مخدومی در نشست ششمین جشنواره «رسول آفتاب»:
مردم «آتش به اختیارها» را شناسایی کنند/ داور اول ما مردم هستند
مدیر عامل موسسه «رسول آفتاب» گفت: در این دوره از آحاد مردم دعوت کردهایم تا آتش به اختیارهای شهرها و روستاها را شناسایی و به ما معرفی کنند.
به گزارش گروه فرهنگ و هنر
دفاع پرس، نشست خبری ششمین جشنواره مردمی رسول آفتاب با محوریت آتش به اختیارها با حضور رحیم مخدومی مدیرعامل مؤسسه رسول آفتاب برگزار شد.
مخدومی گفت: در این دوره از آحاد مردم دعوت کردهایم تا آتش به اختیارهای شهرها و روستا را شناسایی و به ما معرفی کنند و از آنجا که گستره این جشنواره انقلاب اسلامی از پیش از آن تا امروز است، هر کس در راستای انقلاب اسلامی فعالیت کرده باشد میتواند به ما معرفی شود.
وی افزود: پس از شناسایی شخصیتهای گروههای آتش به اختیار در قالب یک فهرست معرفی خواهند شد و به همین واسطه فعالیتهای آنها به عنوان یک الگو به جامعه معرفی خواهد شد. خروجی این جشنواره بانک سوژهای است که برای تولید محتوا فراهم خواهد شد که برای مثال در حوزه فیلمسازی بسیار کمک خواهد کرد.
این فعال فرهنگی گفت: جشنواره از آنجایی که هیچ ردیف بودجهای ندارد و ارشاد نیز با توجه به آنکه حمایت از تشکلهای فرهنگی غیردولتی از جمله وظایفش به شمار میرود به همین خاطر ما با کمکهای مردمی فعالیت خواهیم کرد. ارشاد حتی پاسخ نامههای ما را نمیدهد چه رسد به اینکه بخواهد پاسخ دهد و به خاطر همین محدودیتها میزان جوایز جشنواره مشخص نیست و تلاش میکنیم تا اعتبار آن تأمین شود.
مخدومی گفت: فراخوان این جشنواره از امروز آغاز شده و تا شهریور ماه ادامه خواهد داشت و این گام اول است تا به بانک کامل و رضایتبخش برسیم. هر کس در شهر و روستای خودش آتش به اختیاری را میشناسد به جشنواره معرفی کند البته آثار هنری که به معرفی تشکلها و شخصیتهای آتش به اختیار میپردازد نیز جداگانه بررسی خواهد شد اما داور اول ما مردم خواهند بود.
مخدومی با اشاره به پیشینه این جشنواره گفت: پیش از این، 5 دوره از جشنواره رسول آفتاب برگزار شده که اولین دوره با فتنه 88 آغاز شد و موضوعات دیگری مانند اسلام آمریکایی، من انقلابیام و ... در دورههای بعدی این جشنواره مطرح شد. موضوعاتی که رسول آفتاب انتخاب میکند مهمترین مسائل روز است که به واسطه آنها میخواهیم مسائل را به مردم منتقل کنیم.
وی افزود: ما احساس کردهایم روحیه آتش به اختیاری گرهگشای بسیاری از مسائل است و با این روحیه بسیاری از ناشدنیها شدنی است، برای نمونه تشکیل نهاد امور تربیتی نشأت گرفته از روحیه آتش به اختیاری بوده است چون با توجه به شاخصهایی که برای فعالیت آتش به اختیار از سوی رهبر انقلاب مطرح شده راهاندازی امور تربیتی چنین تصویری را به ذهن متبادر میکند. امور تربیتیها فرهنگ و هنر را بومی کردند در حالی که امروز کمتر چنین چیزی را میبینید.
مدیر مؤسسه رسول آفتاب گفت: در حالی امور تربیتیها بدون چشمداشت راه افتاده بودند که دولت اصلاحات ریشه آن را خشکاند. ما امروز شاهدیم که بسیاری از اعمال خشونتطلبانه را به عنوان عملی آتش به اختیار معرفی میکنند که البته این جز با نیت انحراف از اصل موضوع صورت نمیگیرد.
او اضافه کرد: جشنواره عمار هم یکی دیگر از نمونههای آتش به اختیار در عرصه سینما است جشنوارهای که سعی کرده سینما را بین مردم ببرد و از این حالت اشرافی و اختصاصی خارج کند تا همه مردم از روستایی و شهری بتوانند از آن استفاده کنند. مرحوم شهید مطهری، شهید دیالمه، محمود حکیمی، علیرضا قزوه و ... نیز از جمله شخصیتهایی هستند که میتوان به عنوان شاخص آتش به اختیاری به آنها اشاره کرد.
انتهای پیام/121