سنگری:
ژرفای مفهوم اسارت در فرهنگ ما در هیچ جای جهان دیده نمیشود/ قلمرو تازهای در حوزه آثار اسیران گشوده شده است
نویسنده و پژوهشگر حوزه دفاع مقدس با اشاره به گشوده شدن قلمروی جدید در حوزه آثار اسیران گفت: ژرفا و گستردگی مفهوم اسارتی که در فرهنگ ما وجود دارد در هیچ کجای جهان دیده نمیشود.
به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد
دفاع پرس، «محمدرضا سنگری»، محقق نویسنده و پژوهشگر کتاب در مراسم رونمایی از کتاب «خداحافظ آقای رئیس» که عصر امروز (شنبه 17 تیرماه) در مرکز تبادل کتاب برگزار شد به مسئله اسارت و آزادگی اشاره کرد و اظهار داشت: در فرهنگ هیچ ملتی گستردگی و ژرفایی اسارت را آنطور که در فرهنگ ما وجود دارد نمیبینیم، اسارت فکری، شیطانی، نفس و نمادهایی که برای آن به کار بردهمیشود از گذشته ادبی و در حوزه روایات و آیات در هیچ فرهنگی وجود ندارد.
وی با بیان این موضوع که منظرهای تازه به اسارت باز شده است و قلمروهای تازهای در این حوزه میبینیم افزود: در موضوع اسارت و کتابهای به چاپ رسیده 10 عنصر میبینیم که همه آن در کتاب «خداحافظ اقای رئیس» وجود دارد.
سنگری بیان کرد: عنصر اول رفتن به جنگ است. بسیاری از اسرا فرصت جنگیدن پیدا نکردند. برخی سالها در جنگ بودهاند و بعد به اسارت درآمدند. در کتاب به خوبی به عناصر نابابی که بعضا در اردوگاه دیده میشد اشاره شده است. حتی در کتاب آمده است که چطور برخی از این افراد در برابر رفتار «ابوترابی» متحول میشوند.
سنگری بیان کرد: نکته دوم اسارت است. عکسالعمل فرد در لحظهای که اسیر میشود و تمام پشتوانههایی که داشته است به سراغ او میآیند در این بخش پرداخته میشود. برخی در این لحظه آرام و برخی دچار تشویش میشوند باید بدانیم برخورد اسرا در لحظه اسارت چگونه است.
این محقق و نویسنده عنوان کرد: بخش بعد دوران اسارت است که عمدتا به آن پرداخته میشود. در این کتاب راوی به توصیف این دوران با صداقت و صراحت میپردازد و این یکی از بایستههایی است که در بیان خاطرات باید اتفاق بیوفتد.
وی با اشاره به مصادیق ایثار در این اثر گفت: 57 نمونه شاخصه ایثار در کتاب مطرح میشود. اگر قرار است برای آینده تصمیم بگیریم باید امروز خود و این مصادق را بشناسیم.
سنگری عنوان کرد: نکته بعدی سلوک و رفتار اسرا در موقعیت است که چطور با مسائل ارتباط برقرار میکنند. در فضایی که اتفاقات بسیاری رخمیدهد و هر لحظهاش مرگ است رفتار درست اسرا گوهر وجودی آنان را نمایش میدهد.
وی افزود: در این کتاب شناخت دشمن که چه رفتاری با اسرای ایرانی داشتند و متقابلا رفتار ما با اسرای عراقی نمایان میشود.
این پژوهشگر و نویسنده کتاب تصریح کرد: نکته مهم بعدی در اسارت شبکههای ارتباطی است. پنج شبکه ارتباطی شامل ارتباط با خود، ارتباط با دیگران، ارتباط با خدا، ارتباط با پدیدههای اطراف و ارتباط با تاریخ است که باید در کتابهای مربوط به اسرا تبیین شود.
وی ادامه داد: نکته بعدی دنیای جدیدی است که پیش روی اسیر قرار میگیرد و نکته دیگر فلاشبکهایی است که اسیر به گذشته، به جبهه و به آینده خود میزند که شاید برخیها را فراموش کرده باشد.
سنگری بیان کرد: مسئله دیکر زیست یک آزاده بعد از آزادی است که میتوان به هر کدام از آنها در کتابی جداگانه پرداخت.
انتهای پیام/ 141