به گزارش گروه بین الملل
دفاع پرس، «علیرضا جهانگیری» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان منع سلاحهای شیمیایی(OPCW) در لاهه، ضمن انتقاد از برگزاری نشست فوق العاده شورای اجرایی این سازمان طی هفته گذشته، آن را اقدامی تبعیص آمیز و براساس استانداردهای دو گانه علیه سوریه ارزیابی کرد.
سفیر و نماینده دائم کشورمان جلسه فوق العاده این سازمان در مورد سوریه را تلاش برخی کشورها برای سوء استفاده از این سازمان فنی و تخصصی در جهت رسیدن به اهداف سیاسی خود قلمداد کرد و نسبت به آن هشدار داد.
جهانگیری که در هشتاد و پنجمین اجلاس شورای اجرایی سازمان منع سلاحهای شیمیائی سخن می گفت: با ابراز نگرانی از کاربرد سلاحهای شیمیایی توسط گروههای تروریستی در سوریه و عراق، توجهات را به ماهیت واثرگذاری جهانی گروه های مذکورجلب نمود و بر این اساس خواستار محکوم نمودن این اقدامات توسط کشورهای عضو گردید.
وی بر لزوم اتخاذ تدابیری همه جانبه و متحد برای جلوگیری از وقوع مجدد کاربرد سلاحهای شیمیائی توسط گروههای تروریستی تاکید کرد.
سفیر و نماینده دائم کشورمان در لاهه همچنین سفر مدیر کل سازمان منع سلاح های شیمیایی به کشورمان در هفته گذشته را موفقیت آمیز خواند و تصریح کرد: در این سفر که بمناسبت سی امین سالگرد حمله شیمیایی به سردشت انجام گرفت مدیرکل سازمان منع سلاحهای شیمیائی با مقامات عالیرتبه کشورمان ملاقات و از موزه صلح تهران نیز بازدید کرد.
جهانگیری آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای گسترش همکاری های بیشتر با این سازمان بویژه در زمینه برگزاری دوره های مربوط به مداوای قربانیان سلاح های شیمیایی را اعلام کرد.
سفیر و نماینده دائم کشورمان در لاهه همچنین اهمیت همکاری های بین المللی در زمینه اجرای کنوانسیون سلاح های شیمیایی را خاطر نشان ساخت و بر لزوم پرهیز از اعمال محدویت های مغایر با کنوانسیون در روابط تجاری کشورها تاکید نمود.
وی خواستار اجرای کامل ماده یازده کنوانسیون مبنی بر لزوم توسعه اقتصادی و تکنولوژیک کشورهای عضو و تشویق و توسعه همکاری های بین المللی در زمینه فعالیت های شیمیایی و همچنین مبادله بین المللی اطلاعات علمی و فنی در زمینه های صلح آمیز گردید.
خاطر نشان می سازد، شورای اجرایی سازمان منع سلاح های شیمیایی یکی از مهمترین ارکان تصمیم گیری سازمان مذکور است. هشتاد و پنجمین اجلاس آن از تاریخ 20 تیر در مقر سازمان مذکور در لاهه آغاز و تا امروز جمعه 23 تیر ادامه خواهد داشت. موضوعات مهمی چون اجرای کامل مفاد کنوانسیون سلاح های شیمیائی، انهدام سلاح های شیمیائی، آینده سازمان، جهانشمولی مقابله با تروریسم شیمیائی و معرفی نامزدهای پست مدیرکل آتی سازمان از موضوعاتی می باشد که در دستور کار نشست فوق قرار دارد.
برای جانشینی احمد اوزمجو مدیر کل فعلی سازمان که از سال 2010 تاکنون طی دو دوره متوالی مدیرکل سازمان بوده است، هفت نامزد از کشورهای اسپانیا، دانمارک، کره جنوبی، مجارستان، بورکینافاسو، لیتوانی و عراق اعلام آمادگی کردهاند.
انتهای پیام/ 111