بررسی جنگ غزه درگفت‌وگوی دفاع پرس با شیخ‌الاسلام

موشک‌های دست‌ساز مقاومت پایه‌های ارتش صهیونیستی را متزلزل کرد/ تجربه فرماندهان حزب‌الله لبنان به کمک مقاومت فلسطین آمد

گروه‌های مقاومت به این درجه از توانمندی رسیدند که بتوانند موشک‌های متنوع تولید کنند و الان همین موشک‌های دست‌ساز، پایه‌های ارتش اسراییل و به تبع آن پایه‌های رژیم صهیونیستی را سست کرده است.
کد خبر: ۲۵۱۰۵
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۰ - 13August 2014

موشک‌های دست‌ساز مقاومت پایه‌های ارتش صهیونیستی را متزلزل کرد/ تجربه فرماندهان حزب‌الله لبنان به کمک مقاومت فلسطین آمد

به گزارش خبرنگار بین الملل خبرگزاری دفاع مقدس، حدود یک ماه از جنگ غزه می گذرد. حال بمباران خانه های مسکونی و کشته شدن غیرنظامیان فلسطینی و همچنین موشک باران شهرک های صهیونیستی و به هلاکت رسیدن سربازان نیروی زمینی ارتش اسراییل به امری معمول تبدیل شده است. هر چند رژیم صهیونیستی در این جنگ تلفات بی سابقه ای را متحمل شدند با این حال مقامات صهیونیست همچنان بر ادامه بمباران مناطق مسکونی مصر هستند و می گویند تا زمانی که تمامی تونل های زیرزمینی حماس تخریب نشود دست از حمله نظامی بر نمی دارند.

اما علاوه بر تلفات سنگین نظامیان صهیونیست موضوعی که تعجب و شگفتی صهیونیست ها را به همراه داشته، توانمندی مقاومت در تولید و شلیک بی وقفه موشک به سرزمین های اشغالی است. روزنامه صهیونیستی هاآرتص در گزارشی که در روز بیست و هشتم جنگ غزه منتشر کرده ادعا کرده است گروه های مقاومت فلسطین موفق به شلیک 3245 موشک به سرزمین های اشغالی شدند.

با این حال برای برررسی ریشه های جنگ غزه ، نتیجه جنگ و پیامدهای این جنگ برای گروه های فلسطینی و همچنین کابینیه نتانیاهو با حسین شیخ الاسلام به گفتگو نشستیم.

شیخ الاسلام متولد سال ۱۳۳۱ در شهر اصفهان است. وی به همراه دانشجویان پیرو خط امام بازسازی و رمز گشایی لانه جاسوسی آمریکا نقش پررنگی داشته است. معاونت سیاسی و قائم مقامی وزارت امور خارجه، سفیری جمهوری اسلامی ایران در سوریه، نماینده مردم تهران در مجالس شورای اسلامی در دوره هفتم بخشی از سمتهای او بوده است. او هماکنون  مشاور امور بینالملل و سیاست  خارجی رئیس مجلس، مدیرکل روابط  بینالملل مجلس شورای اسلامی و  دبیرکل دبیرخانه کنفرانس بینالمللی حمایت از انتفاضه و قدس مجلس شورای اسلامی است.
***

س: در فلسطین شاهد هستیم برخی گروه ها از مقابله مسلحانه در برابر اسراییل دست کشیدند اما در سالهای اخیر شاهد آن بودیم که به تعداد گروه های مقاومت نیز اضافه شده است، مقاومت اسلامی مردم فلسطین در باریکه غزه چگونه شکل گرفته است؟
 
بسم الله الرحمن  الرحیم. به جرات می توان گفت نه تنها مقاومت اسلامی در لبنان بلکه مقاومت اسلامی در فلسطین نیز محصول راهبردی بود که حضرت امام خمینی درباره فلسطین اتخاذ کردند.

حضرت امام(ره) از همه توانمندیهایی که در اختیار داشتند برای فلسطین استفاده کردند. در واقع انتفاضه فلسطین میوه ای بود که حضرت امام در مراسم حج سال 1366 و برائت از کفار بذر آن را به خوبی پاشیدند. چرا که در آن سال خون حجان ایرانی با خون حجاج فلسطینی با هم ریخته شد و با هم آمیخته شد. پس از حج خونین بود که مردم فلسطین با شباهت سازی مراسم های چهلم قیام نوزده دی ایران که به پیروزی انقلاب ختم شد، در مراسم چهلم شهدای فلسطینی در مکه علیه اشغالگران دست به تظاهرات زدند و انتفاضه شکل گرفت و نتیجه آن حرکت خودجوش و مردمی در نهایت غزه در سال 2005 آزاد شد.

