حذف تدریجی بازبینی آثار به صورت فیلم ـ تئاتر با رجوع به اجراهای زنده، اصلاح فرآیند انتخاب آثار با تکیه بر خرد جمعی و مراجعه به آرای طیف وسیعی از کارشناسان و مدیران تئاتر، اعتبار بخشی به جوایز جشنواره با فرآیند استانداردسازی موضوع داوری و کاستن تعداد جوایز، مانند دیگر جشنواره های جهانی تئاتر، توجه به ظرفیت های نوین اجرایی با حمایت از گونه های مختلف تئاتر، تلاش برای هویت یابی و کارایی اجتماعی جشنواره تئاتر فجر در ترسیم روند جشنواره سی و ششم معرفی شده است.
جشنواره تئاتر فجر که توسط اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انجمن هنرهای نمایشی ایران و مؤسسه بینالمللی تئاتر (ITI) برگزار می شود شامل بخش های مرور تئاتر ایران، تئاتر ملل، مهمان، بخش خارج از صحنه (Offstage)، بخش به علاوه فجر، بخش مسابقه تئاتر ایران و بخش مسابقه تئاتر بین الملل می شود.
بخش مرور تئاتر ایران شامل آثاری خواهد بود که تولیدات اجرا شده در تالارهای نمایشی کشور، برگزیدگان جشنواره های تئاتر استانی و آثار دانشجویی را در بر می گیرد. توضیحات شرایط و زمانبندی هر بخش به تفکیک در فراخوان آمده است.
بخش خارج از صحنه (Offstage) شامل هر گونه اجرا در خارج از صحنه و بیرون از فضاهای تئاتری متعارف با رویکرد تغییر در قراردادهای اجرایی، مکان اجرا و شکل ارتباط با مخاطب است که بر اساس مکان اجرا، در دسته های اجرا در مکان های نامتعارف (در خیابان، اماکن تاریخی، ورزشگاه ها، محیط های طبیعی، کارخانه ها و اماکن متروک و...)، اجراهای کاربردی (درحوزه های مسئولیت اجتماعی؛ شامل اجرا با مهاجرین، سالمندان، معلولین، زندانیان، کودکان بیش فعال، اوتیسم، کودکان کار، روشندلان، نابینایان و... در خارج از صحنه و یا مکان های مرتبط) و پرفورمنس آرت (Performance Art) قرار می گیرد.
مطابق فراخوان پایان مهلت ثبت در خواست حضور در بخش مرور تئاتر ایران ۱۴ مرداد ۹۶ اعلام شده است و هنرمندان می توانند با مطالعه دقیق فراخوان و گاه شمار هر بخش برای حضور در جشنواره سی و ششم فجر اقدام کنند.
نشانی دبیرخانه تهران، خیابان حافظ، خیابان استاد شهریار، خیابان هانری کربن، شماره ۱۸، طبقه اول است.
سی و ششمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به دبیری فرهاد مهندسپور برگزار می شود.