کاهش ذخایر جهانی تسلیخات اتمی نخواهد داشت. کشورهای اتمی جهان هم اکنون بیش از 15 هزار سلاح اتمی در اختیار دارند.
141 کشور جهان به رهبری اتریش، برزیل، مکزیک، آفریقای جنوبی و نیوزلند طی سه هفته مذاکرات بر سر پیمان منع استفاده از تسلیحات اتمی را آغاز کرده اند که شامل ممنوعیت تولید، ذخیره سازی یا تهدید استفاده از این تسلیخات خواهد شد.
طرفداران و حامیان این پیمان امیدوارند که با تصویب آن فشار بر کشورهای هسته ای برای جدی گرفتن خلع سلاح اتمی بیشتر شود.
الاین وایت گومز نماینده کاستاریکا در سازمان ملل که رئیس کنفرانس سازمان ملل در خصوص پیمان منع تسلیحات اتمی است، در این باره تاکید کرد: این یک لحظه تاریخی است. جهان بیش از 70 سال منتظر چنین اقدام قانونی و حقوقی بوده است. این اقدام یک پاسخ به بشریت است.
هیچکدام از 9 دارنده تسلیحات اتمی، در این مذاکرات شرکت نکردهاند، یعنی آمریکا، روسیه، بریتانیا، چین، فرانسه، هند، پاکستان، کره شمالی و رژیم صهیونیستی.
اکثر کشورهای عضو ناتو و حتی ژاپن که از حملات اتمی به شدت آسیب دیده است، در این مذاکرات حضور نیافته اند.
نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل 27 مارس زمانی که مذاکره درباره این پیمان آغاز شد، در سخنانی تاکید کرد: من چیزی بیشتر از این برای خود و خانواده ام نمی خواهم که جهان عاری از تسلیحات اتمی باشد ولی باید واقع بین باشیم. آیا کسی هست که معتقد باشد کره شمالی با ممنوعیت استفاده از تسلیحات اتمی موافقت کند؟
کشورهای هسته ای جهان بر این باورند که زرادخانه های اتمی تنها یک عامل بازدارنده در برابر حملات هسته ای است و آنها به پیمان ان پی تی کاملا پایبند هستند.
کشورهای غیر هسته ای جهان به شدت از روند کند خلع سلاح اتمی ناراضی هستند و نگران آن هستند که تسلیحات اتمی به دست گروه ها و یا سازمان های تروریستی و تبهکار بیفتد.
انتهای پیام/ 121