حال جالب است پیام امام را در سال 1367 ، در سالگرد حج خونین درباره فلسطین ببیند.
من این فراز را عینا از متن پیام امام می خوانم:
ملت عزیز و دلاور ایران مطمئن باشند که حادثه مکه منشاء تحولات بزرگی در جهان اسلام و زمینه مناسبی برای ریشه کن شدن نظامهای فاسد کشورهای اسلامی و طردروحانی نماها خواهد بود. و با اینکه بیشتر از یک سال از حماسه برائت از مشرکان نگذشته است، عطر خونهای پاک شهدای عزیز ما در تمامی جهان پیچیده و اثرات آن رادر اقصا نقاط عالم مشاهده میکنیم. حماسه مردم فلسطین یک پدیده تصادفی نیست. آیادنیا تصور میکند که این حماسه را چه کسانی سروده اند و هم اکنون مردم فلسطین به چه آرمانی تکیه کرده اند که بی محابا و با دست خالی در برابر حملات وحشیانه صهیونیستهامقاومت میکنند؟

آیا تنها آوای وطنگرایی است که از وجود آنان دنیایی از صلابت آفریده است ؟ آیا از درخت سیاست بازان خود فروخته است که بر دامن فلسطینیان میوه استقامت و زیتون نور و امید میریزد؟ اگر اینچنین بود، اینها که سالهاست در کنارفلسطینیان و به نام ملت فلسطین نان خورده اند! شکی نیست که این آوای "الله اکبر" است ،این همان فریاد ملت ماست که در ایران شاه را و در بیت المقدس غاصبین را به نومیدی کشاند. و این تحقق همان شعار برائت است که ملت فلسطین در تظاهرات حج دوشادوش خواهران و برادران ایرانی خود فریاد رسای آزادی قدس را سر داد و "مرگ بر امریکا، شوروی و اسرائیل " گفت ؛ و بر همان بستر شهادتی که خون عزیزان ما بر آن ریخته شد اونیز با نثار خون و به رسم شهادت آرمید. آری، فلسطینی راه گم کرده خود را از راه برائت ما یافت. و دیدیم که در این مبارزه چطور حصارهای آهنین فروریخت، و چگونه خون بر شمشیر و ایمان بر کفر و فریاد بر گلوله پیروز شد؛ و چطور خواب بنی اسرائیل درتصرف از نیل تا فرات آشفته گشت، و دوباره کوکب دریه فلسطین از شجره مبارکه "لاشرقیه ولاغربیه " ما برافروخت. و امروز به همان گونه که فعالیتهای وسیعی در سراسرجهان برای به سازش کشیدن ما با کفر و شرک در جریان است، برای خاموش کردن شعله های خشم ملت مسلمان فلسطین نیز به همان شکل ادامه دارد. و این تنها یک نمونه از پیشرفت انقلاب است.

واقعا چه کسی غیر از حضرت امام می توانست 25 سال پیش این آینده نگری را درباره فلسطین و مقاومت فلسطین داشته باشد.

حضرت امام بهترین شیوه را به مردم فلسطین برای مبارزه آموخت، استفاده از خود مردم و به صحنه آمدن آنها مهمترین اصلی است که در هر شرایطی، برگ برنده را به دست فلسطینی ها می دهد. به عبارتی حضرت امام به ما یاد داد که مظلوم باید برای احقاق حق خود فریاد بزند. امروز فلسطین نماد این مسئله است و برای ما حمایت از فلسطین، هر آنچه که حضرت امام در دفاع از مستضعفین مورد تأکید قرار می دادند، متبادر می کند.
 
 
 

س: درباره طرح های آتش بس به ویژه طرح اولیه مصر توضیحاتی رو ارائه بدید؟

طرح اولیه مصر پیش از آنکه یک طرح مصری باشد یک طرح اسراییلی است و حکومت جدید مصر در اولین فعالیت فلسطینی است نمره قبولی نگرفت این طرح حتی پیش از انتظار اسراییلی ها بود. 

