به گزارش خبرنگار ساجد، شهید «حسن محمدی کیا» 31 شهریور 1336 چشم به جهان گشود. وی طی عملیات نصر 6 در تاریخ 3 مرداد 1366 در میمک ایلام به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
«بسم الله الرحمن الرحیم
انالله و انا الیه راجعون.
فلیقاتل فى سبیل الله الذین یشترون الحیوة الدنیا بالاخرة و من یقاتل فى سبیل الله فیقتل او یغلب فسوف نؤتیه اجرا عظیما
مومنان باید در راه خدا با آنان كه حیات مادى دنیا را بر آخرت گزیدند جهاد كنند و هر كس در جهاد در راه خدا گشته شد یا فاتح گردید او را به زودى در بهشت پاداش بزرگ دهیم. (سوره نساء/ آیه 47)
با درود بر امام عصر حضرت مهدى (عجل الله فرجه) و نایب بر حقش امام خمینى و درود به ارواح طیبه شهداى راه حق و حقیقت و شهداى صدر اسلام تاكنون و درود بر آنان كه مرگ سرخ را بر مرگ در بستر ترجیح داده و خط سرخ شهادت را برگزیده و پیرو سرور شهیدان حضرت سیدالشهداء امام حسین علیهالسلام گردیدند و درود بر امت شهید پرور جمهورى اسلامى ایران كه همواره در دفاع از اسلام و پیروى از خط رهبرى تلاش پیگیر نموده است و درود بر شما پدر و مادر عزیزم كه از بدو تولدم تاكنون زحمات زیادى براى من كشیدهاید و درود بر تو همسر عزیزم كه از فرزندانم مراقبت مىكنى و انشاءالله فرزندانم را خوب تربیت كنى.
اینک كه از میان شما مىروم تا قدم در دنیاى جدیدى بگذارم. این بنده حقیر چند كلامى به عنوان یادگار براى شما باقى مىگذارم.
همواره به یاد خدا باشید و در تمام امور خدا را ناظر بر اعمال خود بدانید و تنها به او توكل كنید و بس. به نماز و واجبات دین اهمیت بسیارى دهید چرا كه نماز ستون دین است و معراج مومن، نمازهاى روزانه را به جماعت بخوانید كه دست خداوند به همراه جماعت است، محبت اهل بیت و خاندان پیامبر را فراموش نكنید، همواره پشتیبان ولایت فقیه و پیرو خط رهبرى باشید و از تفرقه بپرهیزید.
در كار آخرت به بالا دست و در كارهاى دنیا به زیر دستان بنگرید، هنگام تشیع جنازهها، حاضر شدن بر مزار اموات و شهدا، از آمدن و رفتنها عبرت گرفته و مرگ را زیاد یاد كنید كه به این دنیا دلبستگى پیدا نكنید تا هر لحظه آمادهى پذیرش مرگ باشید و به مقامات دنیایى دلخوش نباشید كه دوام ندارد. نماز شب و مناجات سحرگاه را فراموش نكنید و در مناجات و راز و نیازتان با پروردگار دعا به رزمندگان را به خاطر داشته باشید. براى پیروزى رزمندگان و فرج امام زمان (عج) دعا كنید و قرآن خواندن را بیاموزید و در اوقات فراغت و ناراحتى و هنگامى كه تنها هستید قرآن را زیاد بخوانید. به كمک مظلومان و فقرا بشتابید و دست دهنده داشته باشید و صدقات را از یاد نبرید. همیشه براى اوقات خود برنامهریزى نمایید كه قسمتى را براى عبادت و قسمتى را براى مطالعه و قسمتى را براى كار و قسمتى را براى استراحت قرار دهید. هیچ گاه عمر را بیهوده تلف ننمایید كه هنگام عبور از صراط از نعمت عمر از شما سوال مىشود كه عمرتان را چگونه گذراندید؟
حقوق مردم را به آنان برگردانید كه قابل بخشش نیست و اگر حقى از كسى بر شما باشد در آخرت متحمل زیانهاى جبران ناپذیرى خواهید شد. در همین جا از كسانى كه حقى بر من دارند و ممكن است بنده فراموش كرده باشم حقشان را ادا نمایم، عاجزانه تقاضا دارم اگر چیزى از این دنیا براى این حقیر مانده است از آن حق خود را برداشت نمایند و یا مرا عفو كنند.
و اكنون خواهشى چند از خانواده خود دارم:
و باز هم درود بر شما پدر و مادر عزیزم. مىدانم كه زحمات زیادى براى بنده كشیدهاید و نتوانستهام زحمات شما را جبران كنم. انشاءالله كه مرا مىبخشید. بنده مىخواهم كه از اقوام و آشنایان براى بنده طلب آمرزش كنید تا آسوده گردم. برادرانم را بیشتر به پایبند بودن به دین مبین اسلام ترغیب و تشویق نمایید.
و درود بر شما اى پدر و مادر و همسرم كه از ابتداى زندگى مشتركم با فرزندتان، زحمات زیادى را از جانب بنده و فرزندانم متحمل شدهاید و لذا بر بنده حق دارید از شما مىخواهم كه همسرم را دلدارى داده و خواهش مىكنم كه هم آن گونه كه تاكنون براى همسر و فرزندانم زحمت كشیدهاید به همسرم كمک كنید تا فرزندانم بزرگ شوند.
درود بر تو اى همسر گرامیم، اول از هر چیز از شما مىخواهم كه به نماز اهمیت دهى و فرزندانم را از كودكى به نماز خواندن عادت دهى و از شما مى خواهم فرزندانم را كتک نزنى چرا كه آنها پارهى تن بنده هستند. و اما اگر مایل باشى بعد از بنده همسر اختیار كنى سعى كن فردى را انتخاب كنى كه مومن، مسلمان و خوش اخلاق باشد تا فرزندانم كمتر كمبود بنده را احساس كنند و اگر تمایل به این كار نداشتى در تربیت فرزندانم بسیار دقت كن تا بتوانند براى جامعه اسلامى خود انسانهاى مفیدى گردند.
والسلام
بنده حقیر حسن محمدى كیا
مورخ 1366/01/03»