سرهنگی:

آثار اسرا می‌تواند قیمت جنگ را مشخص کند/ اگر قیمت جنگ را می‌دانستیم بهتر رفتار می‌کردیم

مدیر دفتر ادبیات مقاومت و پایداری حوزه هنری گفت: نامه‌های اسرا به تنهایی می‌تواند قیمت تمام شده جنگ را مشخص کند که اگر این قیمت مشخص می‌شد امروز رفتار بهتری نسبت به دفاع مقدس داشتیم.
کد خبر: ۲۴۶۸۴۱
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۳۹۶ - ۲۰:۰۰ - 08July 2017
آثار اسرا می‌تواند قیمت جنگ را مشخص کند/ اگر قیمت جنگ را می‌دانستیم بهتر رفتار می‌کردیم
به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، «جواد کاور بخشایش» از نویسندگان حوزه کتاب دفاع مقدس در مراسم رونمایی از کتاب «خداحافظ آقای رئیس» با اشاره به اینکه نزدیک به 300 کتاب در حوزه ادبیات اردوگاهی و اسارت در ایران نوشته شده است اظهار داشت: 66 عنوان کتاب شامل خاطرات اسرای عراقی حاضر در ایران است که عمده این کتاب‌ها به قلم استاد «مرتضی سرهنگی»، مدیر دفتر ادبیات مقاومت و پایداری حوزه هنری نوشته شده است.

کتاب خداحافظ رئیس اثر مظلومیت اسرای ایرانی است

وی با اشاره به ابعاد این اثر گفت: محتوای این که خاطرات «حجت الاسلام علی علیدوست» را روایت می‌کند نشان می‌دهد که چه زحماتی در حوزه ادبیات اسارتگاهی کشیده شده است.
کامور بخشایش تصریح کرد: این اثر یکی از اسناد مظلومیت ما در دفاع مقدس است که تاریخ شفاهی اسرا از چگونگی زیست آنان در اردوگاه‌های عراق را نشان می‌دهد.

کامور بخشایش در خصوص ویژگی‌های این اثر ادامه داد: از ویژگی‌های دیگر این کتاب پرداختن به ابعاد مختلف منظومه فکری عملی «ابوترابی فرد» است. خاطراتی زنده و دقیق از ایشان که می‌توان تاریخ شفاهی زندگی او را از دل اینگونه کتاب ها بیرون کشید.

اسارت لحظه‌ای در جنگ است که سلاح رفتار و گفتار می‌شود

«مرتضی سرهنگی»، مدیر دفتر ادبیات مقاومت و پایداری حوزه هنری در این مراسم با اشاره به ادبیات اسارتگاهی بیان داشت: این ادبیات از شناخته شده ترین گونه‌های ادبیات جنگ است. ادبیات اسارتگاهی، اردوگاهی و بازداشتگاهی از انسانی‌ترین گونه‌های ادبیات جنگ است.

وی با برشمردن ویژگی‌های کتاب «خداحافظ آقای رئیس» گفت: کتاب از دو فصل کلی شامل زمان جنگ این رزمنده و در ادامه لحظه به اسارت درآمدن او تشکیل شده است. زمانی که درهای اردوگاه به روی او باز می‌شود لحظه دیگری در جنگ است که سلاح او رفتار و گفتار می‌شود و با خواندن این خاطرات خواننده خود را جای راوی تصور می‌کند.

سرهنگی با ابزار خوشحالی از رونقش اینگونه ادبیات در کشور تصریح کرد: نوشتن پس از جنگ در دنیا یک سنت است. در جایی که کاغذ برداشته و از روحیات خود می‌نویسند گدازه‌های اتش فشان است که از سینه فرد بیرون می‌ریزد و تنها کسانی می‌توانند جلوی نوشته‌های او را بگیرند که بتوانند جلوی احساسات او را نیز بگیرند.

اثری از 10 میلیون نامه بین اسرا و خانواده‌هایشان در دست نیست

این نویسنده حوزه دفاع مقدس در بخش دیگری از صحبت‌های خود در اشاره‌ای به وجود 6 میلیون نامه رد و بدل شده بین اسرا و خانواده‌هایشان به عنوان سند گفت: صلیب سرخ عنوان کرده است که 10 میلیون نامه بین اسرای ایرانی و خانواده‌هایشان رد و بدل شده است که امروز اثری از این نامه در دست نیست در صورتی که این آثار از محکمات جنگ است.

وی تصریح کرد: به شخصه 12 هزار نامه جمع‌آوری کرده‌ام. اگر تمام خاطرات جنگ را کنار بگذاریم همین آثار می‌تواند قیمت تمام شده جنگ را مشخص کند. اگر قیمت دفاع مقدس درامده بود بسیاری از رفتارهای امروز را نمی‌دیدیم.

انتهای پیام/ 141

نظر شما
پربیننده ها