در این طرح به خلع سلاح کامل مقاومت اشاره شده است و حتی تاکید شده که علاوه بر دریا، هوا و زمین تمام عملیات «زیرزمینی» نیز متوقف بشود. خب این طرح اصل اساسی مقاومت، یعنی حفظ سلاح را نادیده می گیرد و حماس با آن موافق نخواهد بود، حماس، جهاد اسلامی و دیگر گروه های مقاومت تاکید کردند در صورتی تن به خلع سلاح می دهد که رژیم صهیونیستی نیز تمام و کمال خلع سلاح شود.

مصر برای تهیه آن طرح اصلا با حماس مشورت نکرده است. اگر خاطرتان باشد پس از هشت روز حمله گسترده هوایی رژیم صهیونیستی پیشنهاد آتش بس 24 ساعته را مطرح کرد که مورد توافق قرار گرفت. پیش از اتمام آتش بس مصر طرح خود را که محور آن خلع سلاح مقاومت بود ارائه داد، همان طور که گفتم اصلا با گروه های مقاومت مشورت نکرد. سران مصر گمان می کردند به دلیل آنکه گروه های مقاومت در زیر شدیدترین فشارها قرار دارند این طرح را قبول می کنند اما مقاومت زیر بار خلع سلاح نرفت.

در واقع این طرح هم از محتوا هم از روش به نفع اسراییل بود. اما از سوی مقابل فلسطینی ها یک طرحی بر اساس نیازهای ابتدایی بشر ارائه کردند.

طبیعی ترین حق هر انسانی حق حیات است. یعنی شما باید این اجازه را داشته باشید که در این دنیا زندگی کنید . باریکه غزه به خاطر موقعیت جغرافیایی خود از یک سو با سرزمین های اشغالی هم مرز است، از سوی دیگر به وسیله دریا احاطه شده و تنها راه ارتباط با دیگر مناطق تنها از طریق مرز رفح است که آن هم پس از جنگ سال 2005 به روی فلسطینیان بسته شده است.

اهالی غزه چندین  سال است که در محاصره کامل به سر می برند. نمی تواند حتی شیر خشک وارد کنند. چرا انسانی که در غزه زندگی می کند نباید این حق را داشته باشد که کشاورزی بکند. ماهیگیری بکند و ... این محاصره شدید و غیر انسانی حق حیات فلسطینی ها را نادیده گرفته است.

خب، حال گروه های مقاومت چه خواسته ای دارند؟ آنها می گویند ما حاضر هستیم حق طبیعی زندگی کردن تحت نظارت بین المللی درباره ما اعمال بشود.

می گویند ما یک بندر بین المللی ، یک فرودگاه بین المللی تحت نظارت سازمان های بین المللی داشته باشیم تا بتوانیم با کشورهای دیگر و مناطقه دیگر ارتباط و مبادله اقتصادی داشته باشیم.

با این حال کشور مصر و رژیم صهیونیستی این خواسته طبیعی را نادیده می گیرند و می گویند مقاومت سلاحش را کنار بگذارد. 

شما نگاه کنید کشور مصر که یک کشور عربی و مسلمان است حتی اجازه نمی دهد مجروحین برای مداوا به بیمارستان مصر یا بیمارستان دیگر کشورها منتقل شوند.

در حال حاضر بزرگترین کمکی که مصر دارد به رژیم صهیونیستی می کند آن است که نمی گذارد مجروحین برای مداوا از باریکه غزه بیرون بروند. چرا این اقدام مصر برای اسراییل کمک بزرگی به حساب می آید ، به این خاطر است که عضو حماس ، جهاد و یا دیگر گروه های مقاومت وقتی می بینند یکی از اعضای خانوادشان مجروح شده، عملا از صحنه مبارزه حذف می شود، خواهر مجروح ، برادر مجروح ، فرزند ، همسر یا پدر و مادر مجروح بالاخره بر کارکرد اعضای گروه های مقاومت اسلامی تاثیر می گذارد و آنها را از میدان نبرد دور می کند.

سران مصر  آبروی خود را بردند.

س: در واقع می توان گفت کشور مصر شریک نسل کشی اسراییل شده است. با این حال به نظر می رسد مقامات صهیونیستی با هدف مشخص و از پیش تعیین شده ای مردم را مورد اصابت بمب های خود قرار می دهند؟

ببینید در این 27 روز  تعداد زیادی از فلسطینی ها حدود 1800 نفر کشته شدند اما سازمان ملل که به اصطلاح سازمان بی طرفی است اعلام کرده است که بیش از 80 درصد کشته شده های فلسطینی افرادغیر نظامی اعم از زن و بچه بودند.

این تهاجم قوانین بینالمللی به ویژه قوانین بشردوستانه و جنگی را شکسته است و خانهها و مساجد بسیاری ویران شده و زنان و کودکان و پیران زیادی نیز کشته شدهاند که به نظر میرسد این زنان و کودکان و پیران هدف مشخص این تهاجم هستند و قبل از آنکه توان دفاعی مقاومت هدف آنها باشد ایجاد فشار روانی برای مقاومت مدنظر آنهاست. متأسفانه این تهاجمات با همکاری برخی کشورهای اسلامی همراه است و هدف شکستن تواناییهای مقاومت است اما همانطور که در جنگهای قبلی غزه تسلیم نشد و غزه به رمزی از عزت مسلمانان، اعراب و فلسطینیها تبدیل شد این بار هم کمتر از قبل نخواهد بود. شما تصور بکنید وقتی مجروحین نتوانند مداوا بشوند در صورتی که زنده بمانند بالاخره آثار جراحت را با خود همراه دارند 9000 مجروح جنگی در 27 روز حمله آمار بسیار بالایی است. این جنگ تمام می شود اما این افراد با آثار جراحت همچنان هستند و میان مردم غزه زندگی می کنند. ساکنان غزه می بینید که هزینه مبارزه با اسراییل قطع دست و قطع پا و نابینا شدن و ... است و این بر روی مردم اثر روانی منفی می گذارد. البته مردم غزه نشان دادند واقعا حامی مقاومت هستند. تحمل این همه فشار و سختی در نتیجه محاصره غزه واقعا صبر مردم را بالا برده است.

س: تحولات غزه بیانگر آن است که رژیم صهیونیستی پس از حضور تروریست های تکفیری در سوریه و این اواخر در عراق، مترصد فرصتی برای تضعیف جریان مقاومت بوده است و یکباره توان خود را برای خلع سلاح مقاومت هم در جبهه نظامی و هم در جبهه سیاسی جمع کرده است، آیا شما با این تحلیل موافق هستید؟

بله، این اتفاق برنامه ریزی شده است . با آغاز بحران سوریه عملا کشورهای استکباری و غرب به این سمت رفتند که جریان مقاومت را تضعیف کنند.

شما اگر جریان مقاومت را به مثابه یک شیر فرض کنید پنجه های آن ، ایران به حساب می آمد، دم آن که خود دارای قدرت است حزب الله و مقاومت فلسطین و ستون فقرات آن سوریه بود. جبهه استکبار به این نکته پی برده بود آن قسمتی که می تواند با تضعیف آن ابتدا و انتهای مقاومت در منطقه را تضعیف کند سوریه است برای همین تمام توان خود را جمع کرد و بحران سوریه شکل گرفت.

اما موفق نشدند. تمام کشورهای غربی می گفتند بشار اسد باید برود و نظام دیگری که مسلما همسو با آنان بود روی کار بیاید اما ایران مخالفت کرد و در نهایت خردادماه انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد که هیچ کشوری نتوانست آن را زیر سئوال ببرد. عملا با برگزاری انتخابات و پیروزی بشار اسد، پروژه غرب در سوریه شکست خورد و حتی رئیس جمهور آمریکا اذعان کرد که دیگر نمی شود به معارضه سوریه اعتماد داشت و این توهم است که معاضه بتواند نظام اسد را ساقط کند.

در چنین شرایطی رژیم صهیونیستی گمان می کرد در حال حاضر و پس از شکست طرح آمریکایی – صهیونیستی- عربی برای سقوط نظام سوریه، مقطع فعلی بهترین فرصت برای بهره گیری از غفلت و خودمشغولی مسلمانان در نتیجه اختلافات مذهبی، طایفه ای و ... است تا بتوانند حداقل مقاومت اسلامی در فلسطین را به صورت کامل خلع سلاح کنند.

البته آنها دچار اشتباه محاسباتی شدند. آنها گمان می کردند با فشار وارد کردن و بمباران مناطق خاصی از نواره غزه توانایی موشکی مقاومت را از بین می برند و مقاومت در موضع انفعال قرار می گیرد اما همچنان مقاومت توانایی ساخت و پرتاب موشک را دارد. نکته جالب توجه آنکه مقامات اسراییل هم اکنون مجبور شدند با توجه به کاهش زرداخانه تسلیحاتی خود از انبار تسلیجاتی ذخیره آمریکا که در سرزمین های اشغالی موجود است استفاده کنند و متاسفانه مقامات آمریکایی نیز با آن موافقت کردند. البته این انتظار بچه گانه ای است که گمان کنیم مقامات آمریکایی با این درخواست اسراییلی ها مخالفت کنند. همین الان هواپیماهایی که خانه به خانه غزه را بمباران می کنند را آمریکایی ها در اختیار آنان گذاشتند. بمب های چند تنی که بر سر مردم فرود می آید را آمریکایی ها در اختیار آنان گذاشتند.
 
 

س: تلفات رژیم صهیونیستی نیز در این جنگ در تناسب با جنگ های پیشین بیشتر بوده است؟ به نظر شما علت این موضوع چیست؟

بله درست است. مقاومت در این جنگ توانسته بیشترین تلفات را به رژیم صهیونیستی وارد کند. بنابر اعتراف مقامات اسرائیلی تاامروز 60 نظامی اسراییلی کشته شدند که البته این نکته را بگویم در واقعیت مطمئنا این رقم بیش از دو برابر است. در کنار حجم زیاد پرتاب موشک های مقاومت از نکاتی است که مقامات رژیم صهیونیستی را واقعا غالفگیر کرده است مقاومت در یک روز فقط 161 موشک را به سرزمین های اشغالی پرتاب کرد.
حتی برد موشک های مقاومت به حیفا رسیده است که با غزه بسیار فاصله دارد.

این مقاومت است که میتواند به اسراییل بگوید ساکت شو همه جای سرزمینهای اشغالی در تیررس ما است. باید بدانید که مقاومت هنوز از همه تواناییهایش استفاده نکرده و اگر لازم باشد برای نجات ملت فلسطین این کار را خواهد کرد.

این نکته را هم بگویم در فلسطین و در غزه گروه های مقاومت مختلفی شکل گرفته است و گروه های مقاومت تنها منظور حماس و جهاد نیست و این نکته خیلی مهم و مبارکی است و این نشان دهنده آن است که فکرهای مختلف و سیاست های مختلف برای مقاومت در برابر اسراییل شکل گرفته است.

س: چه می شود که ارتش اسراییل که از آن به عنوان یکی از ارتش های قدرتمند دنیا یاد می شود در برابر یک گروهی که از لحاظ کمیت  اصلا قابل قیاس با آنها نیست دچار تلفات می شود و نمی تواند پیروزی کسب کند؟

در پاسخ به این سئوال باید به این نکته توجه داشت که ارتش اسراییل هم در نظریه هم در عمل شکست خورده است. ارتش اسراییل در دنیا به این شناخته می شود که نقش بازدارندگی دارد. برای همین کشورهای غربی بر روی ارتش اسراییل به عنوان یک ارتش بازدارنده حساب باز می کنند و این امر یک برگه مهم برای حمایت کشورهای غربی از رژیم صهیونیستی است.

الان این ارتش این عرضه را ندارد نمی تواند بازدارندگی را انجام دهد. شاهد هستیم که حماس ، جهاد و دیگر گروه های فلسطینی حمله می کنند، حزب الله تهدید می کند و دیگر این ارتش آن نقش گذشته خود را ندارد. دومین ملاکی که برای خود گذاشته بودند این بود که ارتش اسراییل بتواند به زعم خودشان دشمن خود را ارزیابی بکند و هشدار سریع و درست بدهد که این خوشبختانه این جنگ نشان داد که این توانایی هم دیگر وجود ندارد. یعنی نتوانست ارزیابی بکند که طرف فلسطینی چه سلاحی دارد ؟ چه مقدار دارد و کجا آن را نگهداری می کند. در واقع دچار اشتباه محاسباتی شد بر مبنای این اشتباه محاسباتی یک حمله ای را شروع کرد که الان به صورت یک بحران برای آنها تبدیل شده است.

معیار سوم و ویژگی سوم که قرار بود ارتش رژیم صهیونیستی از آن برخوردار باشد آن بود که پایان سریع برای هر درگیری داشته باشد اما الان شاهد هستیم که این ارتش دست برتر و حرف پایانی را برای جنگ ندارد علی رغم آنکه نیروی زمینی، دریایی و هوایی خود را درگیر این جنگ کرده است.و کلا اگر ارتش در اسراییل و نظریه بنیانی ارتش اسراییل فرو بریزد در واقع این اسراییل است که به مرحله فروپاشی رسیده چرا که پایه اصلی اسراییل متکی به این ارتش و این نظریه ها بوده است.

س: مقاومت چگونه توانسته ابزار مقاومت را برای خود تهیه کند؟

غزه یک مکان کوچک است که تحت شدیدترین محاصره ها قرار دارد، همانگونه که گفتم حتی یک قوطی شیرخشک بدون اجازه اسراییلی ها نمی شود وارد کرد، مرز رفح هم بسته است با این حال می بینیم موشک ها چند متری آن هم در حجم بسیاری بالایی شلیک می شود؟ چه جوری ؟ این مساله مهمی است که باید به آن توجه کرد آن هم اینکه ساخت موشک توسط گروه های مقاومت صورت می گیرد. یعنی اینکه گروه های مقاومت به این درجه از توانمندی رسیدند که بتوانند موشک های متنوع در تعداد بسیاری بالایی تولید کنند و الان همین موشک های دست ساز پایه های ارتش اسراییل و به تبع آن پایه های رژیم صهیونیستی را سست کرده است. البته باید بگویم که تجربه فرماندهان حزب الله در جنگ سی و سی روزه خیلی به کمک مقاومت آمده است.

س: در باره فرمایشات اخیر رهبر معظم انقلاب نیز بفرمایید که تاکید ایشان بر مسلح کردن کرانه باختری چه پیامی می تواند داشته باشد؟

مقام معظم رهبری در فرمایشات اخیر خود دو راهبرد مهم را ترسیم کردند ، اول آنکه در برابر راهبرد مقامات رژیم صهیونیستی مبنی بر خلع سلاح مقاومت در باریکه غزه ، تاکید کردند که نه تنها باید کمک ها به مردم غزه ادامه یابد بلکه تاکید کردند که کرانه باختری نیز مسلح شود.

با توجه به ناکامی رژیم صهیونیستی و همپیمانان آنها در شکستن کمر مقاومت که همان سوریه باشد، آنها برای خلع سلاح مقاومت، مستقیما به مقاومت در غزه حمله کردند که خوشبختانه با مقاومت شجاعانه ملت غزه و فلسطین این طرح آنجا نیز به نتیجه نمیرسد.

باید از نظر سیاسی معادله را به نفع مقاومت برعکس کرد فرمایشات اخیر رهبر معظم انقلاب مبنی براینکه علاقمندان به فلسطین باید کرانه باختری را مانند غزه مسلح کنند نشان میدهد نه تنها شکست مقاومت مسلحانه امکان ندارد بلکه بعد دیگری به جریان مقاومت نیز افزوده میشود.

س: آیا این امکان وجود دارد که گروه های مردمی در کرانه باختری صاحب سلاح بشوند؟

 ما شاهد بودیم در حالی که در غزه یک قوطی شیر خشک بدون اجازه اسرائیل و مصر نمیتوانست وارد آن شود موشکهایی با این عظمت و با این تعداد به غزه رفته و هنوز هم میخروشد لذا دوستداران فلسطین باید این کار را در کرانه باختری نیز انجام دهند.
س: درباره راهبرد دومی که از فرمایشات رهبر معظم انقلاب استخراج کردید، بفرمایید؟ 
اما راهبرد دوم همان مطلبی بود که ایشان در دیدار سفرای کشورهای اسلامی بیان کردند.
مقام معظم رهبری با تاکید بر حمله وحشیانه صهیونیست ها فرمودند که کشورهای اسلامی علی رغم برخی اختلافاتی سیاسی که با یکدیگر دارند باید در موضوع فلسطین با هم متحد شوند. در واقع ایشان با تاکید بر اولویت موضوع فلسطین ، مساله مقاومت و فلسطین را مقابل راهبردی که از سوی صهیونیست ها و کشورهای غربی تبلیغ و به آن دامن زده می شد یعنی اختلاف شیعه و سنی ، قرار دادند.
در واقع هیچ عاملی به اندازه فلسطین نمی تواند موجب وحدت جهان اسلام شود. وقتی تضاد ظلم و ضدظلم، فلسطین، اسرائیل و عدالت، جنایت جایگزین تضاد شیعه، سنی که دشمن به راه انداخته است، شود، بسیاری از توطئه ها و برنامه ها با شکست مواجه می شود. در حال حاضر باید تمام تلاش خود را به کارگیریم تا مسئله فلسطین و قدس را جهانی کنیم و اجازه ندهیم تفکیک های ساختگی شیعه و سنی بر آن غالب شود. فقط در آن صورت است که حکام منطقه و نیز خارج از منطقه، تحت فشار ملتهای خود مجبور به تغییر سیاستهای خود خواهند شد .
ما به دلایل برخی اشتباهات فلسطینی ها برای مدتی کوتاه از آنها دور شدیم و آنها نیز از ایران دور شدند اما ما بر این اعتقادیم که برای نابودی اسرائیل، خود ملت فلسطین و مجاهدان مقاومت بالاترین انگیزه را در درون خود دارند بنابراین برای رسیدن به این هدف به آنها یاری می رسانیم. این در حالی است که هیچ کشوری از عرب گرفته تا ترکیه و سایرینی که ادعای حمایت از فلسطین را دارند، آزادی عمل ایران را برای حمایت از مقاومت فلسطین ندارد، چون همه آنها در اتحادهای مختلف تعهداتی داده اند که نمی توانند خلاف آن کوچکترین اقدامی انجام دهند. بنابراین فقط جمهوری اسلامی است که همواره دوست مقاومت فلسطین بوده و دوست و حامی آن می ماند.
کابینه اسراییل در مصوبه ای که داشته تاکید کرده که دولت نباید در مذاکراتی شرکت کند که به آتش بس منجر می شود، نظر شما در این باره چیست؟
این نکته را بگویم که اینها در فبلسطین شکست خورده اند، الان طرح مصر هم تغییر کرده این همان اسراییلی است که قبل از اظهارنظر درباره طرح مصر توسط اشخاص و گروه ها طرح را پذیرفت .
الان رژیم صهیونیستی بیاید سرمیز مذاکرات بشیند چیزی ندارد و باید تسلیم بشود.

س: آینده جنگ غزه چه  می شود؟

یا اسراییلی ها آتش بس یک طرفه اعلام می کنند و دیگر هم بمباران نمی کنند و از غزه هم خارج می شوند چرا که سربازان اسراییلی در غزه بهترین طعمه برای گروه های مقاومت به منظور گرفتن تلفات از اسراییل است. ولی دوباره این خوی تجاوزگری شان را ادامه می دهند و هر وقت همانند این جنگ بر اساس محاسبات اشتباه گمان کردند می توانند مقاومت را خلع سلاح کنند یا چیزی شبیه به این بار دیگر حمله می کنند.

س: این احتمال وجود دارد که جنگ غزه پس لرزه های سیاسی نیز برای دولت نتانیاهو به همراه داشته باشد و موقعیت او  و حزبش را به خطر بیاندازد؟

سران اسراییل پیش از این تهدید را احساس کردند که جامعه اسراییل در حال فروپاشی است و استحکام لازم را ندارد برای همین از جنگ به عنوان حربه ای برای بقای خود استقاده می کند. در اصل اسراییل بر اساس تهدید ایجاد شده است، بر اساس خشونت علنی و جنایت و آدم کشی شکل گرفته است.

از ابتدایی که اسراییلی ها به منطقه آمدند خانه آتش زدند، غارت کردند، مزارع را از بین بردند چرا که این ذات اشغالگری است. اشغالگری بدون خونریزی و جنایت نمی تواند بقای خود را حفظ کند.در واقع این یک اصل پذیرفته شده برای صهیونیست ها است.
 
گفتگو: ابوذر هادی پور
 
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار